МНОГОДЕТНИ МАМИ № 71

• 56 291
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,  мили майчета!  Имам три дечица,  момченца и съм бременна с четвърто дете (мечтаем за дъщеря). Чувствам се обаче на ръба,  изтощена съм и ме е страх... Не от бременността,  не от раждането,  а от реакцията на близките ми и какво още ще чуя...
Не бяха очаровани за третото,  а сега....
Искам да крия до края,  но знам,  че е невъзможно. Тежи ми.
Пожелавам на  всички здраве и пухкави бебчета! Heart Decoration

# 496
Как може такива притеснения... Това е просто прекрасно! Да сте живи и здрави и много щастливи:)

# 497
Как може такива притеснения... Това е просто прекрасно! Да сте живи и здрави и много щастливи:)

Благодаря!  ❤

# 498
  • София
Здравейте,  мили майчета!  Имам три дечица,  момченца и съм бременна с четвърто дете (мечтаем за дъщеря). Чувствам се обаче на ръба,  изтощена съм и ме е страх... Не от бременността,  не от раждането,  а от реакцията на близките ми и какво още ще чуя...
Да не ти пука. Майка ми за второ не беше очарована, за третото още по-малко. Хората все ще намерят за какво да злословят.

# 499
  • Казанлък(Бургас)

Разбирам те много добре. И ние имаме 3 деца, и сега съм бременна с четвърто. Първо се притеснявам от реакцията на единия ни син. Предния път такива ги наговори... Отделно ме тревожи и реакцията на родителите на мъжа ми, но  ще се наглася позитивно и за всеки случай ще си "сложа" тапи в ушите. Grinning

# 500
  • Sofia
Бъдете живи и здрави Simple Smile емоциите по време на бременност са нещо непредсказуемо, така че не се настройвай предварително Simple Smile

# 501
За мен децата са най-голямото богатство! Те са моите бисери и диаманти:) И понеже не мога да раждам повече се радвам на всички вас!

# 502
Здравейте,  мили майчета!  Имам три дечица,  момченца и съм бременна с четвърто дете (мечтаем за дъщеря). Чувствам се обаче на ръба,  изтощена съм и ме е страх... Не от бременността,  не от раждането,  а от реакцията на близките ми и какво още ще чуя...
Не бяха очаровани за третото,  а сега....
Искам да крия до края,  но знам,  че е невъзможно. Тежи ми.
Пожелавам на  всички здраве и пухкави бебчета! Heart Decoration
Ако това е щастие за теб, чуждото мнение няма никакво значение.
Ние също сме с 3 деца, и аз бих си  родила още едно с най - голямо удоволствие. За сега ме спира възрастта - 42 г и болките в кръста, дископатия съответно страха дали ще износя детето. Имам ли шанса, мнението на околните въобще не ме вълнува. Винаги съм се забавлявала като кажа, че имам три деца, да гледам учудването на околните и да отговарям на тъпите въпроси : От един баща ли са?, Как се справяме? и тем подобни...

# 503
зарежи ги, да не ти пука за мнението на околните. Те после си променят мнението и заобичват внучетата. И като им кажеш - ама ти помниш ли какво бръщолясваше преди?? МММ, никой не си спомня, отричат като за световно Wink))

# 504
  • На края на вселената!
Майка ми беше против третото. Първата й приказка - кога ще правя аборт, няма да справим, не ми трябва сега... Пусках ги покрай ушите си. Казах й, че не е грешка, а желано бебе, и няма думата.  Сега е влюбена в беба. Ако не я види някой ден, цъка снимки. Може по цял ден да й говори и да играе с нея.

# 505
  • София

Добре дошла в темата! Flowers Hibiscus Полудявам, когато прочета как вместо прекрасни емоции около очакването на нов човек в семейството една майка трябва да се свива от страх и притеснение какво ще кажат роднините. За такива неща не си заслужава да хабиш енергия и да се чувстваш виновна. Решението си е ваше, децата - също. Не ги раждате за роднините, нали? Повече спокойствие и положителни мисли, нека близките ви се нагаждат към вас, не ти към тях. Heart

# 506
Сестра ми навремето ме убеди, че родителите ни ще получат инфаркт, ако разберат, че ще раждам 4-то дете. Simple Smile Така че за всеки случай им казах чак когато детето се роди. Самата ми сестра беше в невероятен потрес. Не трябва човек да се впечатлява Simple Smile Аз бях притеснена най-вече заради проблеми със самата ми бременност и отделно имах много висок риск за Даун. Никакви хорски прикази не са ме трогнали.

На изписването в Майчин дом трябваше да взимам някакви документи от рецепцията. Едната служителка казва на другата: "Гледай това майче родила четвърто!! Ма с кой акъл? Я кажи сега, как така се нави да родиш четвърто, ние за второ не щем и да чуем?" Аз им викам "С мерак" и жените се майтапиха и се смяха. Но не съм се засегнала, аз не съм хич тънкообидна относно лични решения.

Успех от мен Simple Smile

# 507
  • Варна
Здравей Monika_G !
Аз скоро родих третото си дете-момиченце, сред две момчета. Щастието от раждането на детето е толкова голямо, че съвсем се изтриха думите, които ми казаха Моите родители и за втората и за третата ми бременност. Не си дават сметка как боли особенно когато си в това деликатно положение. Аз лично не разпалих скандал, а просто си заминах и ги остявихве в размисъл за думите им.. Гледаме дечицата си сами, понякога е трудно, но пък ми се пълни сърцето като кажа: Имаме три деца и си ги гледаме сами!
Ивам го за постижение и личен рекорд за издръжливост Grinning
Относно пола, нашето трето дете беше момче до 6тия месец и един лекар каза: Забелязвам, че има най-голямо разочарование когато след 2 момчета се чака трето! Joy Ние се бяхме подготвили да засеем една златна ябълка за тримата братя. Здрави да са само, всички думи колкото и да са лоши са просто думи!
Казвай им, не може да те тормози тази мисъл и да разиграваш само вероятни сценарии в главата си.
Бъди силна !

# 508
  • София
Monika_G, със сигурност не са приятни такива коментари и подмятания, особено от близки хора, но гледай да ги пускаш край ушите си. Ако те натоварват, комуникирай по-рядко с тези хора.
Важното е, ти, мъжът ти и по-големите ви деца да сте щастливи. Лека бременност!

В такива моменти се сещам за думите на наш приятел, швейцарец, че в Швейцария било нормално до 5-6 деца; вече за повече от 6 го имали за много деца. Grinning Grinning

# 509
  • София
Винаги са много нетактични такива подмятания! Особено от близки хора! Точно колкото е и въпросът: Защо имаш само едно дете?
Ама, човещинка, всеки иска да се порови... в душата ти.

Общи условия

Активация на акаунт