МНОГОДЕТНИ МАМИ № 71

• 55 529
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Да и мен скоро ми се случи, един сто пъти да ме пита как се оправям с три малки деца? Бяхме на маса, аз сама с децата, те лудеят, ама аз съм свикнала.
Винаги когато ми зададат такъв въпрос, отговарям, че дали са две, три, че дори и едно, все си е ангажимент. Никога не съм си позволявала да подценявам майки, гледащи само едно детенце, защото и аз съм била само с едно и то цели седем години и знам как е. Въпреки че, смело мога да заявя, че многодетните сме страхотни жени, справящи се с лекота(е, не винаги) с многото деца🙂. И наистина с гордея( ама вътрешно, не се хваля пред хората), че си гледам сама децата.
Аз да се похваля с най-малкият, гледа от кака и бати и вече успява сам да си обуе панталони ( 1,9 г), не съвсем добре, но постоянно се опитва. Ето още една причина да има човек повече деца- учат се едно от друго.

# 661
Най-странното в тези въпроси е, че децата все едно са ти се паднали от лотарията, а не си ги направил сам.
Ние където и да отидем си мълчим, но бързо някой казва, че имаме пет. И се започва разпита… така ни е омръзнало..
1. Сами ли ги гледаме
2. Какъв пол са
3. Каква кола караме
4. Къде живеем, какво ни е жилището
Мога да изброявам до утре 🤔
😉😉😉
Моят любим въпрос е :
От един баща ли са?
А върхът беше, когато ни казаха, че сме с ниска полова култура!!! 😆
Никога тези неща не са ме натъжавали. Аз исках 3 деца, всъщност искам 4, но за N 4 още мисля ще успея ли да го износя и да оцелея

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 17:00 от marychery

# 662
  • София
Ех, mamanasi29, това е ужасно отношение и то от собствената ти майка, направо акълът не ми го побира. Sad Сигурно е много неприятно и болезнено, как може, та това е дете, човек, нов живот!

# 663
Моят мъж по принцип не искаше да имаме повече деца след последното ( трето за него, четвърто за мен). Иначе и трите деца са правени с желание от двамата. Обаче, аз последно време все си мисля за още едно, няма да е баш изтърсаче, ама....нещо такова. Той първоначално се дърпаше, достатъчни ни били, трябва да имаме време вече за себе си и т. н. Обаче аз все намеквам за едно .... момиченце например. И както уж край с бебетата, вече даже имаме имена за момче и за момиче. Днес му викам, че съм харесала друго име ( Катерина, от Скъпи наследници, много ми хареса това име), а той отговаря, че като дойде ще му мислим 😁. Така че....очаквайте включване от мен скоро. Затова казвам, че ако мъжът е на една вълна с вас, няма значение какво ще кажат другите, то си е за тях и тяхната съвест. Боли да, но някои им идва акъла в един момент и от нежелано бебе става любим внук.

# 664
  • София
Аз мразя като ми кажат-майка героиня. Не знам, откачам на тази фраза.
Номер три много напредва гледайки батко си и кака си, но с гърнето сме толкова назад, не иска и не иска да отлепи. Другите на неговата възраст бяха само с нощен памперс, той никаква инициатива да си казва.

# 665
Четвъртото свали окончателно памперса, когато тръгна на детска градина на 3 години и 2 месеца. Срам  не срам, никакъв зор не сме си давали. С големите старание, опити, наистина на по 2 години бяха без памперс. С последното поставихме рекорд - може би просто го карах по-лежерно и си казах - когато - тогава. Тя като тръгна на градина, схвана, че там няма памперси и край.

# 666
Trikitil, не по нямня на колко сте, ние сега на две и осем махнахме и нощния
Нооо е огън. Трето, трето но ни сложи в джоба си
Постоянно реве за най- малкото като я пита защо, защото била "пинцеса" Говори всичко доста прилично плюс буква р
Всичко е защо
Ходи на детска една седмица и всички без баща й сме болни
И най-важното зъбите ни съсипаха има още три кътника
По тоя повод вечер е с шише биберон кисело мляко за мой ужас
С яслата не ни се получи много добре, чакаме градинска

# 667
  • София
Откакто започна да ми се прокрадва идеята за три деца, изобщо не смятам, че е нещо необикновено или лудо, или нещо, което само майките геройни правят. Дори напротив - все повече и повече семейства искат три деца, и не намирам нищо лошо в това.
А аз много се дразня като ми кажат "мъжка майка", никога не съм искала да бъда такава, никога не съм искала само момчета, и откачам при подобен тип коментари.
Относно обсъжданите роднини - стойте далеч от тях. Това ми е най-голямото притеснение междудругото. С 1 с справяме прекрасно сами, с 2 също ще успеем, но с 3 сигурно ще се наложи да "опрем" до свекървата, а за мен това е равносилно на един постоянен кошмар. Ако майка ми беше тук да помага, с лека ръка щях да кажа веднага "ще имам 3".

# 668
Откакто започна да ми се прокрадва идеята за три деца, изобщо не смятам, че е нещо необикновено или лудо, или нещо, което само майките геройни правят. Дори напротив - все повече и повече семейства искат три деца, и не намирам нищо лошо в това.
А аз много се дразня като ми кажат "мъжка майка", никога не съм искала да бъда такава, никога не съм искала само момчета, и откачам при подобен тип коментари.
Относно обсъжданите роднини - стойте далеч от тях. Това ми е най-голямото притеснение междудругото. С 1 с справяме прекрасно сами, с 2 също ще успеем, но с 3 сигурно ще се наложи да "опрем" до свекървата, а за мен това е равносилно на един постоянен кошмар. Ако майка ми беше тук да помага, с лека ръка щях да кажа веднага "ще имам 3".
за третото помагат много по - големите деца. Моето трето го отгледа сестра му. Толкова много ми е помагала. Беше на 8 г. когато родих най - малкото. Неотлъчно е до него и досега.

# 669
Ама не е гаранция, зависи си от децата.
Е, ако настояваш и им го сложиш като задача да, но понякога има обратен ефект и децата се отчуждават. От личен опит най-голямата племенница не понася малката си сестра, за нея това е наказание да я гледа, но редовно й я оставяха. Ами честно казано, това си е тормоз над детето.

# 670
Аз не го приемам за никакъв тормоз. Отвреме навреме пращам вечер малкото при брат му и сестра му в детските стаи да свърша нещо мое в дневната на спокойствие. Това да им е страданието в живота Simple Smile

# 671
  • София
janakrasi номер 3 е на 2г и 1месец. Той както и при вас ми разката играта. Колики кошмар, зъби кошмар (още два кътника останаха, което ме подсеща че днес яде много трябва да проверя даки не е пробил някой), ужасен за хранене, инат до откачане. Като каже Не и няма смяна на мнение, от сега се е научил да тропа с крак и да вика Не (не от другите деца).

# 672
Все едно за мойта слушам. Stuck Out Tongue Winking Eye
И при нас големия ги отгледа. Той сега е на 17. След три дни е на матура и той се е тръшнал. Баби -не, работят след пенсия.
Като му кажа нещо за негови деца някога и той все не- само едно щял да има Nature Zap
О, trikitil, редактирам се -теле ли се пада, напълно те разбирам- и големия ми е май, ужас голям и с него беше

# 673
И при нас близнаците започнаха да помагат за дребния, а той е толкова щастлив с тях, слуша ги, играе с тях.Иначе всеки да си ражда колкото може да гледа.Една жена от ЮАР 10 родила наведнъж, мъжът и гледаше като застрелян на 67 г той

# 674
Може би е до дете наистина. Моята дъщеря чакаше брат си с огромно желание и за нея беше радост да е с него и до него. Тя приема грижата за него с голяма отговорност, и вече е 19 годишна, но любовта към брат и, и грижата е голяма.

Последна редакция: сб, 12 юни 2021, 17:14 от marychery

Общи условия

Активация на акаунт