ЮЛИ 2020 - Тема №3

• 37 778
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Ох, и аз съм хремава, за втори път този месец. При мен и поради ежедневното работно натоварване на гласа съм и с болки в гърлото и кашлица. Ползвам един спрей с алое вера (на LR, emergency спрей се води, основно за сина ми го ползвам при наченки на хрема - всичко пресича, а и отделно за всякакви кожни раздразнения става).

Надявам се и при нас навреме да обявят грипна ваканция, но тукашното управление е такова, че ще изчакат да дойде февруари и като оздравеят всички - тогава ще сме във ваканция. В клас има по няколко отсъстващи деца и по поне 4-5 болни. Поради това, че гимназията е хубава, децата са амбициозни и съвестни, въпреки че са болни - идват, нали е краят на срока и трябва да бъдат оформени, а и с последните изисквания за недопускане на отсъствия над 25% по предмет...  И аз, за да не остана по-назад, също ходя на работа, защото, сакън, как някой друг ще ги оформи (паДка съм, ама... какво да се прави, знам, че не трябва да съм такава, особено сега, но уви).

Не се бях качвала на кантара, този мой и враг, и приятел, снощи я свърших тази работа. Имам половин кг отгоре, общо 2 и половина от началото. Хапвам каквото ми се яде, не се ограничавам. С предната Б качих 10 кг, като на изписването вече бях без тях. Две седмици след раждането бях с по-малко кг, отколкото при забременяването. Но адът дойде няколко месеца по-късно, когато синът ми започна да ме буди всяка нощ по няколко пъти (поне 4-5) с кански викове и ревове, които приключваха едва когато успеех да го събудя. И така през половин-един час. Ходихме по лекари, всички единодушно - много е впечатлителен, явно преживява емоциите от деня. И това нещо продължи близо година и половина (от август 2014 г. до декември 2015 г.). В този период качих за месец-два почти 15 кг при почти отсъстващ апетит, но на нервна почва. Едва в края на 2018 г. успях да ги сваля трайно (общо 17 кг), след което до бременността си бях на тези кг. Реално, сега забременях 6 кг по-малко отколкото предния път. Каквото стане, важното е бебчето и аз да сме живи и здрави, открих начина, после ще се отслабва още, ако има нужда.

На работа, освен на колегите, вече казах и на учениците. Реагираха много мило - изключително много се зарадваха, след което, като осъзнаха какво следва, имаше и много сълзи, особено при тези, на които съм класна. Иначе сега им е много любопитно - какъв пол е, как щяло да се казва, кога го очаквам точно, баткото щастлив ли бил. Даже едните ме информираха кенгуру да не съм купувала, щяло да бъде от тях, та ако много ми домъчнеело за тях - с кенгуруто и бебето и да се връщам да им преподавам. Smile Smile Smile

Имам друг въпрос - имате ли домашни любимци, ако да - колко и какви?
Аз съм твърдо "за" израстването на едно дете с домашен любимец. У дома имаме три (кастрирани и изключително спокойни) котки - британка, хималайка и екзотичен персиец. Навсякъде, където кажа за животинското царство у дома, следва неизменната реакция - Ама защо нямаш косми по себе си? Защо не си надрана и нямаш белези? Ама как така, у вас е толкова чисто и подредено! Joy И любимото ми е - "Ама сигурно ти се налага да чистиш поне на 2-3 дни". Та... да, забавно е у дома. Нямам никакви притеснения относно появата на бебето и съжителството му с писаните. Те са изключително тихи, чисти и уважаващи личното пространство (породите са такива, но са взети така с умисъл Innocent ) С космите се справям с ежедневно неколкократно пускане на прахосмукачка (но аз съм си и почти маниак на тема чистота, което леко не кореспондира както трябва с наличието на котки у дома) и ресането им. Лятно време хималайката е подстригана, та спасяваме положението. Но, както обичам да казвам, аз също се скубя и то не по-малко от котките. Innocent Laughing
За да не досаждам, прикачам по 1 снимка в скрития текст.
Скрит текст:
британката - на почти 7 години:

хималайката - на 5 и половина години:

екзотчето - на година и половина:

Последна редакция: нд, 26 яну 2020, 11:13 от yu.rv

# 376
Ох, и аз съм хремава, за втори път този месец. При мен и поради ежедневното работно натоварване на гласа съм и с болки в гърлото и кашлица. Ползвам един спрей с алое вера (на ЛС, emergency спрей се води, основно за сина ми го ползвам при наченки на хрема - всичко пресича, а и отделно за всякакви кожни раздразнения става).

Надявам се и при нас навреме да обявят грипна ваканция, но тукашното управление е такова, че ще изчакат да дойде февруари и като оздравеят всички - тогава ще сме във ваканция. В клас има по няколко отсъстващи деца и по поне 4-5 болни. Поради това, че гимназията е хубава, децата са амбициозни и съвестни, въпреки че са болни - идват, нали е края на срока и трябва да бъдат оформени, а и с последните изисквания за недопускане на отсъствия над 25% по предмет...  И аз, за да не остана по-назад, също ходя на работа, защото, сакън, как някой друг ще ги оформи (паДка съм, ама... какво да се прави, знам, че не трябва да съм такава, особено сега, но уви).

Не се бях качвала на кантара, този мой и враг, и приятел, снощи я свърших тази работа. Имам половин кг отгоре, общо 2 и половина от началото. Хапвам каквото ми се яде, не се ограничавам. С предната Б качих 10 кг, като на изписването вече бях без тях. Две седмици след раждането бях с по-малко кг, отколкото при забременяването. Но адът дойде няколко месеца по-късно, когато синът ми започна да ме буди всяка нощ по няколко пъти (поне 4-5) с кански викове и ревове, които приключваха едва когато успеех да го събудя. И така през половин-един час. Ходихме по лекари, всички единодушно - много е впечатлителен, явно преживява емоциите от деня. И това нещо продължи близо година и половина (от август 2014 г. до декември 2015 г.). В този период качих за месец-два почти 15 кг при почти отсъстващ апетит, но на нервна почва. Едва в края на 2018 г. успях да ги сваля трайно (общо 17 кг), след което до бременността си бях на тези кг. Реално, сега забременях 6 кг по-малко отколкото предния път. Каквото стане, важното е бебчето и аз да сме живи и здрави, открих начина, после ще се отслабва още, ако има нужда.

На работа, освен на колегите, вече казах и на учениците. Реагираха много мило - изключително много се зарадваха, след което, като осъзнаха какво следва, имаше и много сълзи, особено при тези, на които съм класна. Иначе сега им е много любопитно - какъв пол е, как щяло да се казва, кога го очаквам точно, баткото щастлив ли бил. Даже едните ме информираха кенгуру да не съм купувала, щяло да бъде от тях, та ако много ми домъчнеело за тях - с кенгуруто и бебето и да се връщам да им преподавам. Smile Smile Smile

Имам друг въпрос - имате ли домашни любимци, ако да - колко и какви?
Аз съм твърдо "за" израстването на едно дете с домашен любимец. У дома имаме три (кастрирани и изключително спокойни) котки - британка, хималайка и екзотичен персиец. Навсякъде, където кажа за животинското царство у дома, следва неизменната реакция - Ама защо нямаш косми по себе си? Защо не си надрана и нямаш белези? Ама как така, у вас е толкова чисто и подредено! Joy И любимото ми е - "Ама сигурно ти се налага да чистиш поне на 2-3 дни". Та... да, забавно е у дома. Нямам никакви притеснения относно появата на бебето и съжителството му с писаните. Те са изключително тихи, чисти и уважаващи личното пространство (породите са такива, но са взети така с умисъл Innocent ) С космите се справям с ежедневно неколкократно пускане на прахосмукачка (но аз съм си и почти маниак на тема чистота, което леко не кореспондира както трябва с наличието на котки у дома) и ресането им. Лятно време хималайката е подстригана, та спасяваме положението. Но, както обичам да казвам, аз също се скубя и то не по-малко от котките. Innocent Laughing
За да не досаждам, прикачам по 1 снимка в скрития текст.
Скрит текст:
британката - на почти 7 години:

хималайката - на 5 и половина години:

екзотчето - на година и половина:
Страхотни котки имаш!
Ние вкъщи нямаме,но при майка ми има персийка,много чиста,дива и самодостатъчна.Не търси внимание,не иска да я гушкат-абе само за красота,да седи и да я гледаш!.
Първото ми дете израсна с нея,и да чукам на дърво те сме имали никакви проблеми.Надявам се и сега да е така!
Иначе на двора имаме и куче-средноазиатска овчарка-60кг,огромна но е много дружелюбна.Само чака някой да излезе и да я гали......Дъщеря ми я обожава.Та аз нямам проблем с животните и отглеждането на дете.Спятам че едно дете ако е податливо на алергии ще ги има със и без животинки около него.
На кантар не съм се качвала ама май и не искам.......😝😝😝😝
Започнах на 59кг,а на 15 .01 на ЖК бях 61кг.Хапвам всичко,не се ограничавам.
Ще споделиш тайната за отслабването и ще отслабваме😁
Усмихнат и щастлив ден!

# 377
Аз нямам нищо против да се отглежда дете с животни, напротив даже съм за Simple Smile Но за момента имаме котки на двора и смятам така да си и остане Simple Smile

# 378
Ние имаме 2 кучета вкъщи. Едното не е чиста порода, другото е самоед, но много ме притеснява това, че супер много лае за всичко (при излизане на разходка, при прибиране от разходка, като им правя ядене),та не знам как ще се разберем като се появи малкото човече. Мен онзи ден ме хвана грипа, цял ден с температура, успях да я прогоня от вчера през ден та до момента не съм вдигала. Обаче много ме мъчи кашлицата пия сироп Стодал, смуча прополки обаче от напъните много ме боли коремчето. И много се притеснявам да не навредя на бебчето. 😔

# 379
  • София
Oх, страхотни котки. Тези животни са ми слабост Hearts Аз имам един черен котарак, който за жалост трябваше да оставя при майка ми, когато се изнесох под наем, но ходя да си го храня през ден през два. Иначе съм израснала с много животни, предимно с куче - ами няма по-готино нещо.

За килограмите - аз при мен не знам какво се обърка Grinning уж много се движа,ям си нормално. Никога не съм била дебела и не съм качвала/сваляла рязко. Почнах 56кг, а сега съм 62кг (18г.с.) и не искам да си представям как ще изглеждам накрая и колко ще тежа ..

# 380
Болната тема за килограмите. Хем си бях обещала, че няма да се сдухвам и ще ми е все тая колко качвам, но уви- сутринта се мерих и бях 60 кг, започнах на 55 кг и съм в 17 г.с. Здраве да е. Не съм променила драстично храненето отпреди, но...каквото дойде.

# 381
И аз се разписвам с 5 кг отгоре Flushed

# 382
Аз, както съм споменавала в темата, преди да разбера новината бях 62/62,5 кг, които бяха нормалните ми кг. от доста време. Малко след като видях двете || започна ужасното гадене, на всичко отгоре бяхме в едно заведение на РД и се натровихме с храната...резултатът беше 59 кг. Толкова ме записа АГ на ЖК. Толкова стартирах и първата Б. ❤.
Преди седмица пак на ЖК бях 59.5, вкъщи се меря 60, та не се оплаквам...Иначе апетитът ми започна да се връща.
Yu.rv това, което си писала, все едно за мен се отнася. С предишната Б стартирах 59 кг., накрая бях 69 - +10 кг. От родилно излязох 60 кг., а от кърменето стигнах след това 57. С годините обаче си наваксах до 62.
Всичко е индивидуално явно.
И освен това ти с чувствам за работата. Аз усещам, че когато говоря в час, за да чуват всички говоря по-високо и напрягам и корема. Ние от понеделник сме в грипна ваканция, вече имам и заместник. Не съм казала на учениците, но някой колега явно се е постарал, защото се носят слухове 😀.
Котките ти са страхотни...❤

# 383
  • София
И ние сме с мноооого космата котка, гривата около гърдите е почти 20 см. всеки косъм. Много добричък, но не обича да лежи/седи при нас, а сега идва всеки ден по веднъж да ми лежи на корема и съм много щастлива Simple Smile
Израснала съм с животни и не си представям живота без тях. И кучета много обичам, сега живеем доста динамично, но закрепим ли малко пътуванията, веднага ще добавим и едно куче към отбора.

# 384
Добро утро и от мен, директно си копирам коментара от една съседна тема, защото искам да чуя и вашето мнение.
Аз вече започвам по-сериозно да проучвам темата с количките. Сутринта много разглеждах и стигнах до следната дилема: след като тази количка я дават че в този си вариант има напълно легнало положение и става на новородени
, то тогава защо се продава отделно нош за новородени :

Освен това какво ви е мнението за колички втора употреба?
И също бихте ли си купили чисто черна количка? Аз хем не съм фен на черния цвят и почти нямам черни дрехи, но пък се заслеждам по чисто черни колички и определено ми харесват.

# 385
medissa, една от количките, които заглеждам, е точно този модел на Quinny (Moodd мисля, че се водеше). Имала съм друг модел на Quinny (лятна), много лека, удобна и маневрена. Чудя се сега на какво да заложа, но ще измисля, време име. Иначе най-вероятно ще вземем втора ръка количка, всичко им се сваля и пере, та не е проблем. Реално, хубавите модели нови са безумно много пари (според мен), които не си заслужават. Сина ми, докато беше бебе, сменихме общо 4 колички, 3 от които сме купували чисто нови. Ами, разлика с последната просто няма.

Относно цвета - и аз съм фен на черния цвят, но за количка като че ли не ми допада. Нямам представа защо, харесвам изцяло изчистените и едноцветни модели, но в черно не го възприемам.

# 386
Има кош за новородени, защото е по-закътан и пази от вятър, а и другият е малко нестабилен за новородено, те са толкова мъънинки, трудно ще ги обезопасиш с колан.

Черна иначе не бих взела, мрачна ми е, а и сигурно ще избелее

# 387
Аз също понякога заглеждам черни колички. Но представяте ли си юли месец черен кош за новородено?! Дали няма много да запарява?
Аз съм "маркирала" за сега
 Graco evo 3 в 1
Jane muum,
скоро гледах и Cybex Balios намалени в един сайт.
За количка втора употреба- бих взела по-висок клас количка, ако попадна на запазена, която да ми хареса. Но имам и някакъв психологически максимум за цена на нова количка, която бих платила - максимум 800 лв.

# 388
medissa, според мен кош за новородено си е предназначен именно за това- изцяло прав и пази завет. Другият вариант може да става за малко, но едва ли ще ви върши работа Simple Smile
Черен цвят не бих взела. Не обичам твърде розови или сини бебешки неща, но черното честно казано за мен не е подходящ цвят. Simple Smile

yu.rv, сладури си имате Heart Eyes аз преди котки не обичах. Но съдбата решила друго. Малко преди да забременея намерих малко коте на улицата и го прибрах, 4 дни беше при нас и накрая решихме да я дадем на село и така съм плакала за нея. Понякога съжалявам че я дадохме, но сега знам че е добре. 😊

Аз забременях 50кг, от повръщането свалих 5кг. Да си призная, момичета, и това не е хубав вариант. Имаш чувството, че тялото не е твое, нямаш сила, като добавим и гаденето в началото- беше кошмар. Надявам се всяка да съумее да запази фигурата си и да се радваме на здрави бебоци, на този етап това е най-важното Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 яну 2020, 17:22 от Peoney

# 389
И аз съм на  мнение че юли месец черна количка би привличала повече слънцето и аз лично не предпочитам за бебешка количка този цвят.
Иначе да се похваля и аз че не се стърпях и си поръчах 2 шишета на авент natural беличко и синьо и съм много happy.Поръчах си и муселинови пелени,както и две пелени от george.
Мислех да чакам ФМ,но не се стърпях.
Иначе моля ако не е проблем споделяйте инфо за колички,аз все още гледам и не съм се спряла на нищо конкретно

Общи условия

Активация на акаунт