ЮЛИ 2020 - Тема №3

• 37 780
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте! Записвам се и аз. Казам се Александра на 22г, от гр. Русе. Това ми е първа бременност. Термин 4 юли 2020.😊
Добре дошла, Алекс!

Абе, момичета, кръста мнооого ме боли, дали може да се използва някакъв крем за облекчение? От сега така като боли не ми се мисли като съм с голям корем...

# 361
Аз си бях пуснала изследвания септември месец и желязото ми беше 17 (при долна граница 9). Фолиева киселина пия от 11.11. Изследвания ми пуснаха на 17.12., а желязото ми беше 12. На мен фолиевата май не ми влияе така на желязото.

# 362
Здравейте! Записвам се и аз. Казам се Александра на 22г, от гр. Русе. Това ми е първа бременност. Термин 4 юли 2020.😊
Добре дошла, Алекс!

Абе, момичета, кръста мнооого ме боли, дали може да се използва някакъв крем за облекчение? От сега така като боли не ми се мисли като съм с голям корем...

Не е гаранция, че ще те боли така. С първата бременност в пети месец ме боля повече, отколкото накрая. Май упражнения помагат май-много

# 363
Фолиевата киселина не се ли пие до третия месец ? На мен ми казаха да я спирам вече.

# 364
Да, на някои места така пише, но дали важи и за хора, които като мен, не усвояват. При всички случаи трябва консултация със специалист. На ЖК пък ме посъветваха да пия двойна доза...
Фолиевата киселина не се ли пие до третия месец ? На мен ми казаха да я спирам вече.

# 365
Лейдис, някоя от Вас запозната ли е как стои въпросът с болничните? Ако да кажем даден болничен е до 31.01, което е петък и лекаря не работи на този ден, включително събота и неделя, то понеделник късно ли е да се вземе болничен със задна дата? И също може ли преходния ден (четвъртък) да бъде взет? Много се обърках вече с тези болнични..

# 366
Най-добре се чуй с лекаря, той ще ти каже.
Момичета, аз вчера усетих първото "ритниче" - по-силно побутване. Много мило ми стана, а и не бях го усещала тази седмица 💙
По въпроса за витамините - те не са включени в пакета по ЗК. Така, че ако желаем да се изследват, трябва да си платим. До колкото разбирам и чета някои от тях (В12, Д, фолиева киселина) са от изключително значение и дори дефицитът им може да обясни някои проблеми. Практика е да се изписват мултивитамини, но ако има дефицит на конкретен витамин, то трябва да се взема кокретно от него. И трябва да са на горната граница при бременност. Аз също не съм ги изследвала, но мисля по-натам във времето да го направя.
Хубав ден на всички

# 367
  • София
Здравейте, дами!

Аз не пиша, не пиша и сега ще трябва пак да поствам романи. Simple Smile

Гледам имаме няколко нови попълнения! Ще ги добавя! Добре дошли!
Моля, ако някой иска да добавя някаква информация - пол на бебето, град, възраст, нека ми пише на ЛИЧНО съобщение, за да не пропусна да добавя.

Сега - по актуалните теми:

Витамините - аз си ги пуснах на своя глава (D и B12) и се оказа, че ми е нисък D, а той е много ключов за здрава пациента, усвояването на калции, развитието на костите на бебето и т.н. В момента Вигантол по аптеките няма, той периодично изчезва и се появява, се оказа. Та пръскам си някакво спрейче в момента, гледам като има слънце, да се излагам доколкото е възможно, ям храни в които има повече вит Д и така.

Храненето - аз редувам банички с филийки и спагети. Не си обяснявам как съм качила само 2,5 кг. до тук, а съм в началото на 5ти месец вече. Ям и разни огромни салати - взимам си айсберг и разни зелени в пликове или кутии, които смесвам, слагам две сварени яйца вътре, една консерва риба тон (има вит. Д и е изключение, т.е. позволена е под формата на консерва), поръсвам със запечени ядки (аз си ги запичам) и това вечерям. Ама количеството е една огромна купа. Засища идеално. Е, снощи вечерях две порции спагети, но ако пита някой - салата е било! Simple Smile

За любителите на домати - открих едни странни зелени домати в Лидл, които на пук на вида си, се оказват суууупер вкусни. Продават се по три в опаковка и седят някъде над зеленчуците, където слагат разни дреболии като гъби, аспержи и т.н. Ако ги няма, има такива от време на време насипно. Имат тъмно зелен цвят с малко червеникави петънца. Някакъв испански сорт са и са сладки и вкусни като летни домати. Другия вариант е чери домати, те целогодишно са с един и същи вкус, който не е пластмасов.

Болките в кръста - ако боли седалищния нерв, както е при мен, проучих че се дължи на блокиране на едни ставички вътре в таза, които не работят точно като стави, но по време на бременност блокират и притискат нерва. Причината е, че се избягват въртеливи движения с таза и като цяло движение по време на бременност. Помага раздвижване, упражнения, масажи.

Ох, айде стига толкова! Аз съм заклещена с трите деца днес и се чудя какво да ги правя, приемам идеи някакви, които да не са грипозастрашаващи - приемам всякакви! Simple Smile

Хубав ден! Simple Smile

# 368
Лейдис, някоя от Вас запозната ли е как стои въпросът с болничните? Ако да кажем даден болничен е до 31.01, което е петък и лекаря не работи на този ден, включително събота и неделя, то понеделник късно ли е да се вземе болничен със задна дата? И също може ли преходния ден (четвъртък) да бъде взет? Много се обърках вече с тези болнични..
Отиваш в първия работен ден. И на мен ми изтича на 14.02, което е петък и ми казаха в понеделник на 17.02 да отида, защото може по-късно да го издадат, но не и по-рано.

# 369
МамаНаПринцеса, много благодаря!

# 370
Да ,онзи ден изследвах, хемоглобина ми е 140 ... при положение,че почти не ям месо. Но аз съм си месоядна и се е натрупало от преди.

Ще ви споделя какво правих със предната бременност ако някой иска да пробва.
Правих си протеинови шейкове , помага и за растежа на бебче. В лидъл продават една обезсмаслена извара , със зелен етикет , кутийката е като от майонеза. 1 банан и чаша прясно мляко. Всичко това в блендер се разбива много добре.
Изпивах по 1 на ден. Скоро мисля пак да пробвам , че сега не понасям банани или ще търся алтернатива Grinning

Има ли някоя мама да пие Аквасорс , да споделяме мнения?
Реших да пробвам твоята рецепта дадох и на ММ да пробва, допадна ни много. Пийваме си шейкчето с удоволствие.

# 371
Момичета, кажете нещо ефикасно против хрема, защото се измъчих няколко дни. Капя капки Инфлуназал и вземам таблетки Цинабсин и Ринитал. Всичко е хомеопатично, но нищо не помага, чак не мога да спя нощем, заради запушения нос..

# 372
  • София
Чета по темите, че ползват краве масло.

На мен ми помага солна стая.

# 373
Момичета, кажете нещо ефикасно против хрема, защото се измъчих няколко дни. Капя капки Инфлуназал и вземам таблетки Цинабсин и Ринитал. Всичко е хомеопатично, но нищо не помага, чак не мога да спя нощем, заради запушения нос..

Пробвай Tonimer Panthexyl

# 374
Спрей за нос Sterimar- представлява морска сол и е напълно безвредно.

Общи условия

Активация на акаунт