ЮЛИ 2020 - Тема №3

• 37 742
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, момичета! Изкушавам се и аз вече да пазарувам, но се ограничих до 1 клин и сутиен за мен и това 😁 учудващо дрехите още ми стават, а съм 4кг отгоре 15+1г.с.

За бебето съм се спряла на дрешки от хм, ще ползваме някои неща и от каката, разбира се, макар че чакаме сега момче... ще имам много рокли да подарявам 😂

А пък за количка май ще взема втора употреба mamas and papas sola 2 - много ми харесва, че седалката се сгъва заедно с шасито, а така ще ми е много удобно да я прибирам в багажника понеже сме постоянно с колата, живеем извън града. Ако знаете други такива модели приемам предложения 😊

# 526
Здравейте и от мен 😊
Снощи за първи път усетих бебчо да ме рита (бута) и ми стана много яко и доста по спокойно, тъй като не съм го виждала от 7.01. Усещам някакви неща, но това ми е първа бременност и не знам дали са от бебето или от промените, които се случват около него. В 18 г.с. съм и с нетърпение чакам да дойде вторника когато трябва да съм на преглед 😊

# 527
  • София
Идвам да ви кажа, че до вчера почти нямах корем. Днес имам. През нощта ме боля кръста, но не много силно. Колкото да заспивам по-трудно след ходенията до тоалетната. Сутринта, като тръгнах да бия Клексана, имах сериозен корем и подутина от ляво. Както и коремът ми мърдаше сам, без аз да го контеолорам. Отидох на работа, следобяд си легнах за малко по гръб и установих, че вече имам и от дясно. Тоест - истински, голям корем!
Преди малко пуснах доплера, за всеки случай, рядко го пускам - госпожицата се е преместила. До последния път (На преглед беше преди седмица) беше ситуирана от ляво, защото от дясно имам голяма миома. Сега сърцето го хващам директно под пъпа. И така - буквално за една нощ от леко подут корем се сдобих с истински! Това в 16+2 г.с.

На преглед съм чааак на 13 фев. Както бях всяка седмица, така заради грипната епидемия и отменената ЖК и отпуската на моята АГ по случай рождения й ден, реално ще отида на преглед след 3 седмици. Дано всичко да е наред през това време, че знаете, че съм с хиляда риска и усложнения.

Jess, рокличките ще ги оползотворим в групата много успешно, да знаеш 🌞

# 528
Ssd_ с дрехите в Лидл почти не съм имала проблеми с размера, сутиените отговарят на стандартите и си взимам моя размер. Съветвам те да не взимаш много по-големи - в началото,  докато ти слезе кърмата гърдите ще са доста напрегнати и големи,  но бързо се регулират и си стават с нормален размер,  поне при мен.  Само с един модел не улучих,  не,  че не ми става,  просто е по-изрязан и не ми беше много удобен,  но въпреки това не го върнах,  нося го с определени дрехи.  Иначе мисля,  че няма проблеми да го смениш,  ако не ти стане.  На мен тези сутиени са ми адаки удобни и ги носех дори,  след като не кърмех активно.  Само че са малко прозрачни,  тъй като нямат подплънки,  затова слагах от подложките за кърмачки (от Джъмбо са най-изгодни).

Medissa,  аз носех червена гривна със синьо мънисто при първата бременност и след раждането,  свекърва ми даже я беше носила в църква за освещаване. Докато не се скъса бях постоянно с нея,  после я махнах и сега не съм слагала.  Аз не вярвам много на суеверия,  но ако ще си по-спокойна,  винаги можеш да си вържеш червен конец и да си го нарочиш за това - да те пази.

Smilee7,  добре дошла Simple Smile  Ние също имаме достатъчно място вкъщи,  но чак сега направихме отделна стая на баткото (2 г и 4 месеца).  Като бебе определено е по-удобно да спи във Вашата стая,  да ти е по-близо, или да има някакво местенце (стол за кърмене или диванче) и за теб в неговата стая,  защото първите месеци сте залепени,  особено,  ако кърмиш.  Сама ще видиш,  че дори да има собствена стая,  ще прекарва повече време в спалнята,  или там,  където си ти и ти е най-удобно.

# 529
  • София
Азида, веднага се включвам с две предложения към теб. Прясно, днес, ходих до ИКЕА и харесах едни кутии, които ММ не ми позволи да взема, но ще отида без него. В три размера са, от плат с твърди пръчки в ъглите. Кто са празни са малко нестабилни, но нали няма да са празни... Ето ги: https://www.ikea.bg/rooms/bedroom/clothes-and-shoes-storage/clot … -s-kapak/40348126
Аз лично ще си взема най-голямата, за да я ползвам като кош за пране за бебешки неща. Има си капак и е много симпатична.

Друго - за повивалника, Има сгъваеми, обмислях го като вариант по едно време. Намерила съм един в комбинация с ваничка, но има доста такива варианти, както и по-бюджетни. Ето го: https://chicco.bg/cuddle-bubble-2995/
Ако ти е ниско на тоалетката (а то ще ти е със сигурност), можеш да сменяш памперса на леглото като и ти сядаш с бебето, но не знам колко е удобно.

Между другото, занимавам се с интериорен дизайн и намирам решения за всякакви дребни пространства, та ако някой друг има нужда от идеи, ще се радвам да помогна Simple Smile

Аз също нищо не съм купувала дрехи за бременни (освен 1 сутиент за кърмене) и то може би защото нося панталони, а те могат доста да се разтягат и са страшно удобни. А и съм се заинатила, че нищо не искам да купувам, може би по нататък,ако е супер наложително и наистина нямам какво вече.

За бебето все още се въздържам от каквото и да било, защото след месец-два сестра ми ще ми изпрати всичко от племенника за 0-8м и нещата, които трябва да се докупят ще са наистина малко (някоя пелена, хавлийка) и майка ми вече изяви желание. Леглото тип next to me също е осигурено, че даже и следващото, за нас остава да купим количка. А и друго си мисля - то родителите на ММ и приятели също ще искат да подарят нещо, та и за тях трябва да остане нещо дребничко.

Обаче моят проблем е друг - жилището, в което живеем е доста малко. Съответно сега се почна едно разчистване, подреждане, изхвърляне и гледам да освободя максимално много място за бъдещият член на семейството. Мебели няма да купуваме, защото ще трябва да си ги сложим на главата, а и мразя всяко кътче да е запълнено с някоя мебел или прахосъбирачка. Ще ползвам моят скрин, който е с 6 чекмеджета (засега успях да освободя пряко сили 3), а до него е тоалетката/тип бюро, върху която ще сложа повивалник (моля се да не се окаже прекалено ниско, че отсега ме боли кръста) и там ще се сменят памперси. А единственото място, което ми остава за съхранението им е една Икейска етажерка
Скрит текст:
 Ако някой се сеща къде има красиви или поне бели кутии за съхранение (ама големички) моля да подскаже, че всичко ми се вижда неподходящо или прекалено надстърчащо.

# 530
Добро утрп от мен, за живеещите в София или по-запознатите  - ще ми препоръчате ли бебешки/детски магазини в София? Днес имам работа към София и искам да отскоча да разгледам. Стига вече само съм гледала снимки, искам и да бутна нещо бебешко! Relaxed

# 531
Добро утро, Медиса! Вис Виталис, Хиполенд, Рая тойс Simple Smile

# 532
  • София
Добро утро!

Медиса, препоръчвам ти Дундьо в Кв. Младост и Бейби лайф Малечко на околовръстното. Огромни са и двата и има много неща за пипане. Simple Smile Малечко е на 4 етажа, а Дундьо е само на един, но пак е голям.

# 533
Днес с ММ влязохме за първи път в магазин да гледаме бебешки колички. Беше много вълнуващо преживяване, знам че е рано, но поне исках да разгледам. Влюбих се в количка Loreli rimini 2 в 1, толкова маневрена, с един пръст може да я буташ. Някой има ли опит с тази марка, доволни ли сте?

# 534
Лорели като цяло са доста скапана марка. Трудно се сгъват, разгъват, неудобен е ъгълът на седалката, кофти материи. Може да са се подобрили с годините, ама...

# 535
Направо ми охлади ентусиазма 😄 Просто сравнено с другите в магазина, тази ми се видя най-маневрена, с много добри амортисьори и т.н., но явно нищо не разбирам 😁
Според вас кое е най-важно да се гледа, за да се прецени, че количката ще е удобна?
Лорели като цяло са доста скапана марка. Трудно се сгъват, разгъват, неудобен е ъгълът на седалката, кофти материи. Може да са се подобрили с годините, ама...

# 536
Извинявай, просто една приятелка имаше и детето седеше супер неудобно в нея, а и двете едвам я сгъвахме да я приберем в колата.

Ми май най-удачно е да се събират мнения от ползвали, иначе те всички изглеждат супер на външен вид

# 537
Аз за момента май съм се насочила към Kikka boo Ugo 3in1 или Kikka boo Madrid 3in1, но нямам отзиви за тях

# 538
Преди малко усетих, че ми е горещо и си измерих температурата 37.1. Не ме боли гърло, нямам хрема, нито се чувствам зле. Не знам какво да правя, опасна ли е тази температура?

# 539
Според мен е нормална, пък и щом се чувстваш добре значи няма проблем. Измери си я пак след час да видиш дали се покачва.

Общи условия

Активация на акаунт