МНОГОДЕТНИ МАМИ № 71

• 56 274
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
renodimova, страхотен двор Hands Thumbsup
Може ли споделиш за батута, колко диаметър използвате, често ли се забавляват дацата. Търся изгоден, но все пак качествен вариант, но ме обземат съмнения дали няма да им омръзне бързо.
Ние имаме 3 метра батут, децата са всеки ден на него поне за час.

# 166
Здравейте,
За многодетно семейство считата ли се такова с дете на 2 годинки, 15 години и студентка на 21 години?

# 167
  • Бургас
Момичета, тъй като термина ми наближава - в 34 г.с. съм искам да ви питам как мина третото ви раждане?
Моите две бяха много бързи и леки, едното без шевове, другото само с 3 такива. Възстанових се много бързо и изобщо всичко по възможно най-добрия начин.
Сега обаче, колкото повече наближава, толкова ме хваща страх. 🙄 Дали няма да изтегля късата клечка този път, дали ще се развият по-бързо нещата, кога да тръгна към болницата... Един милион въпроси и страхове. Особено и с това извънредно положение и цялата ситуация в болниците съвсем се сдухвам.
Ще се радвам да споделите при вас как протече третото раждане.

# 168
  • Sofia
Аз мисля, че не зависи толкова от поредността, а от конкретната бременност. Първото ми е секцио, второто го родих лесно, нормално и без нито един шев и епизиотомия. Третото беше ужасно болезнено, насълзяваха ми се очите при всяка контракция, но бебето беше задно тилно и в последствие разбрах, че това е най-неблагоприятната позиция за излизане на бебето. Четвъртото не разбрах кога го родих, буквално излезе само.

# 169
Моето трето раждане беше най-болезнено и бавно.Дано при тебе е по лесно и бързо.Това което казват,че всяко следващо е по лесно не е вярно.Всичко си е индивидуално. Успех.

# 170
  • София
Ехаа, Рени, нашият двор е почти същият (на вилата), само, че по-малък и нямаме люлка и батут (мислила съм по въпроса, но не идва(х)ме толкова често). И при нас е трева и овошки, сега от новия ми хоум офис гледката е невероятна - снежните дървета, ореха, птичките...

Скрит текст:
Ние се изнесохме на вилата, като обявиха извънредното положение 1 седмица работих от къщи (в София), мъжа ми пък тогава прекара грипа и беше болничен. Толкова изморителна беше тази седмица! 2мата ученици имаха помощ с хилядата платформи, на които трябваше да правим регистрации, аз по 8ч на компютъра пълен работен ден, всяка вечер доклад какво съм свършила; най-малкият беше по цял ден на ТВ и вечер почваше да щурее, ние изморени, народът гладен....
Та, точно преди да затворят градовете се натоварихме цялата фамилия + домашните любимци, провизии храна за 2 месеца, колелета, учебници, на мен половината офис (все пътуваме с много багаж, но толкова натоварени не бяхме пътували досега, дори и когато обзавеждахме вилата и карахме хладилник, камина и т.н.).

И сега ни е ангажиран изцяло деня (очаквах работата в къщи и в извънредно положение да е някак по-лежерна и спокойна, а то се оказа обратното, даже овъртайм поработваме често), но ни е много по-добре тук! Хора няма, то като цяло селото е слабо заселено, предимно с виладжии като нас, децата излизат по двора, малкият свикна и сам да се заиграва навън, когато батковците имат уроци. В обедната почивка мием чинии, вечер готвим, момчетата и те помагат с готвенето, хлебопекарната зареждат. Та, денят ни е пълен и минава бързо, но вече канализирахме задачките. Вечер правим едно кръгче в селото да се разходим с кучето.
Слава Богу, решихме и проблема с интернета, че за работата много дърпаме с мъжа ми, особено той.

# 171
  • София
Аня, страхотна организация по семейното преселение!  Особено съм впечатлена от хранителните провизии за 2 месеца - ние успяваме най-много ден-два да изкараме, без да ходим до магазина. Grinning

Аз съм градски човек, но признавам си, в сегашната ситуация завиждам на хората с къщи, дворове и гледки.

Мария, май че е нормално да се натрупва повече страх и притеснения с всяко следващо раждане. При мен лично беше по-дълго от предишните, защото този път не ме сложиха на окситоцин и разкритието напредваше по-бавно, затова пък към края стана много бързо и изведнъж, та не успяхме дори да извикаме лекарите и родих сама в стаята с мъжа ми.Grinning Наистина ситуацията сега е необичайна и напрегната, но мисля, че в родилните отделения всичко върви нормално, доколкото е възможно. В кой град ще раждаш?

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 13:04 от bubanka

# 172
  • Бургас
Благодаря ви момичета!
Ние сме от Бургас и ще  раждам тук. Поне положението с болните при нас все още е относително спокойно. Но има и време де, до термина ми остават 6 седмици.
От приятелки с три деца знам, че техните трети бременности и раждания бяха най-тежки и трудни. Знам, че при всеки е различно, но много ме хвана шубето. 🙂 Сигурна съм, че и ситуацията в която сме сега има пръст в това. Затворени сме вкъщи, нямам движение, чудя се какво да правя и само глупости започвам да си мисля.

# 173
Спокойно,аз преди 3 и 4 раждане бях така.Да не говорим,че преди 4-тото направо бях изперкала(трите последни раждания са през почти две години и много ми бяха пресни негативните спомени).Но щом казваш,че ражданията ти минават леко, според мен не се настройвай,че това няма да е такова.Аз например съм родена да износвам бебета,чудесни Б ,но ражданията ми са доста гадни и не много кратки.Не го мисли и не се поддавай на паниката.Всичко ще е наред.

# 174
  • София
Аня, страхотна организация по семейното преселение!  Особено съм впечатлена от хранителните провизии за 2 месеца - ние успяваме най-много ден-два да изкараме, без да ходим до магазина. Grinning
Aз по принцип пазарувам наедно (един голям пазар в началото на месеца и след това всяка седмица докупуваме нещо; в къщи се яде в големи количества и пазаруването ми отнема много време). Та този път просто за седмица направихме 2-3 много големи пазара, тук от селския магазин купихме само сирене и яйца и разни глезотийки като семки за чоплене, зрънчо. Жалко, че не са заредили още фризера със сладолед. Grinning

Мария, моето 3то раждане беше най-бързо и най-леко, с най-най-голямото бебе. Simple Smile Хем м/у втория и третия има почти 8г разлика. Разказвала съм и тук, беше цяло чудо за мен, че 5кг бебе излезе без да имам никакви вътрешни разкъсвания (като знам с най-големия какъв шеф и кройка беше!).
Ако сте в апартамент, изкачвай стълбите на блока. Аз карах тежка бременност и пренасях (което е обичайно за мен, с пренасянето) и близо месец всеки ден до 16тия етаж и обратно по 2 пъти ги минавах (с почивки, естествено). Не родих по-рано, но слава Богу - бързо и леко мина!

# 175
Аня, момичета и ние сме на село. Същата работа сме но ни искат присъствени няколко дни. Нещо главата ми гърми един на лаптопа един на другия и малката плаче ииии.. така. А аз опитвам да работя нещо от вкъщи.

# 176
Напук на многото ми работа, и многото домашни, за които трябва да им "светя" да напишат, днес легнах и се наспах. И телефона изключих. Пфууу, на много ми е трудно, и реших, че не съм за един ден.
Wink

# 177
  • Бургас
Аня, в апартамент сме. Благодаря за съвета не се бях сетила, но ще започна! 🙂
Между моето второ и трето раждане ще има 10 г. разлика. Ще изчакам да вляза в 36 г.с. и започвам сълбите, че аз и двата пъти родих по-рано. Малкия 20 дни преди термин.

# 178
  • Sofia
На мен ми е хубаво от това положение ( донякъде). Всички сме в къщата, децата прекарват много време с нас и помежду си. Помагам им в ученето, обядваме всички заедно. Мъжът ми си работи на втория етаж и почти не му пречим. Това, което ме смущава е, че не съм сигурна колко са адекватни тези мерки. Все пак животът трябва да продължи и след короната..Честно казано съм изгубила напълно доверие в управляващите.

# 179
Мария моите и трите раждания са със секцио по медицински причини, различни. Третото спешно в 31 седмица. Може би заради притесненията за бебето хич не разбрах,  че съм оперирана. После се цедих по 7 пъти в денонощието за да имам кърма за Емма. 47 дни беше в болницата,  но успяхме с кърменето и още се кърмим, вече 13++ месеца.
Ние в София сме в апартамент,  много голям, но пак се задушавам. Имам нужда да съм навън. Имаме съвсем близо къща, но няма централно отопление и ме е страх как ще я стоплим цялата. А и вътре стълбите са без парапет и много опасни за току що проходило бебе. Обаче с оглед на удължаването на извънредното положение май ще се пренесем там. Няма как да държа децата толкова време затворени.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 10:03 от _Ava_

Общи условия

Активация на акаунт