МНОГОДЕТНИ МАМИ № 71

• 56 284
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте. И аз съм майка на 3 деца- 2 момичета и едно момченце. До сега не съм писала, но си признавам, че Ви чета 😊. Провокирана от темата за подмятания от близки колко деца имаме си спомних за моя позната какви ги разказваше. Тя също е с 3 деца, едно от който е родила много млада и е оставила таткото да го гледа. С втория си брак има още 2 деца, но пред хора винаги е мен изтъквала - тя е с 3 деца. Ок, мой са си и не ги крия, но някак оставя грозно впечатление как никога не споменава за собственото си изоставено дете и заключва, че тя има само 2 деца... Така, че хора всякакви и вече нищо не ме учудва.
Не ми пука хората какви неща говорят или мислят за нас. Ние сме си щастливи с 2 каки и едно момченце и само се надявам да сме живи и здрави.

# 511
Здравейте. И аз искам три деца, но има много неща, които ме спират. Моите деца са на почти 2г и на 4г. Като знам колко изнервящи моменти съм имала с тях, си представям с три какво е. Но признавам си, вече ми става доста по-лесно, защото малкото ми дете се очовечва и все повече мисля за трето. От една страна много ми харесва да съм майка и да има деца около мен, карат ме да се чувствам завършена, а от друга - си казвам, че още 1-2 години и ще ми е много по-лесно и спокойно, и за какво да се затормозявам пак с бебе. Сигурно и вие сте имали такива мисли. Как ги преодоляхте?

# 512
  • Sofia
Аз бях така преди третото. Тъкмо ми минаха държавните изпити, махнахме памперса на второто и започнах да се чудя. Ама хем ми се искаше, хем не ми стискаше . Мъжът ми взе нещата в свои ръце и след десетина дни разбрах , че съм бременна Simple Smile бързо ми мина всякакво колебание. Приемаш новите обстоятелства и започваш да мислиш в тази посока..

# 513
Ние като казахме за бременността ми сега с трето дете, абсолютно всички близки и далечни реагираха много мило. Аз очаквах някакви възмущения и подмятания, но нямаше. Обаче ако кажа за четвърто или пето, със сигурност ще ги има Grinning

# 514
Аз нямах неприятни коментари за третото, защото една-две години предварително обяснявах на всички (близки), че си умирам за бебе. Та ще посмее ли някой да каже нещо негативно след това.. JoyJoy

# 515
Здравейте, мили мами! Не знаех че има такава тема честно казано Simple Smile)). Аз имам въпросче към миналите по този път, предстои ни кандидатстване в ясла с третото дете, знаете ли дали ще има някакво предимство при приема, има 2ма батковци в градина? Благодаря предварително!

# 516
В нашия град със сигурност няма, но в София и други градове да кажат как е Simple Smile

# 517
В София ще го приемат, където и да кандидатства:) Има предимство, а и след това няма да плащате за градината. Бонус от държавата:)

# 518
  • София
Ние сме в София, каката наесен ще е 1 клас, баткото 4 група в градината, а малкия в ясла. Сега кандидататваме с малкия и с каката за 1 клас. Той има 2 точки за многодетно семейство и 1 точка за брат в градината (само за тази градина, в която е батко му). Най-отгоре сме в списъка по социални критерии и в общия списък, въпреки че в общия списък не се взимат тези 2 точки. Изобщо за него не се притеснявам. Каката има 5 точки допълнително за кандидатстване в 1 клас, заради това, че сме многодетно семейство, но тези точки почти нищо не значат, ако училището не е в района, където имаме адресна региатрация, което е основния критерий. Най-вероятно тя няма да влезе в училището, което ни е 1 желание, защото дори не е прилежащ район адреса, на който сме регистрирани (районите за градините и училищата имат различен смисъл, затова за градината сме си в района, за училището не).

# 519
Здравейте!  Скоро не съм се включвала, минавам да се похваля, че днес вече видяхме пулсации (6г.с. +2).
По време на прегледа бях шокирана, когато разбрах, че при последното секцио са ме зашили с пикочен мехур, който не си е на мястото. Дори когато пишкам, не може да се изпразни напълно. Някой с подобен проблем?
Желая здраве и лека бременност на всички! 🌹

# 520
Да, аз си знаех, че съм така от 3-тото секцио Sad Това ми е последствието, приела съм го. Пишка ми се много по-често, отколкото на другите хора. Неприятно е, но за 10 години вече съм свикнала.

# 521
При мен имаше такъв проблем и бях решила, че е от секциото тъй като беше много тежка операция, но след като изпих един антибиотик предписан от уролог и едни боровинки ви сокчета, също минах и една терапия с полски хвощ заради съмнение за микрокристали в бъбрека, всичко изчезна.На ехограф всичко ми е наред, безбактерии но можело да има и микрокеистали те да режат пикочния канал

# 522
Това е различно явно. На мен си ми го каза лекарят, че едвам са ме "събрали" и пикочния мехур вече няма да е както е бил.

# 523
А и на мен ми разправяха големи страшилки, ноо животът ме научи много да не вярвам много на доктори какво ми говорят и си намерих решението с полския хвощ. В краен случай съм чувала и за операции, които оправят положението донякъде.

# 524
Абе операция, ама всяка си носи риска... А и секциото е уж лека операция, ама виж до какво е довела.

Общи условия

Активация на акаунт