ЮЛИ 2020 - Тема №3

• 35 895
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Ако всичко е нормално на 5-7 ден сме навън. Голямата ми дъщеря е родена началото на април и на 4-5 ден започнахме с излизане на терасата и на 7 ден кръстосвах улиците. Няма начин някой да ме задържи повече от седмица (общо с болничния престой) затворена. И то точно лятото. Ще се възползвам на максимум от времето.

Имам възглавница за бременни и кърмачки и ми е удобна. Не мога да кажа за болките в гърба/кръста дали помага, защото аз съм с почти постоянни такива.

# 616
  • София
Боже, само да минат два дни да се повъзстановя аз и излизаме, какви 40 дни, какви 15 лятото. Абсурд

Между другото такова насилствено висене вкъщи и то в най-хубавия и топъл сезон, такава изолация си е предпоставка за следродилна депресия. Излизайте и се радвайте на слънцето Simple Smile

Много подкрепям!!! Тия 40 дни... без коментар! Simple Smile

Аз планирам след раждането да отпраша към морето, където се пребивава на една огромна тераса основно, та никакви дни няма да чакам. Всичко ще зависи точно от койо момент ще мога да седя на дупето си в продължение на 4 часа. Simple Smile)

# 617
tcveteto и аз имам тези усещания за нещо във влагалището. Особено като кихам наистина имам чувството, че нещо ще излезе. С първата бременност не съм имала такива усещания. Не знам дали е от нарастналата шийка или последици от предишното раждане.
А за 40-те дни - не съм го спазвала с първото си дете (роден е началото на март) и сега не мисля да го спазвам.

# 618
Аз имах такива усещания и с първата Б, но после изчезна.
За традицията с 40 дни, мисля, че вече е отживелица. Зависи и от сезона и конкретната ситуация. С дъщеря ми излезнахме навън 7 дни след изписването за...2 часа. Тя спа през цялото време, беше слънчево и приятно.
По скоро бих спазвала да не е навън бебето по тъмно, докато не навърши 40 дни - иначе през деня грехота е за хубавото време.

# 619
Днес бях на фетална морфология и всичко е наред. Имам си снимчица на едно сладурско стъпало с хубави пръстчета. След като два пъти ми каза различен пол на бебчо, днес ми потвърди, че ще е момиче.
И аз от известно време усещам тежест отпред ниско отпред. Когато седя или лежа малко по дълго време ме заболява опашката (нормално). Но ме е яд, че когато се разхождам много бързо започва да ме боли кръста и търся къде да седна.

# 620
А какво е това поверие до 40тия ден бебето да не стои до тъмно навън? Това май не съм го чувала..

# 621
Със стоенето навън по тъмно нещо беше свързано с дявола/тъмни сили и някакви такива, защото още няма "защита", когато на 40 ден се представя в църквата пред Бог.

Аз от няколко дни забелязвам за мен проблем, дано не забравя утре да питам АГ-то- когато седна или съм легнала по гръб ( в полуседнало положение) усещам тежест в гърдите и затруднено дишане, а на моменти и сърцебиене.

# 622
Привет и от мен! На някоя от вас дали са изписвали Бетадин глобули вагинално? В листовката и навсякъде чета, че са забранени във втори и трети триместър от бременността. Вчера си взех микробиологията и излезнаха някакви гъбички. Моя АГ ми каза, че били единични колонии и не били опасни, и ми изписа въпросните глобули за 10 дни. Оф, направо не знам, да му се доверя ли? Второ мнение ли да търся? Всички добри АГ са със запазване на час много предварително.

# 623
Привет и от мен! На някоя от вас дали са изписвали Бетадин глобули вагинално? В листовката и навсякъде чета, че са забранени във втори и трети триместър от бременността. Вчера си взех микробиологията и излезнаха някакви гъбички. Моя АГ ми каза, че били единични колонии и не били опасни, и ми изписа въпросните глобули за 10 дни. Оф, направо не знам, да му се доверя ли? Второ мнение ли да търся? Всички добри АГ са със запазване на час много предварително.

То почти на всичко пише да не се ползва от бременни.
Какви са гъбите? По време на Б са много упорити.
С предната Б през цялото време си мъкнах една кандида, кво ли не слагах,нищо не помогна.С тях си и родих.
Не можеш ли да се обадиш на ДОК по телефона? Не съм запозната с лекарството, ама се свържи с някой АГ...

# 624
Janetm микробиологията показва Proteus mirabilis. Днес мисля да му звънна, и да го изкоментираме, понеже и от снощти имам като менструални болки ниско долу от както ги слагам.
Тъкмо започнах да се чуствам по-добре и сега оп-това!

# 625
Как сте, дами?Blush Заради грипната епидемия ми отмениха часа за преглед. Confused Щях да се записвам на ЖК, понеже миналата седмица не можах, пак заради грипната. Трябваше да пускам изследвания на кръвта и урината, и това няма как да стане. А до сега не съм ги изследвала. Абе... с тази грипна епидемия всичко ми се обърка.

# 626
Как сте, дами?Blush Заради грипната епидемия ми отмениха часа за преглед. Confused Щях да се записвам на ЖК, понеже миналата седмица не можах, пак заради грипната. Трябваше да пускам изследвания на кръвта и урината, и това няма как да стане. А до сега не съм ги изследвала. Абе... с тази грипна епидемия всичко ми се обърка.
Ако си от София,грипната беше до вчера. Аз се следя в частна болница и не ми отмениха часа,бях за 29.01

# 627
Ако си от София,грипната беше до вчера. Аз се следя в частна болница и не ми отмениха часа,бях за 29.01
От Бургас съм, при нас явно е до днес включително. Иначе утре вече сме на работа. А за прегледа и другите неща ще си чакам до понеделник, нямам избор.

# 628
  • София
И аз бях така миналата седмица и ме отложиха за следващата, явно се застраховаха. При мен е само заради записването на ЖК, иначе ходя при други лекари и всеки непрекъснато ми назначава някакви изследвания, та уж стриктно следя. Но сега се получи така, че почти 3 седмици да не съм на преглед, защото отложех един заради тая ЖК, после моето АГ отиде в отпус Сега в един и същи ден ще съм и при двете...

Много са ми полезни съветите от вече раждалите дами, брагодаря Ви, че споделяте!

Аз нищо не разбирам. Планирам да къпя с вода, да я извеждам навън при първа възможност. Чудя се как ще се справям в началото със срязания корем, обаче като се замисля - то най-най-трудно след операцията от миомите ми беше в първите 2 седмици. Сега сигурно първата ще съм в болницата, а за втората ще се ангажира повече баща й.

В някакъв момент ще трябва да се купуват основни неща, без които не може, моля ви да кажете кои са обсолютно необходимите неща, но и напълно ненужните.

Иначе чакам с нетърпение да я усетя вече, но не. От днес съм в навършена 17 г.с. и започвам да отброявам.

Според вас в 5 календарен месец се влиза като навършиш 18 или като свърши 18+ и навършиш 19?

# 629
  • София
get_real, пети месец го водят от 18та до 21ва седмица, по моите разбирания трябва да си 17+0, за да се водиш в 5ти месец. Като станеш 20+0 (т.е. влезнеш в 21ва седмица), вече си 6ти месец.

Много добър план - да къпеш с вода и да извеждаш навън Simple Smile)) Всичко друго ще дойде постепенно. Аз съм раждала преди 14 години и ми е като за първи път, но това, което помня е, че след като се роди бебето можеш да попълниш всички пропуски в подготовката за идването му и да купиш всичко, което си забравила.

Аз вече съм сигурна, че го усещам бебето, в 18та седмица съм (17+5) и някъде от около два днисе убедих, че е бебето, а не някой досаден газ. Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт