МНОГОДЕТНИ МАМИ № 71

• 56 277
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Ава, а как ще преминете през КППто? Нали изрично казаха, че няма да пускат по вилите?
Защото и ние имаме една близка къща, но и тя е студена и хич не е пригодена за живот зимата, трябва да е топло времето. Но много ме притесняват блоковете.

# 181
  • Sofia
Някой беше споменал, че ако имаш документ за собственост - пускат.

# 182
Преди няколко дена Генералът спомена за вилите около областните градове, че не може да се ходи, дори и с документ за собственост. Трябва да е само с декларация за някакво извънредно действие - работа, болен човек или храна, лекарства за роднина. Специално отбеляза, че ходенето до имот не е основателна причина. Затова се питах дали някой е успял, ако не се води там на адрес, разбира се.

# 183
Пускат с декларация от твое име или ако имаш временен адрес

# 184
Пускат с декларация от твое име или ако имаш временен адрес
добре и каква причина пишете? Thinking за адреса е ясно, ама ние си се водим в София

# 185
Временен адрес е при нас.

# 186
  • Sofia
Вуйчо ми пътува при жена си, която е на вилата с двете деца и декларира, че има обект, на който работи ( ВИК инженер)

# 187
  • София
Временен адрес е при нас.
Временният адрес различно понятие ли е от настоящия?
За постоянния ми е ясно, той е по лична карта.

# 188
Би трябвало да е едно и също

# 189
Ами идея нямам какво пишат в декларацията,  но с нотариален акт си ходят. Ще питам приятели. Става време и да се обработва градината и сега с това удължаване до 13.05 все ще трябва да се иде. Доста хора си направиха временен адрес на вилата, а се прибират с адрес по лк в София. Съвсем не искам да се разхождам самоцелно, но още 40 дни затворени в хубаво време ще се побъркам...Там пак ще си седим в двора само.

# 190
здравейте силни мами, предатой ми да обзавеждам детската стая. За сега е напълно празна, харесала съм едни двойни легла от икея, но ми се струва че този който спи на долното ще му е много ниско. Вие как сте организирали пространството за 4 деца. Пък и си мисля че като пораснат след да речем 5 6 години каката ще трябва да я отделя от момчетата. някакви идей.

# 191
  • София
Ние ползвахме двуетажното легло от Икеа от някъде 5г на малкия до 12-13 на големия. По-скоро на големия горе му стана ниско. Когато сменихме жилището минахме на варианта единични легла, големите са в голямата детска, а на малкия направихме отделна (съвсем малка е, 10кв стая, но за едно дете се получи чудна). Само дето той не иска да спи сам и се чуди защо само той е сам в стая Simple Smile, големите пък искат да са самостоятелни, но просто няма как да обособим 4-та спалня. А режимът и интересите на големите съвпадат (те са с 2г разлика), а малкият им пречи като учат, та затова решихме той да е отделно.
При него сме пак с Икейското легло с висок основен етаж (това с палатката отгоре), а отдолу сме сложили 2ри матрак и го ползваме някой от нас да спи при него или за гост (предимно майка ми).

# 192
  • София
Ние сме с двуетажно ИКЕА металното, на което сме взели и приставката за трето легло, та става и за трима. От скоро имаме две отделни детски стаи (в едната е легло персон и половина, в другата е това легло), но децата често се търсят и им разрешаваме да спят както намерят за добре. В интерес на истината преди най-често спяха тримата на основния етаж от двуетажното легло Simple Smile

# 193
При нас каките си имат отделни стаи, бебето е при нас в спалнята. Никоя не би изявила желание да вземе 2-3 годишно при нея ( не, че ще ги питам при нужда). Най-голямата завършва догодина и се гласи да е студентка в чужбина и така ще се реши проблема 😉. Трудно е когато са с голяма разлика,  при нас 17 и 13 години.

# 194
Някой знае ли, как стои въпроса с детските надбавки? Април месец трябва да подавам документи, като за целта трябва да отида при личната за бележки за ваксините. Просто не си го представям, как ще стане това на този етап. Пък и след това да се редя на опашка в Социалното. Има ли някакви отсрочки, мисля, да се обадя да попитам, но ако все пак някой е наясно, ще съм благодарна да сподели.
И аз трябва да подавам. Пак ли изискват бележки от личната? Има ли хора в социалното? Не са ли измислили някакви улеснения за гражданите, че никак не ми се ходи до ЛЛ.

Общи условия

Активация на акаунт