МНОГОДЕТНИ МАМИ № 71

• 56 320
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Аз съм против това взимане по рано в болница. Повисях си в патологията на майчин дом и това беше само допълнителен стрес за мен. Улеснение е за таткото, за да не спринтира под стрес Simple Smile майтапът настрана, но и аз мисля, че трябва да се успокоиш и да намериш добър лекар!

# 391

Доволна съм от следящия ме и съм всяка седмица на тонове + ехо, но съм далече от най близкото родилно на около 40 мин ако е през ноща и няма движение за това сега дойдох на гости в майка ми която живее на 15 км от Бургас и ще постоя до нова година. Колкото обаче да се старая да мисля позитивно страха надделява ... Мога да постъпя предполагам в болница и ще обсъдя с АГ този вариант сега във вторник когато съм на тонове. Моля се всичко да бъде наред този път и аз да гушна бебе, а моя мъж е по уплашен и от мен милия, мисля си понякога че той преживява по тежко всичко защото е безпомощен и не може да поеме част от тежестта която е на плещите ми. А няма как да му обясня, че прави всичко необходимо и ми е опората от която имам нужда, ако му споделя опасенията си и страховете а напротив ще го уплаша още повече за това споделям с вас.  Благодаря за разбирането момичета!

Честито Рождество! Честита Коледа !

Да има здраве, светлина и любов в домовете ви!

Ivka15, добре дошла! Пожелавам ти тази бременност да бъде безпроблемна и да завърши с едно чудесно раждане! Като начало се опитай да не се шашкаш и да си с нагласата, че нещата ще протичат по най-добрия начин. Знам, че е трудно, но не се поддавай на негативни мисли. Би трябвало след тези инциденти малко повече да те следят по време на бременността. Имате ли лесен достъп до здравно заведение? Помисли дали си доволна от гинеколога, при когото ходиш, достатъчно компетентен ли е и дали взима под внимание историята на предишните ти бременности. Има ли вариант да те вземат в болница под наблюдение през последните седмици преди раждането? Това може да спести много притеснения.

# 392
  • Бургас
Ивка, стискам ти палци и вярвам, че този път всичко ще бъде наред!
Моето трето раждане беше спешно секцио именно заради естествен възел на пъпната връв. Казаха ми, че сме изкарали голям късмет.
Ти при кой в Бургас се следиш? И къде мислиш да раждаш?

# 393
При подобни страхове аз със сигурност бих постъпила  по-рано в болница да ме следят. Последния път бях в Майчин дом 1 месец по-рано, но ситуацията ми беше доста сложна. Дигнах се от Плевен, където лекарите ме гледаха втрещено и отидох в Майчин дом, където бях от по-леките им случаи.

dreamingfly, вярно, че е стрес престоя в болница. Аз едвам се хранех, отслабнах там за месец и излязох от болницата както си бях преди забременяването. Но какво ти пука, ако накрая си жива и здрава, и бебето ти също! А каква е ползата от комфорта вкъщи, ако някой пострада?? Никаква.

За мен тук няма място да се говори за удобства и подобни, ако е по-добре да си в болница, влизаш там. Аз бих влязла по-рано.

Нямам опит с нормално раждане, но при това, което ивка разказва, не бих си седяла вкъщи към края. В болницата една нощ се притесних, че не усещам бебето, хората посред нощ ме включиха на монитор и провериха. Това как би ми се случило у дома?

Много пъти съм срещала тези съвети - "За какво да ходиш в болница?" Аз питам обратното - след такива сериозни злополуки, защо да си седиш у дома и да чакаш, като може да си на по-сигурно място?

Успех от мен!

# 394
Аз съм лежала само седмица и мога да кажа, че не ми мереха тоновете повече от веднъж. Правеха го и доста по-нескопосано. Отделно се нагледах на крещене по майка с високо рискова бременност и обяснение, че това което си мисли, че е кървене, не е. Всеки с опита си! Ясно е, че ако нямаш избор - го правиш, лежиш и търпиш. Но и съм се нагледала на куп нередности в прословутия майчин дом, София. Това, че нямаме по-добър избор, не прави всички нередности приемливи.

# 395
Ситуацията на ивка е съвсем различна от твоята и  моята. Разбира се, тя ще си реши. Аз на нейно място не бих поела никакви рискове. Ти би ли си стояла спокойно у дома, след нейните преживявания?

# 396
На нейно място бих отишла при др Сигридов, но той е в София. Не искам да бъда разбрана погрешно.

Просто опитът ми е, че част от лекарите са станали прекалено цинични и меркантилни. И това, че лежиш в болница не прави нещата по-сигурни за теб. Според мен първо трябва добър лекар, който да проследи бременността и второ добър екип, който да изроди бебето. Ако това е един и същи лекар, още по-добре. Знаете ли понякога е много малка границата между това да родиш живо бебе и да родиш мъртво. При първото ми раждане съм сигурна, че моят ангел пазител беше до мен.

На второ четене си мисля, че трябва да се разбере точно какъв е бил проблемът. Ако Ивка няма проблем с износването на бебето, то намаленият кръвоток на бебето може да се хване навреме и да се изроди бебето секцио. Дори си мисля, че подобни възли могат да бъдат видяни пренатално.

Ивка, в много трудна ситуация си. Не исках да те плаша. Ти си изключително силен човек. Имаш и подкрепата на мъжа ти, което е много хубаво. В коя седмица си? С избор на лекар ли ще родиш? Бебето обърнало ли се е?

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 11:06 от dreamingfly

# 397
Така е. Но Сигридов не прави никакви раждания.

В Майчин дом и Надежда, и в още няколко болници има специалисти, които правят екип за конкретния случай и според мен риска е по-малък Simple Smile Още повече в Майчин дом и Токуда са най-добрите неонатологични отделения, ако се наложи ранно раждане.

# 398
  • София
Ивка, стискам ти палци всичко да мине много добре!
При мен второто раждане протече много бързо, добре че беше сутрин и хванахме зелена вълна по улиците, иначе си бях родила в колата. В болницата влязох в 7:20, в предродилно чакахме друга жена за преглед и на моя преглед се видя глава, пратиха ме пеша да се кача в родилно , за да забавя малко нещата, родих в 7:50. Това беше и основната причина за третото да тръгна по- рано. Ужасявах се от мисълта, че може да родя в дома ми или колата. Постъпих през нощта в 1ч. с подготвителни неболезнени контракции, оказа се че съм с 5см разкритие и родих в 11 сутринта. Изобщо не съжалявам, че тръгнах по- рано, мъжа ми не се изнерви от пътуването, улиците бяха пусти през нощта. Освен това всички имаха време да се подготвят, да събудят моята лекарка, да има време да дойде, защото не беше на смяна, изобщо разни дребни детайли, които ми действаха успокояващо. Аз също бях с лекар по избор, след първото раждане , което беше без избор, попаднах на "моята" лекарка и бях в пъти по- адекватна и спокойна.

# 399
И моят малък маймун се роди с естествен възел на пъпната връв. Предизвикано с окситоцин, както и предишните раждания. Разбрахме чак в последствие, като имаше само един стресов момент - паднаха тоновете след поставяне на епидуралната упойка. Докторката ги оправи и раждането си продължи нормално. Даже нямаше време за допълнително упойка. Мисълта ми, че най-важното е да имате добър лекар, на когото да се.доверите. Всичко останало се нарежда.

# 400
Три болници смених за трите раждания. И трите са предизвикани с окситоцин. Първото преди седемнадесет год в Шейново не искам да си спомням, ужас и безумие без упойка, аз млада... Но мина. Второто в Майчин дом преди 11,уж с избор пак ужас но от спукването на водите за два часа без малко родих. При мен всичко се отключва след спукването, разкритието не го усещам. След всичко преживяно, десет години по късно и от страх отидох направо в Надежда. И добре че. Но наистина трето раждане предизвикано дори за четири часа се роди. Доста по-бързо. Много ме беше страх да не тръгне да не стане беля и така хората планово секцио а аз планови раждания. Всичко ще е наред стискам палци!

# 401
Ивка, стискам ти палци и вярвам, че този път всичко ще бъде наред!
Моето трето раждане беше спешно секцио именно заради естествен възел на пъпната връв. Казаха ми, че сме изкарали голям късмет.
Ти при кой в Бургас се следиш? И къде мислиш да раждаш?
Благодаря дано да бъде нормално! При Мануелян се следя и смятам в окръжна да раждам.

# 402
  • Варна
Здравейте,
От скоро съм в кюпа с три деца: 10г син, 8г. Син и 1месец дъщеря.
Предстои ни преместване и ще има 2 спални за децата. В чуденка сме как да ги разпределим сега. Сега делят една стая, но си мечтаят за свои. Ако сега ги отделим, какво ще правим след 2год когато ще трябва да отделим малката от нас?!
 Моля, за споделяне на опит 🙂!

# 403
  • Sofia
Когато живеехме в апартамент с три спални, комбинирахме децата по възраст ( които са близки), а не по пол. Но аз съм живяла в тристаен апартамент като дете, имам брат и сестра и бяхме в обща детска стая.

# 404
При нас първото(момче) го отделихме, когато се роди второто(момиче). Скоро след това се роди третото(момиче) и бяхме в една стая с двете бебета. Като се отучи от нощния памперс, голямата щерка я преместихме при баткото. Дълго време бяха двамата в една стая. Тази есен вече отделихме баткото в отделна стая, че вече е на 11г и му предстои пубертет, освен това голямата почна училище и решихме, че ще им трябва време да се усамотяват в учене, то и покрай дистанционното обучение беше по-добре да се в различни стаи. Най-малкото още е при нас. Иска ми се да я преместим вече при каката, но още се борим с нощно напикаване и затова остава при нас за сега.

Общи условия

Активация на акаунт