МНОГОДЕТНИ МАМИ № 71

• 56 297
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Честита принцеса 🌞
Добре дошла на Тикълс!
Лекува се с нагревки, обаче после не трябва да стоиш на студено. Много било важно. Имам колежка, която да не те плаша, но вече детето й е в 4 клас, а лицето й е схванато половината, и окото. Каза че понеже след нагревките не да й казали да не излиза на студено. Много се надявам да го преодолееш, но тръгвай на физиотерапия веднага!

# 481
Да знам за студа, не съм излизала шест дни.
И постоянно изпълнявам нагревните и упражненията по четири курс а на ден.не е напълно парализирани, но има мимики, които изпитвам затруднения. Физиотерапия след десет дни, но се надявам да съм по добре. Всъщност се оказа, че дистанционно и труд и училище са ми супер сега. 🤗
Обаче не е само от студа. Притесня ли се се усеща повече.

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 17:19 от janakrasi

# 482
  • София
Здравейте момичета дойде и моят ден да се похваля с жива и здрава дъщеря! На 12.01.2021 се роди Петя, нормално раждане както предполагах случи се за 2 часа общо от първата контракция с 1 см разкритие до проплакването и в 00:10 ч.
За щастие 2дни преди това постъпих в болница защото знаете опасенията ми и лошия късмет предишните ми 2 бременности... и точно 4часа преди да започне раждането уговорих с началник отделението секцио за сутринта, но малката реши че тя ще определя правилата та се започна вечерта в 22:00 и в 00:10 плачеше силно сякаш за да каже "тук съм мамо не плачи". Всичко мина като по учебник и моето щастие сега спинка в кошарата. Много съм щастлива и благодаря на Господ че ми позволи за 3-ти път да изживея това блаженство на ноща когато сме си двете и се гушкаме докато кърмя да слушам как сладко диша и под гърдите ми. Моето малко чудо... [/img]
Честита дъщеричка!!! Много се радвам, че всичко е минало благополучно и леко! Да расте здрава, силна и благословена и цялото ви семейство!

# 483
Здравейте! Открих тази прекрасна тема съвсем случайно, за което много се радвам... И ние от скоро сме с три дечица, три момченца. Имаме батко на 3г9м и близначета на 4м. Винаги съм искала и вътрешно съм усещала че ще имам три дечица и то точно момченца. Но никога не съм предполагала, че ще са от две бременности. Преливам от емоции, но за жалост стреса ми идва в повече. Трудно ми е, наистина. Като чета коментарите ви, направо ви се възхищавам. Мислех си, че след баткото имам опит и ще ми е лесно, но с две малки бебета е наистина доооста екстремно. Като цяло и двете бременности ми бяха ужасни, така и не разбрах какво е спокойна и щастлива бременност. Първата с брутални повръщания, отпадналост ... Почти до края. Втората до 5-6 м всеки ден повръщане по 20-30 пъти, бях по 20ч на ден на системи , не можех да приема и глътка вода. Всичко повръщах, дори слюнките си.  Та износих ги до 36г.с + 5 дни, всъщност и баткото е роден в 36+5.  Та ще ви чета когато мога и ще се включвам. Вдъхвате ми кураж!

# 484
Добре дошла:heart:
Похвално, че след такава първа бременност си искала още деца! Мои приятелки си останаха с едно дете, точно по такива причини. А аз родих трите си деца без да знам какво е контракция! Дай Боже всекиму!
Децата растат и грижите отминават, само радостта остава:blush: Кураж!

# 485
Благодаря! А може и след години да решим за още едно, но риска при нас е че шанса за близнаци или тризнаци става по-голям хаха

# 486
  • София
Благодаря! А може и след години да решим за още едно, но риска при нас е че шанса за близнаци или тризнаци става по-голям хаха
Аз със всяка бременност се надявах на близнаци, включително и 3тата! Simple Smile Simple Smile Батковците тогава бяха разочаровани, че е само едно бебето.

Добре дошла в клуба!
С 3 момчета с малка разлика си е трудно, но ще пораснат и става много по-леко. Simple Smile
За момента има ли кой да ти помага?

# 487
За момента ми помагат с баткото, понеже не ходи на градина още. Дядо му го занимава доста, доста често и спи при баба и дядо. Иначе с близнаците основно аз и вечер таткото много помага. Надявам се че ще стане по-лесно един ден.

# 488
  • София
За мен след 3та годинка става по-лесно физически, започват да са все по-самостоятелни.

# 489
Добре дошла и кураж! Аз също повръщах много с първата бременност и бях постоянно на системи. За капак правих и бъбречни кризи, тежко протече и раждането. Следващите две бременности и раждания, обаче, преминаха много леко. Хубава е разликата между баткото и близнаците. Хем ще си бъдат близки, хем разликата е достатъчно голяма, че да не си с три бебета. Признавам, че на мен най-трудно ми беше а две деца, но този период бързо ще мине. Второто и третото ще ги изгледате наведнъж. Щом имате помощ не се колебайте да я ползвате.

# 490
Здравейте и честит празик на всички!🌷

Открих тази темичка и се включвам с голямо удоволствие😊
Имаме 3 дечица- едно осиновено и две биологични. Бременна съм и днес разбрахме, че очакваме близнаци. Няма да е лесно, но съм убедена, че ще се справим. Децата ни са с малка разлика помежду си. Имаме син на 5г и две дъщерички- едната на 2г и 7м, а другата е на 1г и 3м. Винаги сме искали 4 дечица с малка разлика, даже мъжът ми се надяваше на 5, но аз казах, че раждам 3 пъти и нито път повече😂
Е, съдбата ни се изсмя и желанието му е напът да се сбъдне.

Нямаме помощ от баби, дядовци, лели и чичовци. Почти всички живеят на над 2000км разстояние от нас. За щастие можем да разчитаме на помощ от детегледачки, когато има такава нужда. В останалото време се опитваме да сме максимално ангажирани с децата.

# 491
Честит 8-ми март, момичета!
AlexM1590, добре дошла и лека бременност!

# 492
  • Казанлък(Бургас)
Alex, добре дошла! Heart
Господ си знае работата, а и твоя мъж явно много го е искал. Желая ти лека бременност! Heart

# 493
  • София
Добре дошла, Alex! Страхотна комбинация ви се получава! Blush

Ако имаш желание, разкажи малко повече за вас, разбирам, че не живеете в България?

# 494
Добре дошла, Alex! Страхотна комбинация ви се получава! Blush

Ако имаш желание, разкажи малко повече за вас, разбирам, че не живеете в България?
Благодаря на всички за милото посрещане😊

В България сме. Лятото се върнахме от Англия, тъй като получихме по-добри перспективи за професионално развитие, с повече свободно време или по-скоро възможност да определяме сами работното си време, което е добре дошло за нас. Като цяло семейството ни е разпръснато из света. И моите, и родителите на мъжа ми живеят в Нова Зеландия. Аз и сестра ми бяхме в Англия, имаме роднини и в други държави. Първоначалната ни идея беше летата и ваканциите, когато децата няма да са на детска градина и училище, да си се връщаме в Surrey, тъй като решихме да не продаваме домът си там. С пандемията обаче това е по-скоро невъзможно, заради карантините, но се надявам да размине в най-скоро време.
Най-малкото ни дете е родено там, другото път отрасна от 3-месечно там. Сина си срещнахме след връщането си тук. 
За разкош имаме и 2 кучета. Вкъщи винаги е забавно, има какво да се прави😅

Всячески се надявам преди появата на близнаците да сме се преместили на новото място, тъй като от опит знам, че преместването с бебе не е никак приятно. Държа децата да имат добствени стаи, дори и на първо време да желаят да споделят такава. На един по-късен етап ще се нуждаят от повече лично пространство. Освен това в момента живеем в центъра ии определено бих предпочела една идея повече спокойствие и по-малко трафик около нас.

Бихте ли споделили интересни занимания за деца на 5, почти 3 и 1г. ? Може и по отделно, не е задължително да са заедно. Искам с нещо да изразходват енергията си, да се разсейват и занимават. Синчето ходи на тенис. В Англия по-голямата щерка посещаваше часове по балет, но тук не знам дали се предлагат за толкова малки деца и бебета.

Общи условия

Активация на акаунт