МНОГОДЕТНИ МАМИ № 71

• 56 313
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Благодаря за сподерения опит 🙂!
Започнахме преговори с момчетата за обща стая. Не го приеха мнг тежко, а и др. стая ще шма легло, ако се скарат за нещо ще могат да се пазделят временно.
То истината, е че сега всички прекарваме 90% от времето си в общата стая 😁
Просто всеки ходи да спи на леглото си.

# 421
Аз не разбрах кое е мъчение.

5 възрастни в двустаен.
Имам познат в Люлин в това положение. Даже под наем, няма личен живот от 8 години, не мисля, че заслужава това, затова казвам, че като ще имаш повече деца без къща е зор.

# 422
  • София
Аз не разбрах кое е мъчение.

5 възрастни в двустаен.
Имам познат в Люлин в това положение. Даже под наем, няма личен живот от 8 години, не мисля, че заслужава това, затова казвам, че като ще имаш повече деца без къща е зор.
Това си е лично мнение и решение на всеки.
До колкото разбирам не си многодетна майка, т. е даваш мнение и квалификация на база имам познати, аз мисля- не от опит.

Личен живот с три и повече деца, гледани само от родителите, докато не станат по-самостоятелни е почти мираж,ако ще и в палат да живееш.

# 423
  • София
Хм, има семейства с 1 или 2 деца, но живеят с роднини и са много по-нагъчкани. Имам позната с 1 дете, живее с майка си. Наскоро се омъжи и мъжът ѝ се пренесе при тях, имаше период сестра ѝ я бяха оперира ли и тя се нанесе при тях, дали не беше с приятеля ѝ. Не ѝ беше хич лесно, но мисля, че в такива случаи е по-тегаво недобрите отношения м/у роднините.
Все пак в София е много по-лесно да си намериш работа и да се изнесеш на квартира.

# 424
  • София
Добре дошла в отбора, Ками! Аз родих третото си дете на 38 години и от днешна гледна точка ( минаха 12 години оттогава Smile) хич не го смятам за късна бременност. Но признавам, беше ми малко неловко в началото, като забременях.

Относно стаите: ние сме в тристаен и заради децата се наложи да се преместим да спим в хола и да се лишим от нашата спалня. Не беше толкова страшно, хем аз съм човек, който много държи на личното си пространство. Сега големите са вече на 22г. и на 18г. и в някакъв момент (надявам се) или те ще се изнесат, или ние с мъжа ми. Sweat Smile

# 425
  • София
Ние сме 5ма на класически двустаен 65кв.м. Малката си спи с мен на спалнята, каките в детската, таткото от раждането е в хола, но напоследък и аз ходя при него и нощем се местя малкото като се събуди. Ако не сменим жилището до 4-5г, ще освободим спалнята на най- голямата, а ние ще сме в хола....за момента не ми пречи малкия апартамент, но имаме нужда и все повече ще имаме нужда от още една тоалетна. Имахме съсед, който на същата площ живееше със своето семейство, 4ма, сестра му с детето и майка му....не съм сигурна тук как се получиха нещата, но си живяха в мир.

# 426
И аз родих малката на 38. В апартамент 65 квадрата се търпи, но става все по ... Различно. Сега това дистанционно са на село аз работя от вкъщи и във всяка стая има човек с лаптоп. Понякога когато имам конферентни връзки е ужасно, като днес -две. Кръвното ми бе 140 на 90. Проблема при нас е, че я оставих  за да работя на10 месеца. И тя,за да мълчи всеки й угажда, а в момента е на две г. И от не не разбира. И още не спи като хората. Но пък от ден на ден е все по-добре. А големите оххх като момчета с характер и в пубертета... Нерви да имаш..

# 427
  • Бургас
Ние сме в тристаен, с две спални 5 човека. Когато забременях мъжа ми умуваше дали да не търсим по-голямо жилище. Но за да вземем друго трябваше да продаваме сегашното, което според мен ще е ужасна грешка. В центъра на града е, тухлен блок с добро разположение. Всичко ни е на пешеходно разстояние и не използваме градски транспорт. Изобщо само позитиви. С парите от него спокойно можеше да вземем по-голямо в друг квартал, но го разубедих. Малката е на 8 месеца и още дълго ще е при нас в спалнята. Момчетата са на 10 и 14 години и са в една стая. Докато отхвъркне дъщеря ни баткото ще замине някъде студент и ще се прибира все по-рядко. До няколко години щяхме да си останем сами в голям апартамент.
Другото, което сега предлага мъжа ми е да освободим спалнята и да направим детска стая за малката, но аз и на това не съм съгласна. 😄 Обмислям да сложа двуетажно легло в детската стая и да я пратя при батковците ѝ след няколко години. Но има време да го решаваме това.

# 428
При нас жилището е голямо, има 2 обширни тераси, 2 по-малки на детските стаи, както и едно много удобно помещение - килер, където се скриват прахосмукачка, препарати и подобни. Отделно спалнята е също голяма и там има сега кът за малката да си играе. Когато дойде време да е в първи клас, ще поразместим детската и ще й сложим бюро като на батко й. Сега е с една масичка, която се мести където реши детето Simple Smile Та две детски стаи стигат. Аз самата като дете винаги съм деляла стая със сестра ми и не мисля, че това нещо ми е навредило.

Големият ми син живее в чужбина, ако бяха и четиримата у нас, щеше да има преустройство.

# 429
От няколко месеца баткото на 14 ф е в отделна стая. Понеже бях в карантина от короната, дребчо на 5г отиде при баткото на 10 г. Спят двамата в една стая, а в съседната стая се учи и разхвърля.

Баткото на 10г. Се мъчи с всички сили да си върне в стаята баткото на 14 г. Като наговарят и двамата. Баткото на 14 ф. Се мъчи с всички сили да уговори малкия на 5г, че е вече голям и не му е мястото да спи в малко легло в нашата стая. ❤️❤️❤️
Понеже си харесва самостоятелната стая.

А моят проблем е, че от Коледа насам се бави и не ми идва. Направих си тест, отрицателен. Но нещо не му вярвам. ММ ми вика онзи ден, че нямало как да съм по-лошо, отколкото съм била в някакъв момент. Тъй ли? Хаха! И веднага му казах по най-чаровния начин, че му закъснява 2 седмици и ако има възможност утре сутринта да ми вземе един тест, ама не от тия за Корона. Хаха. Цяла нощ се въртя и не спа, и на другия ден се извини - можело съм и по-лошо да бъда ...

# 430
Аз съм с нередовен цикъл, но чат пат си правя тест за бременност. Защото преди 5 години ми казаха категорично, че влизам в менопауза и няма никакъв шанс за бременност. Аз повярвах и разбрах за малката в 3-я месец чак Simple Smile Дето се вика, първите притеснения ми бяха спестени Simple Smile

# 431
И на мен това ми мина през ума. Аз съм на 41, 42 г кажи-речи. Ако не ме боляха така гърдите, както сега, нямаше да се зоря. Ама това напрежение, което усещам... Много ме съмнява.Cry

# 432
Щом си с отрицателен тест - спокойно.

Аз забелязах, че не мога да си закопчавам дънките един ден, но си викам - надебелях! И нищо. После приятелка ми се оплака, че й закъснява 1 седмица и и аз й казвам: "О, на мен ми закъснява 3 месеца, но лекарят ме увери, че няма смисъл да купувам тестове, защоото е от менопаузата". И пак си живея спокойно. Забелязах, че не ми се пие бяло вино и се учудих, но пак толкова си вярвах на лекаря, че - никакъв тест. Един ден обаче някак си ми просветна, че може и да има нещо и изприпках веднага до аптеката. Оказа се, че съм вече в 11-тата седмица. А винаги съм се чудила какви са тия жени, дето не разбират навреме, че са бременни...! Е сега разбрах Simple Smile Извинявайте, че се отплеснах.

# 433
И аз с номер 3 не разбрах. Точно тогава купувахме къщата. Правихме опити за него 3 месеца, и тц. Но аз през цялото време бях притеснена, че живеем силно на тясно, вероятно за това не се е получавало. А като подписахме договора за къщата, хич и не сме се старали за бебеправене, не сме и разбрали даже.

Сега, обаче, не искам повече деца. Но ако се окаже, че сме си направили едно...не знам как ще го махна. Освен да почакам малко, и пак да направя един тест. И дано се окаже, че забавянето се дължи на стрес. Имала съм и такива случаи - покрай сесиите не ми идваше с месеци.

# 434
Тестовете в днешно време много бързо показват истината. Не се тревожи напразно!

Общи условия

Активация на акаунт