МНОГОДЕТНИ МАМИ № 71

• 56 264
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Тази пластика на влагалището защо се прави? Стана ми любопитно.
След първото раждане ми се случи, дължах го на катетъра, който сложиха за малко.
Наскоро много ми се наложи да стискам и баш пред тоалетната се наложи после да се пера. Наскоро гледах по ТВ за този проблем, не е задължително да идва от ражданията, с операция се оправяло, май имаше и някаква реклама за някакви хапчета.

# 136
Ето:

На сестра ми беше лапароскопска,ок 1000 лв,т.к.не е здравно осигурена,това в Русе.

# 137
  • София
Как се чувства тя след операцията, доволна ли е?

# 138
О, много бързо се възстанови,те живеят в Англия и няколко дена или седмица,не помня вече,след като я бяха изписали,пътува със самолет.После беше малко болничен,но като цяло леко мина операцията.И да, доволна е ,също и по отношение на сексуалния живот☺️.

# 139
  • София
Привет, мами, как сте? Как се справяте в този труден момент? Налага ли се да ходите на работа или се пазите у дома? Как протича при вас дистанционното обучение на децата? Надявам се всички да сте здрави!

При нас в Клуб "Пълна къща" постъпи информация за дарение на мултивитамини Саностол - налични са между 30 до 50 опаковки и могат да бъдат предоставени на многодетни семейства. Ако имате нужда, до 27.03 (петък) вечерта можете да заявите опаковка витамини, като изпратите име, адрес и телефон за контакт на имейл tsveta.brestnichka [at] roditeli.org.

Заявките ще се приемат по реда на постъпване и ще се изпълняват според възможностите на доброволците-разносвачи - по-бързо за София и със забавяне за страната заради затруднения транспорт.

Моля имайте предвид, че ако се появят спешни нужди от витамините преди да са стигнали до вас, дарителят може да ги пренасочи.

# 140
  • Sofia
Ние сме всички вкъщи. Добре, че вече сме в къща, иначе щях да се чувствам потисната. Уча с момчетата, малката е с пукната ключица и така или иначе си беше вкъщи, а най-малкият обикаля другите по цял ден. Тежи ми единствено готвенето по три пъти на ден, но пък ми е приятно, че всички са около мен и се забавляват един друг Simple Smile

# 141
sweetkids_mama, чудесна инициатива.
На този етап при нас добре се получават нещата. Момчетата учат, а малката я заведох при баба й, че хем да си правят компания двете, хем да могат братята й да учат на спокойствие. Най-много му тежи на големия, че не може да излиза и да се среща с приятели. Отделно и тренировки нямат, как ще влязат после във форма не знам. Но, важното е да сме живи и здрави. Въпреки че, не виждам кога ще приключим този кошмар с този вирус.

Някой знае ли, как стои въпроса с детските надбавки? Април месец трябва да подавам документи, като за целта трябва да отида при личната за бележки за ваксините. Просто не си го представям, как ще стане това на този етап. Пък и след това да се редя на опашка в Социалното. Има ли някакви отсрочки, мисля, да се обадя да попитам, но ако все пак някой е наясно, ще съм благодарна да сподели.

# 142
За надбавките (не взимам, ама се заинтересовах) се иска документ за ваксини, можеш да я помолиш да ти го прати по емайл. След това изпращаш всички документи на един емайл на НОИ или по пощата или на място, има тема за детските в бгмама https://www.bg-mamma.com/?topic=1131065.msg40432213#msg40432213

# 143
И ние сме добре. Всички сме вкъщи. Аз излизам да продавам мед с маска, не пазаруваме всеки ден, но и преди извънредното положение не го правехме, така че не се налага да се нагаждаме към нещо по-различно. Децата са предимно вкъщи. През няколко дни ги извеждам из квартала  в обедните часове,  когато няма много хора по улиците. В топлите дни дори ги изкарах веднъж да поиграят пред блока за 2 часа. Уви, студът ни отне тази опция. Малките често се дразнят с ученика и му пречат, така че ученето.се проточва през целия ден. Голяма мъка ми е докато свърши всичко. През първата седмица получаваха само писмени и видео инструкции във фейсбук групата на класа, както и линкове към някои уроци в уча.се. Тази седмица класната ги организира във виртуална стая в zoom. Повечето успяха да влязат и провеждат там часовете по математика и ЧП.

# 144
  • София
И ние сме вкъщи. Засега учудващо спокойна е атмосферата - мислех, че ще е по-изнервящо. Първите два дни от дистанционното обучение бяха голяма бъркотия при малката ( 5 клас) - изведнъж учителите и децата нахлуха във Вайбър групата, която уж беше само за комуникация на родителите. Със сълзи съм се смяла на репликите в първите учебни часове ( десетки постове тип "здравейте, госпожо", "не мога да си намеря учебната тетрадка", "гладен съм", "защо нямаме голямо междучасие"). После за мое спокойствие излязох от групата , а и учителите се прехвърлиха и на други платформи. Добре се справят децата.

Да се похваля, че голямата ми дъщеря (11 клас) взе ниво B-2 по френски. Добре че изпитите й бяха през февруари. Ежедневието й беше доста натоварено през последните месеци, а освен всичко ходеше и да работи през почивните дни. Сега най-после успява да се наспи и да си почине. Виждам, че засега й е добре така.

На малката най-много й липсват заниманията по балет. Интересно, че преди, когато имаше богат избор от забавления, не можеше да търпи и половин час да й е скучно, а сега успява да си намери сама занимания и е по-спокойна. Само ме притеснява обездвижването й вкъщи. Предлагам й да излизаме из квартала, обаче на нея не й е интересно.

От двете седмици вкъщи разбрах, че явно не само липсата на време е била причината да отбягвам разни домашни дейности. Smiley Продължавам да отлагам няколко мащабни почиствания и се занимавам пак предимно с музика, книги и 1-2 сайта. А, и уча шведски през Duolingo - препоръчвам приложението, между другото. Уроците са кратки, има писане и слушане, доста бързо се напредва. Много е приятно за оползотворяване на свободното време.

Единствената разлика е, че за готвенето вече нямам оправдание. Всичко се изяжда много бързо, обаче. Не знам успявате ли да намалите пазаруването....при нас най-много един ден да минем без ходене до магазина, постоянно нещо свършва.

# 145
  • София
Здравейте. Ние сме от късметлиите с двор и засега сме добре. Също имам късмета първите ми две деца да са с малка разлика и си играят заесно. Все още не ходят на училище и е доста по-лесно. Учим се да четем и смятаме, играем на игри, когато мога да се включа в тях, но не е много често, защото бебо не ми позволява. Мъжа ми ходи 2 пъти седмично да пазарува. Той работи от вкъщи сега, но му е доста трудно, защото не успяхме да си направим кабинет преди извънредното положение и сега работи в хола, а ние с децата често сме там и доста шумно става. И мен много ме изморява постоянното готвене, но това да е проблемът. Бъдете здрави всички и дано скоро да отмине това положение Simple Smile

# 146
  • Sofia
Нашите деца са на 11, 7, 4 и 1 и готвя постоянно. Наблягам на хляб с квас, който сама си меся, всякакви разядки, правя много замразени миксове зеленчуци под различна форма, обожават червена леща, картофи, месо - все неща, с които има как да се запасиш. Поръчвам от ферми, някои неща си взимам от едно малко магазинче в селото Simple Smile

# 147
  • Варна
Нещо учим, нещо готвя и си минава времето. Мъжът ми пазарува всеки ден, но това е повече, защото не го свърта и купува малки количества, за да има оправдание на другият ден да отиде пак. Отиграха си на компютър и телефон. Щом взеха да питат дали няма да ходят скоро на училище.

# 148
  • София
Ние се оказахме разделени преди извънредното положение и така остана. Учениците бяха леко болни при баба си и вуйчо си, оздравяха и останаха там. Някак се оправят, комбинацията е Вайбър, Школо и мейл. В едно училище са, но подходът на учителите е коренно различен. Благодарна съм, че са под пети клас и поне всеки има само по двама - трима учители - класен, занималня и английски. След 5 клас не знам как става номерът...
Малкият е у дома с баща си (хоум офис).
Аз ходя на работа, където прекарвам средно по 10-11 часа на ден и не ми остава време да се тревожа за covid19 и да мисля за неслужебни проблеми. Вечер ям и припадам, въобще цялата тази история ми е някаква мъгла, като на филм.
Спазваме всички мерки, колкото можем, не излизаме извън до работа и до магазина, просто караме ден за ден и плануваме само пазаруването, за да се ходи колкото може по-рядко навън.
Пазете се и бъдете здрави!

# 149
Нещо учим, нещо готвя и си минава времето. Мъжът ми пазарува всеки ден, но това е повече, защото не го свърта и купува малки количества, за да има оправдание на другият ден да отиде пак. Отиграха си на компютър и телефон. Щом взеха да питат дали няма да ходят скоро на училище.
O, и моите взеха да мрънкат на моменти, че им омръзнало вкъщи. Липсва им училището и градината. Още повече, че заради грипа и коронавируса тържеството на най-малката беше отменено и така и не се състоя. А го чакаше с такова нетърпение. Щеше на е на 6.03. На 5.03 ни казаха, че е обявена грипна епидемия. Отмениха го за 13.03, но... бам... извънредно положение! Много гадно се получи.

Общи условия

Активация на акаунт