МНОГОДЕТНИ МАМИ № 71

• 55 690
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Щом не ви гледа децата, мъжът ти  може да отиде да чуе каквото има да си казва и да ти предаде.Не се разтройвсй.Аз лично смятам, че 42 г е късно вече за малки деца.Сама си отгледах и трите без  1 минута чужда помощ и съм дотук.Ако е писано да стана баба един ден ще гледам внуци.

# 556
Здасти и от мен ☺️
Моята свекърва също откачи като разбра, че съм бременна 😂
При нас ситуацията е че той има дете от предишен брак, аз също имам, но моите са 2.
В случая като разбра, че ще имаме общо дете и поред на номерата става 4- то направо превъртя.
По същия начин казала на мъжа ми, че иска сериозен разговор с нас 😂😂😂
Аз насметох мъжа ми и му казах, че тялото си е мое, аз ще го нося, аз ще го раждам и аз ще го гледам! Помощ не искам от никой! Нито финансова, нито присъствена!  Пратих го да си говорят каквото си искат и му казах, че нежалая да ми разказва!
И до ден днешен нямам представа какво са си говорили. Докато бях бременна я видях 3 пъти общо. Добре се държеше с мен, не посмя да каже нищо. Като се роди малкия беше щастие до небето 😆 Така, че тегли им едни зъби и им покажи къде им е мястото! После ще има да се радва...

# 557
Щом не ви гледа децата, мъжът ти  може да отиде да чуе каквото има да си казва и да ти предаде.Не се разтройвсй.Аз лично смятам, че 42 г е късно вече за малки деца.Сама си отгледах и трите без  1 минута чужда помощ и съм дотук.Ако е писано да стана баба един ден ще гледам внуци.
моето мнение е същото Hands Plus1
Дай, Боже, един ден да помагам на моите деца с внуците Hands Pray Heart Eyes

# 558
Не ги разбирам аз свекървите, включително и моята, за която повече от 1 дете в семейството е лудост, ама тя си е била по живота, за мен живота е свързан с децата. Май тяхното поколение е било различно, защото и майка ми не ме разбира. Но аз също казах, че никой не ме интересува и сама си ги отгледах, ММ и той не е от помагащите, свекървата в началото идваше, ама и нея трябваше да обслужвам и накрая казах, че не искам помощ, която се състоеше само в "направи това , подай онова" и т.п.
Моята баба най-много си играеше с децата ми, което си беше помощ, макар и отвреме на време. Радвам се, че успя и с малкия да прекара малко време.
Аз един ден ако стана свекърва, мисля, че ще се радвам ако снахите искат много деца. Какво по-хубаво от това, не знам.

# 559
Моят баща изпадна в паника като разбра, че чакаме трето дете, "Ще станете многодетно семейство"-това беше реакцията. Не ми е помагал, ноо явно по време на социализма са ги учили,че максимум 2 иначе стават като едни други и не са могли да си представят да имат повече. Да не говорим,че апартаментите в панелките са направени точно за макс четеричелнно семейство ако вземеш тристаен.

# 560
И мен ме чака това,  майчици... Затова ще вземем всички мерки да не разберат до края. Чакаме четвърто дете,  в 10-та седмица съм и от сега обличам само черни,  тъмни дрехи да изглеждам по-слаба уж и да не заподозрат нещо. 
Здраве и успех на всички! 🌹

# 561
Аз не разбирам защо трябва да се криете?
Решението да имаш още едно дете е прекрасно, това не е срамно, нито е противозаконно🤨
Немога да си префставя да се крия, че съм бременна. Хора, това е повод за гордост и радост!

# 562
Аз не съм се крила, но не парадирах. Просто ми беше притеснено, че бременността е много рискова. До 7 месец не ми личеше кой знае колко, а после влязох в Майчин дом за задържане. Като се похвалихме с бебето, много хора не бяха и заподозрели, че съм бременна Simple Smile Една позната ми каза: "Абе мъжът ми забелязал и ме пита да не си бременна, а аз му казах - Глупости, жената има 3 деца и просто е напълняла. Да не е луда да ражда пак. Пък ти ти верно роди" Simple Smile

# 563
А пък да ви кажа има го и другия вариант, не вярват, че жената е била бременна. Мислят си, че е осиновено, което хич не е ок, и по-добре си казвайте.
До нас изведнъж се появиха близначета, а майката е супер слаба и никой не вярва, че тя ги е износила. Да ви кажа и аз не знам къде е истината, ама вървят слухове и е много гадно така. Но и аз не съм я виждала с корем.

# 564
Е то много приятели знаят, разбира се. Просто не всички. Ако си бременна в зимния сезон, много жени изглеждат дебели с палтата и изведнъж - бебе. Случва се Simple Smile Аз си бях намерила едни рокли с балонеста форма и изглеждах просто дебела.

# 565
  • София
Моят баща изпадна в паника като разбра, че чакаме трето дете, "Ще станете многодетно семейство"-това беше реакцията. Не ми е помагал, ноо явно по време на социализма са ги учили,че максимум 2 иначе стават като едни други и не са могли да си представят да имат повече. Да не говорим,че апартаментите в панелките са направени точно за макс четеричелнно семейство ако вземеш тристаен.
Точно! Само някои етноси са имали по 3 и повече деца (затова и от време оно надбавките за 3то дете са най-ниски). А жената-труженичка, деятел за комунистическия строй не е трябвало да има повече от 1-2 деца; също е трябвало да захранва рано, да приучва от рано детето да спи само, за да се върне тя спокойно на работа (това последното го четох, когато търсих материали за магистърската си теза). Пък, ако и роди на 30-35, още повече (при положение, че масово са се омъжвали на 19-20 след бала).

Аз не бих се обличала в черно, за да крия новия живот в мен.

# 566
И аз не обичам да нося черно като съм бременна. Не знам защо. Иначе извън бременност слагам черни дрехи.

# 567
  • София
И според мен е безобразие това поведение от страна на роднини особено. Вие си взимате решенията и никой няма право да ви се меси. А най-мразя това с непоисканите услуги - някой реши да направи нещо за теб, без изобщо да те е питал, без да си го искал и после едва ли не си му длъжен. Ами не е редно и изобщо не е приятно. Като решиш да правиш "услуги", може поне да попиташ човекът иска ли. А още по-малко да си мислиш, че като си "помогнал" и можеш после да се разпореждаш и да се месиш в живота на хората. Аз не бих отишла на "сериозния разговор" и дори бих обяснила, че поведението й е абсолютно неуместно и обидно.

# 568
Така е,  прави сте. Сякаш сме престъпници!  Много ме е яд,  но от страх,  какво ли още ще чуя.... 😔

# 569
Аз в родилното чух на колко години ще съм на абитуриентския бал на детето Simple Smile Някои хора просто не могат да се стърпят да не ръсят глупости, но може и да е от притеснение. За тях раждането на повече деца, хеле пък на възраст 40+ е пълен ужас и те си го показват.

Общи условия

Активация на акаунт