МНОГОДЕТНИ МАМИ № 71

• 56 239
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
piroad, скоро ще отмине това препълване. Колко голяма нощна пауза правите? Не кърмиш ли нощем?
Пропуснах да ти честитя. Да са ти живи и здрави синчетата! Да растат и да ви радват!

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 18:28 от Despina

# 121
  • София
Колко сте изписали, уж съм писала в темата и съм включила известията, пък на мейла на ги получавам?!

Честито на piroad двойна радост! Браво, по 3кг близнаци, нормално родени - да са ви живи и здрави!

# 122
И аз съм била така. Вземай си оригиналната "помпа" да цока, и да ме оправи. Не знам дали ще повярвате, но 3 деца по-късно, аз не мога да се цедя. Ако "помпичката" ми не е до мен, ставаше ужас. А те си цокаха и докато си спяха. 2 в 1;)

# 123
Честити бебенца! 29.02. - уникална дата са си избрали!
По темата с броя на децата:
Ние приключваме дотук с 3 броя. Малката е много палава, спира ни тока. Голямата я тресе ужасно пубертета, много е заядлива, отговаря, изкарва ме от равновесие. Нямаме никакво лично време и никаква помощ, а и двамата работим. Чувстваме се завършени, щастливи, но и малко уморени. Радвам се, че малката порасна и не е бебе. Не ми липсва бебешорското време.

# 124
Мамчета аз имам едно малко деликатно питане.Скед като родих третото дете се започна едно изпускане по малка нужда когато кихам или кашлям.Ходих на лекар ,но ми каза ,че било нормално.Е за мен не е нормално и ме дразни по 10 пъти да ходя за се мия ,защото ми е адски неприятно.Има ли от вас някоя която се е сблъсквала с този проблем и има ли решение?

# 125
Доста жени са така,дори и само едно дете родили.Имах магазин,бабите редовно си купуваха дамски превръзки,точно заради това изпускане.При мен се получи изсипване на матката още с първото раждане преди 13 г.и още тогава гинеколога ми каза,че трябва да се оперирам.Все още не съм.Сестра ми си прави миналото лято,пластика на влагалището май се нарича.Аз също ще си направя,но Аг-то каза,че трябва да мине май година беше от раждането,а бебо е на 5 месеца.Но да,ужасно е,понякога не мога да се стискам и като чуя вода и се изпускам(това е рядко разбира се и само когато много ми се ходи до вц.)

# 126
Пластиката  каква връзка има със изпускането.Аз си правих такава операция по скоро е козметична след 3тото раждане.Доколкото ме информира гинеколога това изпускане се получава заради отслабени мусколи.Правих разни упражнения, но без успех.

# 127
  • Sofia
Аз имам такъв проблем малко след самото раждане. После упорито правя Кегел упражненията и съм добре. Е, ако много ми се пишка и реша да скачам на батута - ще стане малко беля, но след четири раждания май няма как да е иначе. Баба ми си прави такава пластика, но при нея нямаше особен ефект, но пък беше преди 20 години. Сега сигурно са по-успешни Simple Smile

# 128
И аз се изпускам малко при кихане, ако не съм ходила скоро до wc. Неприятно е. Ползвам ежедневни дамски превръзки, че ако се случи като не съм вкъщи, трябва да си стоя мокра докато се прибера. Май трябва да пробвам и аз тези упражнения на Кегел.

# 129
  • Sofia
И аз се изпускам малко при кихане, ако не съм ходила скоро до wc. Неприятно е. Ползвам ежедневни дамски превръзки, че ако се случи като не съм вкъщи, трябва да си стоя мокра докато се прибера. Май трябва да пробвам и аз тези упражнения на Кегел.
Имам винаги няколко превръзки в чантата Simple Smile

# 130
здравейте, кърмя нощем , но не следя време, когато бебоците си поискат тогава, да сигурно ще се регулират, забравила съм.
и аз се изпусках след всяко раждане, нно като мине време и се стегнат мускулите всичко се връща в норма. ходи просто по често да вц даже и да нямаш повик и имай търпение и това ще мине

# 131
Не вярвам да мине, за жалост и аз съм в същия отбор, от скоро.
Може би няколко месеца, и си вярвах,  че се дължи на някаква настинка ли, какво.
Е, не е било настинка...

# 132
Аз пък имах много странен проблем след  раждането.Често ходих по малка нужда, без да се изпускам. Ходих на какви ли не лекари и изследвания, нищо не се откри. Пробвах и стези Кeгел упражения, нищо и изчезна от самосебе си. С мъжът ми подозираме, че съм имала микрокристали, които не се виждат с ехограф и са надрали уретъра, въпреки че според много известен доктор камъни в бъбреците нямам, но те не могат да ги видят ако са много малки.

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 09:07 от malinkap

# 133
  • София
Нямам такъв проблем за щастие. Обаче си мисля, дали по-честото ходене до тоалетната, няма да пооблекчи това изпускане. И упражнения на Кегел.

# 134
По принцип в други държави има физиотерапевти, които се занимават с рехабилитация на тазовото дъно. Огромен процент от случаите могат да се решат само с упражнения, без операция. В България обаче доколкото знам има само една единствена физиотерапевтка, която специализира в това - в София е - Надя Данчева от https://physiofit.bg/

Общи условия

Активация на акаунт