МНОГОДЕТНИ МАМИ № 71

• 56 323
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
  • Казанлък(Бургас)
Честит син, Жанинче!
Много здрав и слънчев да бъде!

# 376
  • София
Честито, Жанинче! Да е жив и здрав Теодор!

# 377
Жанинче, честита радост! Да бъдат всички здрави и смях да оглася къщата!                                  Благодаря на всички за подкрепата, за милите думи, за куража. С толкова много деца и майки като Вас, има надежда за България. Решихме да оставим бебчо! Дано сме здрави всички!

# 378
  • Казанлък(Бургас)
co zda, прекрасна новина! Heart EyesБъдете здрави и много щастливи!

# 379
Здравейте многодетни мамчета!
Аз съм кандидат такава, но първо малко по-подробно да разкажа историята си.
На 36г съм и това ми е 7 бременност 5 раждане и имам 2 деца на 18 и на 12.
0т тези 7 бременности едната беше аборт по желание след малката ми дъщеря един мисед в 10 седмица и другите 2 са фетус мортус в 36 и 34 седмица. Първия път причината беше възел на пъпната връв (мал шанс), а втория защото тръгна спонтанно раждане, но в предвид поредността на бременностите и ражданията се случи много бързо и на практика нямаше време за адекватна реакция защото бебето беше седалищно та доктора реши че ще е нормално защото съм с широк таз, а и съм едра жена и ще се справя ДА ама НЕ...
Сега ми предстои съвсем скоро да родя и съм много притеснена кога и как ще се случи ще имам ли време да стигна до болницата която е на 40 мин път и по точно кога да тръгна?
Ще кажете "ейй стига де 5-то раждане и няма да разбереш кога да тръгнеш" ама последния път не разбрах достатъчно бързо какво се случва и почти родих в колата. А и в предвид броя на ражданията все по бързо ли се развиват събитията като се има в предвид особенно че последните 3 раждания са в поредни години 2018, 2019 и сега 2020?
Искам да е нормално раждане за това не съм обмисляла  секцио.
Молбата ми е към вас да разкажете малко за това  как се развиваха при вас последните раждания. Извинявам се стана доста дълго.

# 380
  • Казанлък(Бургас)
Ivka15, браво момиче!
Възхищавам се на силата ти! Heart
Пожелавам ти всичко да мине без проблеми. Моите раждания започват с изтичане на водите, и хуквам към болницата. Дано момичетата с повече и бързи раждания се включат със съвети, за да ти вдъхнат увереност и спокойствие.

# 381
  • Sofia
Включвам се с пето раждане преди месец. Не знам дали има връзка с поредността, при мен поне досега не е имало. Всички са ми индуцирани, около термин , била съм в болницата вече и си отнемаше по 6-7 часа, за да се стигне до разкритие. Не знаех какво значи спонтанно раждане. С петото обаче, нещата бяха коренно различни.
В 15 часа ми изтекоха водите и докато се оправя, изкъпя, уредим другите деца, стана 16 часа и бяхме в болницата. После антигенен тест ...17 часа ме приеха. Разкритие 0. Остави ме гинеколожката и се прибра, защото можеше и да не отключа родова дейност. Към 19 часа имах една контракция, подготвителна. В 20 часа - бяха два броя. В 21 часа се появиха болки в кръста, но нерегулярни . В 22 часа вече бяха доста силни ( само в кръста), изпотявах се по време на болка..и в 22:30 ме включиха на запис - нито една контракция! Акушерката ме гледаше подозрително от какво се превивам и каза, че за нея има време и няма смисъл да звънят на лекарката ми. В 23 часа ме откачиха от записа и ме пратиха да дремна 😂 едвам стигнах до стаята и в момента, в който прекрачиш прага и - усетих напън. Като казах на акушерката - така се стреснаха..Развика се да дойде неонатолог, лекар и в 23:15 излезе Теодор. Реално, от първата сериозна болка до появата му минаха 45 Мин. Родих без клизма, упойка и лекар почти.. Simple Smile На следващата сутрин друга акушерка ми каза, че това е класика за многораждали. Но например третото го родих най-бавно и болезнено..

# 382
Включвам се с пето раждане преди месец. Не знам дали има връзка с поредността, при мен поне досега не е имало. Всички са ми индуцирани, около термин , била съм в болницата вече и си отнемаше по 6-7 часа, за да се стигне до разкритие. Не знаех какво значи спонтанно раждане. С петото обаче, нещата бяха коренно различни.
В 15 часа ми изтекоха водите и докато се оправя, изкъпя, уредим другите деца, стана 16 часа и бяхме в болницата. После антигенен тест ...17 часа ме приеха. Разкритие 0. Остави ме гинеколожката и се прибра, защото можеше и да не отключа родова дейност. Към 19 часа имах една контракция, подготвителна. В 20 часа - бяха два броя. В 21 часа се появиха болки в кръста, но нерегулярни . В 22 часа вече бяха доста силни ( само в кръста), изпотявах се по време на болка..и в 22:30 ме включиха на запис - нито една контракция! Акушерката ме гледаше подозрително от какво се превивам и каза, че за нея има време и няма смисъл да звънят на лекарката ми. В 23 часа ме откачиха от записа и ме пратиха да дремна 😂 едвам стигнах до стаята и в момента, в който прекрачиш прага и - усетих напън. Като казах на акушерката - така се стреснаха..Развика се да дойде неонатолог, лекар и в 23:15 излезе Теодор. Реално, от първата сериозна болка до появата му минаха 45 Мин. Родих без клизма, упойка и лекар почти.. Simple Smile На следващата сутрин друга акушерка ми каза, че това е класика за многораждали. Но например третото го родих най-бавно и болезнено..
Общо взето описа 4 ми раждане, а от там у страховете ми. Забелязах че всяко следващо раждане трае все по малко време. Например последното от първата контракция до излизането на бебето беше 1 час, като имам 40 мин път до болницата. И другото което ме притеснява е, че аз започвам раждане с болките и мехура се плоска преди да се кача на магарето, а това значи че не мога да разчитам на изтичането на водите като индикация. Ще си изгриза ноктите вече от страх защото при всяко леко неразположение или опъване се шашкам и започва една чуденка да тръгвам ли към болницата или това е от тежестта на матката.....

# 383
  • Sofia
При мен лекарката има предвид и затова около термин ме проверява за разкритие. С изключение на петото раждане, винаги имам около 5 см, които не съм разбрала как съм направила и тя ме оставя в болницата за индукция. С петото раждане за първи път ми изтекоха водите , обикновено ми отварят мехура на около 7 см

# 384
Ако мехурът не се пукне спонтанно, раждането не може да се случи. Аз затова успях да стигна до болницата Wink лекарят каза, че ако мехурът се е бил спукал, съм щяла да родя в колата (номер 2). Родих 15 Мин след постъпване, като през цялото време ми
повтаряха да не напъвам.

Няма как да не разбереш, че е дошло време. Аз имах късмет да се случи през нощта и нямаше трафик. С номер три успях да ида по-рано именно, защото бях под напрежение да не родя в колата.

# 385
  • София
При мен нямаше тенденция за по-бързо и леко със всяко следващо.

# 386
  • Sofia
При мен нямаше тенденция за по-бързо и леко със всяко следващо.
И при мен всъщност. Според лекарите има повтаряемост при всяка жена, всичките са ми еднакви като продължителност и сценарий. Петото ме изненада, но може би и защото разликата е малка, знам ли

# 387
Четири раждания,нито едно не беше бързо.По 10 -12 часа ми отнема да направя разкритие,после половин час система с гадния окситоцин и чак тогава раждам.Като изключение е четвъртото ми раждане, защото се наложи спешно секцио,но и при това раждане контракциите и то сравнително силни ,на ок.1-2 мин,бяха ок.6 часа.Т.е.,ако не се беше наложило да ме срежат,сигурно пак щях да правя разкритие дълго време.

# 388
Като преживяла и двата варианта, определено предпочитам бързия и естествен. Тук ставаше дума как да разбереш, че раждаш и да стигнеш до болницата. С второто се бях занаитила да правя разкритие вкъщи. Беше екшън определено. Сега ми е смешно, но тогава добре, че беше майка ми да организира мъжете Simple Smile

# 389
  • София

Честито Рождество! Честита Коледа !

Да има здраве, светлина и любов в домовете ви!

Ivka15, добре дошла! Пожелавам ти тази бременност да бъде безпроблемна и да завърши с едно чудесно раждане! Като начало се опитай да не се шашкаш и да си с нагласата, че нещата ще протичат по най-добрия начин. Знам, че е трудно, но не се поддавай на негативни мисли. Би трябвало след тези инциденти малко повече да те следят по време на бременността. Имате ли лесен достъп до здравно заведение? Помисли дали си доволна от гинеколога, при когото ходиш, достатъчно компетентен ли е и дали взима под внимание историята на предишните ти бременности. Има ли вариант да те вземат в болница под наблюдение през последните седмици преди раждането? Това може да спести много притеснения.

Общи условия

Активация на акаунт