МНОГОДЕТНИ МАМИ № 71

• 56 319
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
  • София
gpanova, добре дошла и честита дъщеря!:blush:

На ваше място бих оставила момчетата в една стая, иначе за тях ще е по-неприятно сега да имат самостоятелни стаи, а след две години да трябва да се съберат отново в една. По-големите ми деца са момче и момиче, съответно на 10 и на 6 години, когато се роди сестра им. Те си бяха заедно отпреди и ги разделихме чак след 4-5 години, когато баткото отиде в отделна стая, а момичетата се събраха в другата спалня.

# 406
  • София
С три деца и две детски няма как всеки да си има стая.
При нас едната детска се оказа чувствително по-голяма и тя по естествен път стана стаята на момчетата, защото са двама, а по-малката - на момичето.
Въпреки наличието на достатъчно легла, те продължават да спят тримата заедно, понякога - буквално един върху друг Simple Smile

gpanova, малкото ви е прекалено малко за отделна стая, така че може в случая свободната стая да е обща за игра на тримата, а в другата да се усамотяват големите при нужда?

# 407
Ние се преместихме в ново жилище преди две години. Тогава направихме отделна самостоятелна стая на голямата ми дъщеря (тогава е била на 13, сега е на 15), защото преценихме, че тя вече има нужда от повече усамотение. В другата детска стая са 10 годишния ми син и 4 годишното момиченце. Там спят, иначе малката има още 2 къта за игра из къщи и не стои там постоянно.

# 408
Ако имам 3 деца, къща на 2 етажа, всичко друго е мъчение. Не можах да си го позволя финансово.

# 409
Не е никакво мъчение.Ние ползваме само третия етаж ( Първият по принцип не е за жилище). Над него има таван, който може да стане чудесен апартамент някой ден. Няма кой да се занимава с него сега, а и не виждам нужда.

# 410
  • Sofia
Аз не разбрах кое е мъчение.

# 411
  • София
Еее, че ние до скоро бяхме в 2стаен, преустроен на малък тристаен, че и с голямо куче. Особено, докато най-малкият беше бебе, си ни беше екстра, защото спеше с нас в спалнята.
Сега сме в по-голям апартамент, но пак няма всяко дете стая (малкият е сам в малката детска, батковците в голямата). Малко хора в България могат да осигурят на всяко дете стая, дори и тези, които не се водят многодетни. То и строителството не ни е придвидено за това, а и манталитета да го наречем до скоро.
Аз цял живот деля стая с някой 😀 и си ми е добре. Като малка бяхме 3 деца в една стая (хем голям за времето си апартамент и сме 2 момичета и 1 момче), после студентка, след това се омъжих. Ааа, преди да се омъжа за кратко бях сама на квартира. Simple Smile

# 412
  • София
И ние сме били в тристаен 3 деца, 2 момчета и аз. Тримата бяхме в една стая, нашите в спалнята. Имахме си хол, кухня и баня. Отделно тоалетна и две мокри помещения. На никой не му е хрумвало, че за всяко дете трябва стая, или поне за разнополовите. Сега много хора не се решават на 2. или 3. дете, защото не могат да им осигурят самостоятелна стая.

# 413
  • Варна
Здравейте и от мен! Отдавна ви следя, но вече е време да се запиша при вас. На 16.12 се роди третата ми дъщеря. Така, че официално и ние сме многодетно семейство. Имам си каки  на 15г. и на 8г.
Тази късна бременност беше много желана и един вече много хубав спомен. Всичко ще ми липсва, даже и раждането 😀. Ние живеем в къща и можем да си позволим децата да имат отделни стаи, но ще е нужно преустройство и ремонт. За сега няма да го правим. Ще се наслаждаваме на беба в нашата спалня. Може би, след две, три години най рано. Много ви се радвам на всички ви с повече деца от три. И аз бих искала, но едва ли ще ми се случи. На Жанинчето съм фенка😉.

# 414
  • Sofia
Еха, имам си фен Grinning Добре дошла, Ками! Да са ти живи и здрави дечицата Simple Smile какво значи късна бременност?
Иначе и ние сме в къща, децата имат самостоятелни стаи, но се търсят и само спят отделно в тях. Все пак е по-добре , защото вече се получава, че разликата между някои е голяма и е абсурдно да са в една стая Stuck Out Tongue Winking Eye

# 415
Добре дошла, Ками!
При нас и трите деца са в една стая. Проблемът е че малката не иска да спи сама (6г.) Избор имат:)

# 416
  • София
Добре дошла, Ками!
На колко си години? Предполагам това имаш предвид под късна бременност?

Проблемът е че малката не иска да спи сама (6г.) Избор имат:)
И при нас така, малкият е най-облагодетелстван, че е сам в стая, обаче той милият не иска - защо само аз трябва да спя самичък? Батковците му искат, даже миналата зима някой беше болен и ги поразместихме и големият тийн спа в малката детска на най-малкия и беше много доволен, че е сам (по-малкият тийн е доста по-разхвърлян и от там основно е драмата м/у двамата). Но ги разделихме така заради разликата във възрастта и дневния им режим; вечер като се приберем малкият започва да играе и разхвърля, има много играчки, а големите искат тишина да учат и четат.

# 417
  • Варна
Тази година ще правя 39 год. Точно това имах предвид като писах късна бременност.

# 418
  • София
Ками супер си е възрастта. Аз родих на 40 третата девойка, сега са на 14, 9 и 1.7г. В много отношения се чувствам по- енергична и по- млада отколкото на 30 например.

# 419
  • София
Здравейте момичета. Ками, добре дошла Simple Smile
Ние също сме в къща. Имаме отделни стаи за всяко дете, като има възможност за още една стая да се направи ако някой ден станат 4.
Те обаче са още малки и каката и баткото (на почти 7 и на 5 години) спят заедно в една стая (най-голямата детска) а малкия (на 1г3м) спи при нас все още и изобщо не бързам нито тях да ги местя в отделни стаи, нито него да отделям. Имам приятелка, която си има две момчета и момиченце раждани през 3 години и всичките деца си бяха в една стая.
Като са малки мисля, че дори им е по-добре да са заедно. Не знам като пораснат как ще е, но имаме готовност за размествания. Каката ще ни е първокласничка тази година и може да има нужда от усамотение за уроци и домашни, но едва ли ще спи сама там. Двамата с мъжа ми работим предимно от вкъщи и ползваме за момента стаите за кабинет.

Общи условия

Активация на акаунт