ЮЛИ 2020 - Тема №3

• 37 729
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ех, че хубава тема сте подхванали с това пазаруване! Аз много се вълнувам, едвам се сдържам да не купя нещо.

Съхранението на бебешките дрехи и текстилни неща съм го решила с купуването на един скрин с три чекмеджета. Отгоре за повиване, а вътре за дрешки и подобни. След време ще го махна на някъде от спалнята.
В началото ще взема люлка за спане до леглото, после минаваме на преносима кошара за спане и накрая в собствена стая (след нам си колко години).

Моя списък също е подробен с линкове, картинки, варианти, но ще направя отделен за дрешки, чувалчета за спане и други подобни по-дребни нещица.

Нещо интересно за споделяне с вас - попаднах на много функционално корито, което се сгъва и не пречи. Даже не съм сигурна дали не го споделях вече... Много съм зле. Но разчитам, че и вие сте с изкуфял бременен мозък и не помните. Та, ето го: https://www.stokke.com/EUR/en-bg/bath-1
Има си и стойка към него.

Друго много хитро нещо, което ме впечатли е ето тази нощна лампа с термометър и нам си колко режима на светене: https://www.reia.bg/bebe/sn/noschni-lampi-prispivni-pesni-i-akse … oschna-lampa.html

# 511
Ех, че хубава тема сте подхванали с това пазаруване! Аз много се вълнувам, едвам се сдържам да не купя нещо.

Съхранението на бебешките дрехи и текстилни неща съм го решила с купуването на един скрин с три чекмеджета. Отгоре за повиване, а вътре за дрешки и подобни. След време ще го махна на някъде от спалнята.
В началото ще взема люлка за спане до леглото, после минаваме на преносима кошара за спане и накрая в собствена стая (след нам си колко години).

Моя списък също е подробен с линкове, картинки, варианти, но ще направя отделен за дрешки, чувалчета за спане и други подобни по-дребни нещица.

Нещо интересно за споделяне с вас - попаднах на много функционално корито, което се сгъва и не пречи. Даже не съм сигурна дали не го споделях вече... Много съм зле. Но разчитам, че и вие сте с изкуфял бременен мозък и не помните. Та, ето го: https://www.stokke.com/EUR/en-bg/bath-1
Има си и стойка към него.

Друго много хитро нещо, което ме впечатли е ето тази нощна лампа с термометър и нам си колко режима на светене: https://www.reia.bg/bebe/sn/noschni-lampi-prispivni-pesni-i-akse … oschna-lampa.html

Манди , това корито го имаме и го ползвахме като пътуваме, Супер е.

Имаме и такава подложка направо в мивката и на течаща вода. Grinning Ползвах го докато бебе се събираше в мивката Grinning

# 512
Аз също нямам търпение да купя някои неща. Най-вече тези, които съм набелязала и всеки ден ги гледам в телефона си. Heart Eyes НО... много е рано още, да не говорим, че март месец ще правим ремонт и само ще прашастват и ще ми се пречкат. Затова трябва да стискам зъби. Grin

# 513
Само ще посъветвам за шишетата нещичко. Авент и аз бях заредила, но малката така и не ги хареса, захапа само Нук ( те са анатомични и с антиколик система). Та бих взела и един анатомичен, в случай, че с Авент не се получи Simple Smile ние и до днес сме с Нук, каучукови биберони сменям само. Дано съм била полезна
Да абсолютно си права!Аз съм на мнение че трябва да се вземе 1,2 шишета и ако не допадне на бебо,сменяш и тъй.
За Нук,това не ми харесва че са много големи отворите на бибероните(макар и за новородено),обръщаш шишето и то се изсипва буквално в гърлото,без каквито и да е усилия.Поне при нас беше тъй при опита ни с нук.Ние бяхме на Авент и сега залагам отново на тях-Авент Natural.
И за Томи типи казмат че са добри,но аз лично те съм пробвала.
Аз днес пак пусках ТСХ и оооо изненада-качило се е на 2.1.Вече незнам.....чакам обаждане от ендокринолога дали да увелича дозата еутирокс.Това е засега от мен.
П.С.Другата седмица ще има дрехе за бременелки в Лидл,които се интересува.
Бъдете здрави

# 514
Момичета, като ви чета май само аз не съм вземала още дрехи за бременни. Имам едни дънки, които все още ми стават и 2 клина, които също са ми удобни. Качила съм само 3 кг за сега и затова вероятно се побирам що годе в старите дрехи. За неща за бебчо пък съвсем не смея да бързам. Първа бременност ми е и изобщо не съм наясно какво ще ми трябва, какво не и от къде да го започна.. 😀 Но има доста време, поне събирам мнения и впечатления от вас ❤

# 515
Аз също не съм купувала каквото да е за мен или бебето.Дрехите ми стават още.Понеже и бях свалила 5 кг първите 3 месеца.Този месец съм си възвърнала 2 от старите кг и имам още 3 да възвръщам да съм си със старите кг.Явно на пролет ще купувам роклички вече 😁 Май няма да съм от тези с многото килограми ,но времето ще покаже ,знае ли човек?! 😁 А за бебето и аз не знам какво ще ми трябва понеже ми е за първи път кошара,количка,ваничка за къпане,шишета и съм до там 😁 Но мисля ,че ми е рано да купувам каквото и да е било към 7 месец може вече.Преди това само ще разглеждам.Сега съм в 17+4 г.с.

# 516
  • София
Аз също нищо не съм купувала дрехи за бременни (освен 1 сутиент за кърмене) и то може би защото нося панталони, а те могат доста да се разтягат и са страшно удобни. А и съм се заинатила, че нищо не искам да купувам, може би по нататък,ако е супер наложително и наистина нямам какво вече.

За бебето все още се въздържам от каквото и да било, защото след месец-два сестра ми ще ми изпрати всичко от племенника за 0-8м и нещата, които трябва да се докупят ще са наистина малко (някоя пелена, хавлийка) и майка ми вече изяви желание. Леглото тип next to me също е осигурено, че даже и следващото, за нас остава да купим количка. А и друго си мисля - то родителите на ММ и приятели също ще искат да подарят нещо, та и за тях трябва да остане нещо дребничко.

Обаче моят проблем е друг - жилището, в което живеем е доста малко. Съответно сега се почна едно разчистване, подреждане, изхвърляне и гледам да освободя максимално много място за бъдещият член на семейството. Мебели няма да купуваме, защото ще трябва да си ги сложим на главата, а и мразя всяко кътче да е запълнено с някоя мебел или прахосъбирачка. Ще ползвам моят скрин, който е с 6 чекмеджета (засега успях да освободя пряко сили 3), а до него е тоалетката/тип бюро, върху която ще сложа повивалник (моля се да не се окаже прекалено ниско, че отсега ме боли кръста) и там ще се сменят памперси. А единственото място, което ми остава за съхранението им е една Икейска етажерка
Скрит текст:
 Ако някой се сеща къде има красиви или поне бели кутии за съхранение (ама големички) моля да подскаже, че всичко ми се вижда неподходящо или прекалено надстърчащо.

# 517
  • Varna
Ммомичета аз за 2 дни набързо се сдобих с количка. От типа хора съм който като си харесат нещо никога или мнооооооого трудно си сменят избора ( за това и половинката я търпя вече 11 години Simple Smile ) Та с количката любовта беше от пръв поглед още преди 3-4 месеца и казах това ще е,  ходихме видяхме на живо как е , само исках другия десен,понеже по всички магазини беше модела с цветя и прекалено момичешки. За това като я видях преди 2 дни намалена на смешните 300 лв  просто казах моя е. Сега и се радвам и после ще стой в кашона до юли месец.
За покупки за мен освен един по плътен клин, но не специално от  секция за бременни,друго не съм взимала. От началато на процедурата (ин витро съм )  до последното мерене при акушерката преди 2 седмици бях +2 килограма (сега съм 17+3) Аз и по принцип си имам доста излишни килограми от всички стимулаций до сега, донякъде се радвам ,че все още не качвам рязко. Сутиените са ми проблем още от пубертета. Много исках такива за кърмачки, но в лидъл и повечето сайтове най-големите размери на мен изобщо до никъде не ми стигат.Евентуално като съм била в 10 -11 клас можеше и да ми станат за малко Relaxed Така че за сега им се радвам само на снимка.

# 518
Момичета, миналия месец си бях взела от Лидл дънки за бременни, блуза и сутиен за кърмене. Дънките започнах да ги нося от тази седмица, че почти всички други ме стягат. Оказаха се удобни, но все още са ми малко широки и леко ми се смъкват. Smiley Тъкмо да има място ако много напъленея, че апетита осезаемо започна да ми се увеличава и доста добре си похапвам. Кантара за сега не отчита голяма разлика от преди да забременея, има, няма два килограма, но явно стрелката рязко ще се измести някой ден. Smiley
Иначе за сега все още ходя с по-широки блузи или рокли, които да не ме очертават. Имам нужда от още неща и другата седмица и аз мисля да отида до Лидл да си взема поне едни дънки и клинчета. За сутиените все още се чудя. Този, които си взех предния път е удобен и мисля, че ще мога да го нося от по-рано. Предвид качеството и цената може би ще си взема ако ми допаднат. Иначе и аз не мисля да купувам много дрехи, че от пролетта времето ще започне да позволя да се носят и рокли и според мен ще са по-удони от дънки, но ще го видим.
Иначе като повечето от вас, който не са раждали и аз нищо не разбирам от бебешки неща. Изобщо не съм наясно какво ще ми трябва. За сега нищо не съм купувала и нищо не съм гледала, но трябва да си призная, че и мен ме блазни съвеста да купя поне една бебешка дрешка.
Janetm имаш много хубав гардероб -пълен с розово. Ние в началото може би ще редим дрешките на бебето, че нали ще е при нас и няма да има толкова място за закачалки. Пък и често казано не знам как ще е по-удоно.
Май стана много дълго... дано не съм отекчила някой много, но трябваше и аз да се изкажа.

# 519
Здравейте,  момичета!
При мен нищо ново, чакам 10 февруари за преглед и дано видим пол най-после.
Още си повръщам по 4-5 пъти седмично,  но вече само сутрин,  веднага след ставане.  В 16+4 г.с съм и се надявах да спре да ми се гади вече, но уви...

За пазаруването - аз имам 1 клин,  1 панталон и 1 дънки от предишната бременност,  които почти не съм носила  защото лежах до м. Юни и после изкарах до термин с 2 рокли, които си пазя и за сега.  Сутиени за кърмене имам доста,  всичките от Лидл,  защото си ги носех до съвсем скоро ( през юли 2019 окончателно спрях да кърмя сина си).  В понеделник ще си купя дънки и рокля от Лидл и ще чакам да се сгрее,  за да изкарвам летните дрехи.

За бебето няма да купувам нищо,  всичко имам от баткото в неутрални цветове. Ще сменя само пелените с нови -  тези от Джъмбо ползвах и още ползвам за всичко - върху повивалника,  за завиване,  като кърпа,  за оригване и т.н,  страшно практични и евтини са.  А от роднини и познати ще си поръчам музикална играчка за кошарата,  че старата не ми харесва,  както и слинг,  защото баткото носех в раница,  но едва след 6-тия месец, а сега ще ми трябва от по-рано.

# 520
Ммомичета аз за 2 дни набързо се сдобих с количка. От типа хора съм който като си харесат нещо никога или мнооооооого трудно си сменят избора ( за това и половинката я търпя вече 11 години Simple Smile ) Та с количката любовта беше от пръв поглед още преди 3-4 месеца и казах това ще е,  ходихме видяхме на живо как е , само исках другия десен,понеже по всички магазини беше модела с цветя и прекалено момичешки. За това като я видях преди 2 дни намалена на смешните 300 лв  просто казах моя е. Сега и се радвам и после ще стой в кашона до юли месец.
За покупки за мен освен един по плътен клин, но не специално от  секция за бременни,друго не съм взимала. От началато на процедурата (ин витро съм )  до последното мерене при акушерката преди 2 седмици бях +2 килограма (сега съм 17+3) Аз и по принцип си имам доста излишни килограми от всички стимулаций до сега, донякъде се радвам ,че все още не качвам рязко. Сутиените са ми проблем още от пубертета. Много исках такива за кърмачки, но в лидъл и повечето сайтове най-големите размери на мен изобщо до никъде не ми стигат.Евентуално като съм била в 10 -11 клас можеше и да ми станат за малко Relaxed Така че за сега им се радвам само на снимка.
Хей браво на теб!Каква количка купи,сподели линк/марка,модел.
И аз съм все още в чуденка🤔🤔🤔

# 521
Обаче моят проблем е друг - жилището, в което живеем е доста малко. Съответно сега се почна едно разчистване, подреждане, изхвърляне и гледам да освободя максимално много място за бъдещият член на семейството.

Ох, и при нас е така и е някакъв ужас, мисля да взема едно гардеробче за каката и да ползвам нейното скринче за бебето + едно кошче за бебето в нестандартни размери и всичко това трябва да се побере в нашата спалня + леглото на каката. Направо кошмарно.

# 522
Sweed_lady, запомнила съм, че с теб сме почти еднакви като седмици (14+1 г.с. съм), затова питам - преди да забременея бях 52-53 кг., сега съм 55. Въпросът ми е какъв размер дънки си взе от Лидъл? Дооста по-големи ли да си взема или такива, които са ми леко широки, или пък тамън?!
Dona_Rosa, ти как си уцели размера на сутиена? На мен всички ми изглеждат големи, носех преди 75C, само че сега ще ми е нужен по-голям. Та, много по-голям ли или тамън за сега да си взема....?
Моля и другите момичета за съвети, не е истина колко съм боса в тия неща....чета от тука, попивам всичко и даже си записвам! (не се смейте) Laughing

# 523
  • Varna
Количкат е Kikka boo Leilani 3in1 (зелената с листата) , от емаг я взех. Не знам дали е разрешено да пускам цял линк ,затова само пиша Simple Smile

# 524
Здравейте, мами 😊

Включвам се за първи път. Казвам се Силвена, на 13ти юли очакваме да се появи на бял свят едно малко момченце 🙂 Първа бременност ми е, на 25г съм.

По темата досега - нищо не сме купували още, нито за бебето, нито дрехи за бременни. Смятам да се оборудвам с последното в понеделник от лидл. А за бебето - доста неща ще ни дадат роднини и приятели, та горе-долу леко ще се разминем.

Вкъщи обаче имаме чуденка, реших да се допитам до вас. Има ли смисъл да правим отсега бебешка стая, при положение, че мисля бебето да спи в спалнята до мен? А вече като стане на 6-7 месеца да го преместим в бебешката стая да спи. В момента стаята е офис, който се ползва, но има евентуално къде да преместим.
Притеснява ме, ако я направим дали изобщо ще се ползва първата половин година, но ако не я направим да не стане половинчата работа - полу офис, полу бебешки склад.

Някой може ли да даде съвет?

Общи условия

Активация на акаунт