МНОГОДЕТНИ МАМИ № 71

• 56 271
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
При нас е някаква луднциа с това дистационно.Използват се 3 системи за провеждане на обученията (zoom, teams,google classrooms), имейл на класа, електронен дневник, където една от  учителките оставя съобщения,вайбър,който не мога да инсталирам поради липса на свободни ресурси на телефона си и фейсгрупа с майките за справка.Правят се презентации на палър пойнт какво ли не. Все нещо се иска да настройвам.Не мога още да свикна. Малкият е навсякъде.

# 151
При нас най-страда малкият, защото никой няма време за него. Всички сме вкъщи и аз прекарвам доста време в кухнята. Батковците ги контролираме, иначе съзнателно пропускат това-онова (с мъжа ми си разделихме предметите). Искат да са на училище, защото мислят, че сега учат повече. Най-големият ми изкарва нервите вече Rage . Ценя учителския труд и си мисля, че заслужават по-големи заплати за това, че преподават едновременно на толкова много деца с различни способности и характери, аз само с трима (че и малкото има задачи) се виждам в чудо.
Какви забавления измисляте за децата? Малкото се е пристрастил и той към телефона и нищо друго не иска да прави сам и мисля да разгледам нещо по online книжарници за него.

Пожелавам на всички здраве и да ни подмине гадния вирус!

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 11:01 от Dari_77

# 152
  • София
Какви забавления измисляте за децата? Малкото се е пристрастил и той към телефона и нищо друго не иска да прави сам и мисля да разгледам нещо по online книжарници за него.

Заради дистанционното обучение се наложи да премахна ограниченията за ползване на смартфона на малката ми дъщеря. Примирила съм се, че за известен период ще прекарва повече време с него. Но в интерес на истината тя си намира и други занимания - най-вече рисува и чете. Поръчахме няколко книги онлайн за нея за допълнителен стимул. Не е от най-запалените читатели, но уцелихме заглавия, които са й интересни. Купихме си и настолна игра Dixit - от няколко години й се каня и сега най-сетне намерих повод. С нея се забавляваме семейно вечер.

Замислям се дали да не си поръчаме някакъв разсад подправки или цветя. За балкона, де...в блок сме. Много сме зле с градинарството, но още един опит не вреди.

# 153
Нареждат пъзели, играят на ролеви игри, пускат си музика и танцуват, пеят, организират домашни концерти, разхвърлят редовно играчките и после ги строявам да прибират, веднъж ги организирах за гимнастика. Играят с шаха, както и с други семейни игри. Включвам ги да подреждат из къщи, големия мете с прахосмукачка понякога. Струва ми се, че изброих всичко. Това са дейности между ученето, гледането на филмчета на компютъра и телевизора. Малките също учат. Пишат букви и цифри в стари учебници и тетрадки за първи клас, рисуват...

# 154
Ако не гледам тв и не ровя в нета,дори няма да разбера,че има вирус.Понеже живеем на село и тук няма хора по улиците,няма опашки по магазините,няма движение,по принцип.А по отношение на стоенето в къщи,аз съм свикнала,цяла зима при нас е така,децата не ходят на ДГ,а сега и с бебето по-рядко излизаме, защото ми е трудно.А обучението на баткото...ами стараят се хората,но 98% от учениците са цигани, смятам,няма нужда да обяснявам повече.

# 155
  • София
При нас е трудно. Аз нали съм със седмокласничка и абитуриент, та е много тегаво. Най-организирани са в платените курсове и уроци. Моята фирма не работи, не знам какво ни чака. Само мъжът ми засега ходи по 1,2 пъти в седмицата в офиса им, иначе си е от вкъщи. Засега имат работа, но не се знае докога. Прави ми впечатление, че хората в София някак не можем да разберем проблемите на останалата част от страната. Някак пренебрежително се гледа на тревогите им за липсата на работа и доходи.

# 156
Ами да, и тук ясно личи как локацията определя тревогите. В София се тревожим за живота си, най-много сме застрашени от заразяване, докато в провинцията се страхуват за работа и доходи. Ех, как ми се искаше да съм от вторите и да сме сега в някоя отдалечена къщичка с дворче.

# 157
  • Варна
Точно това ми се иска и на мен в момента. Да бяхме в къща с двор, поне щяхме да излизаме. Въпреки, че по принцип не бих живяла на село.

# 158
У нас се кълцат списания от ИКЕА и се лепят обзавеждане на стаи, върху бял лист. Пъзелите останаха с половин от частите си, скъсахме си пантофите и новото ни занимание е: намери 2 еднакви чорапи Wink

# 159

Не бих заменила къщата и двора с апартамент в града😁

# 160
renodimova, страхотен двор Hands Thumbsup
Може ли споделиш за батута, колко диаметър използвате, често ли се забавляват дацата. Търся изгоден, но все пак качествен вариант, но ме обземат съмнения дали няма да им омръзне бързо.

# 161
Истински рай, Рени! И ние си мечтаем за такова кътче. Но трябва да има и обширен заден двор с овошки, между които да са кошерите. Спира ни това, че в селата е много по-ниско нивото в училище,  ако изобщо има такова.

Сетих се, че моите деца играят и на топло-студено.

# 162
Ох,Ами нз колко е диаметъра,но е от големите батути,по панаирите които изкарват.Този специално баща ми го купи от Метро,за 300 лв или 300 и нещо.Много е здрав.Миналото лято един въглен изгори мрежата,на която се скача.От тогава има дупчица,но децата скачат и тя не става по-голяма.
А колко го ползват и дали омръзва....Ами засега,трето лято предстои,ползват си го.Естествено не постоянно.
Емел, благодаря!За нивото,не мисля така.Смятам,че на село т.к са по-малко децата и в ДГ и в училище се обръща много повече внимание на всяко едно дете или поне на тези,които показват,че са умни.Аз съм завършила основно на село,после в Русе също бях отличничка,както и сестра ми и други деца.Дори съм решила децата на есен да ги пускам на ДГ в едно съседно село,има училищен автобус,взимат ги от в къщи и пак в къщи ги връщат.Да не говоря базите, специално на ДГ колко са по-хубави от на мн.в Русе

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 13:47 от renidimova

# 163
  • София
Рени, страхотвн двор. И аз си мислех, че ние имаме двор с нашите 7 на 16 метра Grinning Браво на вас.

Нашият батут е 244 см диаметър. Засега ни е добре, но и децата са още малки. 3 деца в него могат да скачат, когато са на възраст до 6-7 години. Иначе за по-големи, ако искат едновременно да скачат, май си трябва по-голям. Аз забелязах, че на моите наистина им омръзва, скачат много първата седмица като го сложим, после по-рядко, като има дни, в които изобщо не влизат в него. Преди зимата, като им кажа, че го прибираме, пак около седмица скачат повече.

# 164
Леле, Рени, завид, завид Heart Eyes
Страхотен двор.

Общи условия

Активация на акаунт