МНОГОДЕТНИ МАМИ № 71

• 56 331
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
А мен от ражданията спряха да не хапят толкова много комарите 🙂,че и бълхи ме хапеха.Явно наистина ми се е сменила кръвта.

# 331
  • София
Аз само ще вметна, че предварително нищо не се знае. И с едно дете може да се побъркаш напълно, и с три може да се справяш добре.

# 332
Хаха, да, точно така беше при мен. Когато се случеше да остана само с едно дете, то скучае, чуди се какво да прави, мрънка и ме дърпа. Когато са поне две, се забавляват (или се боричкат) заедно! Преди време една от пишещите тук мами предложи да напишем "Наръчник за оцеляване с едно дете". Laughing
Но моите деца вече пораснаха и сега нямам такива проблеми. Понякога ми липсва бебешкият им период.

# 333
  • Plovdiv
Здравейте, момичета! Някой да има опит с падащи легла? Обмислям подобен вариант

Преди година сложихме двуетажно, но не ми е удобно, даже го мразя Simple Smile а бях убедена, че ще е супер. За сандвич легло няма достатъчно място и съм в голяма чуденка..

# 334
  • София
Наши приятели са с такава спалня, т.к. хол и спалня им е в една стая. Много скоро, обаче, след като го сложиха, механизмът се повреди и не могат да го прибират. Ползват си го така от години, но се обезмисля идеята за прибиране.

А не е ли голяма хамалогия сутрин вечер - прибери, разгъни?!
Ние бяхме така в една от квартирите, за да имат детска стая децата, ние спяхме в хола, на голям холен ъгъл; но беше ужасно досадно, прибиране на всички завивки, въглавници и сгъване. Особено сутрин, ако бързаш за работа.

Мислили ли сте за високо легло? Отдолу може да се сложи бюро, гардероб или просто свободно пространство? Нещо такова (щом двуетажното не ти допада) - https://frankfurt.apollo.olxcdn.com/v1/files/w730q5b8decv2-BG/image;s=585x461

# 335
  • Plovdiv
Мерси за идеята, но не става високо легло, децата са още много малки на 5, 3, и на 1,7м. Един от проблемите на двуетажното е, че го направихме много високо с идеята да има повече разстояние между двата матрака, но сега постоянно пазя малкия да не се качи, преграждам стълби и все се ослушвам като са сами в стаята

# 336
  • София
Мда, малки са още са толкова високи легла. Ние сложихме двуетажното, когато бяха на 5г и 7г (горе долу като тръгна първи клас най-големият). Сега вече в новия апартамент са с единични легла, големият в един момент си опираше главата в тавана, от горното легло, но и той е вече на 15г.
Но веднъж, докато проверя нещо на компютъра, най-малкият, да е бил на година и нещо, се беше покатерил по стълбата и падна (от бебешката си количка, тип проходилка, дето се бута с крачета, се качил на въртящия стол на един от батковците, от там вече на стълбата). Хем го дебнех да не влиза изобщо в стаята им, да не се катери, а и да не им пипа учебниците.

Сега в стаята на най-малкият сложихме ето това икейско легло: https://www.ikea.bg/products/baby-children/children-3-7/children … arvesina/80253809
С палатката отгоре става истинска къщичка, по едно време реши, че не я иска, онзи ден пак я сложихме: https://www.google.com/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.citybuild. … s8QMygoegUIARDyAQ
В началото отдолу му бях сложила скрина с дрехи + кутиите с  играчки и отделно топки и разни обемни играчки. Сега там има матрак, на който някой на гости, обикновено майка ми, спи. Или понякога аз или мъжа ми лягаме там, че като го отделихме сам в стая не искаше да спи сам.

Хубавото на точно този модел е, че като се обърне леглото става на легло с нормална височина. А като е във високия вариант, може с 2 матрака или само 1 горе, а долу скрин, място за игра или нещо друго.

# 337
  • София
ИКЕА имат двуетажни легла за по-малки и за по-големи деца, има защо.

# 338
Започна ли добре учебната година мами?
Жанинче как сте с бебче кака и батковци?

# 339
  • Sofia
Добре сме. Децата са доволни, че посещават училище, малката е на градина от юни месец. Чакам да изляза в 45-дневен болничен и ще пускам дребчо на ясла. Пък докога..ще си покаже Simple Smile

# 340
Здравейте!
Моля за препоръки за вит.Д за деца.
Този става ли?

Аз съм давала Вигантол и Оилесен. Сега се чудя между втория и този Рибчо. Приемам и други предложения.

# 341
  • София
Здравейте!
Моля за препоръки за вит.Д за деца.
Този става ли?

Аз съм давала Вигантол и Оилесен. Сега се чудя между втория и този Рибчо. Приемам и други предложения.
За колко голямо дете?
Аз давам в комбинирани таблетки, но имам и такива само вит. Д. Това, което знам е, че детската доза е 400 IU на ден. Май и за бебета е толкова.
400IU е 10 микрограма.

# 342
Аня♥♥♥, за 6 годишно.

# 343
  • София
Мисля, че съм давала Рибчо на най-малкия, на 5г. Гледам, обаче, че вит. Д в 5 таблетки е 5мкг, т.е. 1/2 от препоръчителната доза. Ако нямаш съмнение за дефицит на вит. Д е ок. Има и рибено масло. (При нас, аз и средния периодично си пускаме кръвни за вит. Д, защото сме на долната граница).

# 344
Мисля, че съм давала Рибчо на най-малкия, на 5г. Гледам, обаче, че вит. Д в 5 таблетки е 5мкг, т.е. 1/2 от препоръчителната доза. Ако нямаш съмнение за дефицит на вит. Д е ок. Има и рибено масло. (При нас, аз и средния периодично си пускаме кръвни за вит. Д, защото сме на долната граница).
Благодаря! Искам да давам за профилактика в зимния период, защото излизанията ни са малки. Един ортопед ми препоръча да му даваме през зимния период. Ще погледна как да определя дозата (брой хапчета)

Общи условия

Активация на акаунт