ЮЛИ 2020 - Тема №3

• 35 889
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Значи си 5 дни преди мен. Аз съм точно 17+0

Щом е така, звъня на зъболекарката. Тя каза да й се явя в 5 месец на профилактичен преглед. Тъкмо за другата или по-другата седмица ще има час.

Имам някои подозрения за по-особени “газове”, но ще изчакам преди да се радвам Simple Smile

Мисля, че само количката ще осигурим 100% преди това. Тя може и за легло да се ползва, докато сглобим и изперем икейските. Но може и тях да взема.
Важното е да се удържа и да се запазя с акъла си и да не започна да купувам всякакви ненужни купчини с неща. Ще трябва да удържа и близките, това ще е голямо предизвикателство...

# 631

Аз не ги броя седмиците, когато съм + някой ден да смятам нова седмица, макар че лекарите така ги броят. Сега съм 18+3 и си казвам 18 седмица, а не 19.

Днес съм на преглед при моята лекарка, а другата седмица на ФМ. Дано всичко да е наред.

# 632
Понеже не е тооочно на определени седмици смяната на месеците, а +/- няколко дни, аз се ориентирам по тикерчетата в тоя сайт, защото иначе всяко приложение показва различно :

https://center.babygaga.com/tickers/pregnancy

По спомен май 17+6 се влизаше в пети месец.

За покупките - имайте предвид, че матраците, а и самите дървени легла понамирисват при първо сглобяване, та им трябва малко време да стоят да се проветряват. Не че е фатално, де.

Иначе за мен задължителните покупки в началото са количка, легълце, дрешки, едно шише и помпа за кърма. И памперси Simple Smile Другите неща ванички, стерилизатори и прочие нито са спешни, нито са важни, а и лесно се купуват в последния момент (или след раждането). Аз ползвах много раница/слинг и пелени за повиване по доктор Карп с лепенки, дъщеря ми само така спеше и пак мисля да си купя, но май ви ги показвах вече, не помня.

# 633
  • София
get_real, ти пък чак да се удържаш не е нужно, купи някое и друго боди, така за задоволяване на порива Simple Smile)
Аз вчера попаднах на един сайт и ето какво харесах от него: https://www.patpat.com/product/Baby-I-Have-Arrived-Letter-Print- … omper-427882.html
Ей такива неща ще понакупя малко. Имай предвид, че бодита за през главата са едно от най-неудобните неща за новородено, но това просто ме кефи и с 1-2 ще се преживее неудобството.

Бъндълче, кефи ме как така рязко отсичаш по някои теми за гледане на бебета, също ми се струва, че доста практично гледаш на нещата, а и че ни съвпадат мненията по доста въпроси. Flowers Cherry Blossom
Наистина беше показвала тия пелени за повиване на Карп и аз после го изучих из основи, но все още не мога да се ориентирам дали това ще ми допада като метод на отглеждане в началото. Чудя се например - не е ли горещо за през лятото? Само вкъщи ли спането се прави така? Сравнила ли си на практика дали ако не е повито е неспокойно бебето? И на последно място - някак си ми изглежда смущаващо това с опъването и стягането на ръчичките, все едно е дискомфортно за тях, а то в това се крие тайната на успокояващото повиване. Ти до кой месец го ползваше?
Сто въпроса ти зададох Simple Smile))

# 634
И аз идвам с въпрос. Понеже почнах списъка за пазаруване,и искам да попитам ако някоя може да ми отговори. Каква е разликата м/у бархетени,муселинови,бамбукови и памучни пелени ? Кои са най хубави и какви според вас трябва да се купят?

# 635
Ох, аз се притеснявам пък, че звуча кат назидателна леличка, но не се обиждайте, такъв си ми е стилът, по-отсечен.

Манди, моята дъщеричка имаше мн силно изявен рефлекс на Моро - като я сложиш да легне, разперва ръце, плаши се от тях и се буди в истерия. Изобщо не спеше в началото на леглото си ако не е повита, само ги мяташе тия ръце. А отдолу си беше по късо боди. Те са памучни тези, а и ги ползвах основно нощем, когато спим на отворено. Ползвах до 4ти месец, после купувах чували и им зашивах ръцете 😃

А за тоя сайт патпат четох само ужасни мнения, че не пристигали и не знам си какво, ако поръчаш и дойде качествено нещо, свиркай, че такива красоти има. Бтв, нищо им няма на бодитата през глава, идеални са си. Тия с припокриване отпред пък са топли за лятото, че идват два пласта плат на корема и гърдите.

Аз съм си набелязала от алиекспрес някои дреболийки - пелени, лигавници, пелени за повиване, някои сладки бодита.

За пеленките честно казано според мен е все тая стига да не са изкуственяци някакви, аз си взимах чист памук, че най-евтино.

# 636
Да , пат пат е смотан сайт с ниско качествени неща. Препоръчвам Next , имат подобни боденца.
За пелените , имам от всичи видове. Муселиновите са хубави за лятото държат прохладно. Не знам кой знае какво значение е . Аз съм ги ползвала за постилане в/у повивалник приерно в някоя общ   тоалетна или на гости докато сменям памперси. Покривала съм и количката докато спи бебе. Общо взето не съм си повивала бебето с пелени. Grinning

Иначе за необходими първи неща .... мога да добавя...
Баня: вана , кофа с капак, канче за поливане, подложка за ваната, малки хавлийки за пъпчето докато падне. (Антибиотична пудра спирт за пъпчето.)Хавлийка,  Термометър за водата във ваната.

Сън : Ние се озовахме с 3 кошари . Една дървена , една голяма сгъваема ( подариха ни я) и една от съвсем малките които са до 6м и се пренасят от стая в стая. Много ми беше удобна.

Дрехи : Не съм особения пример за съвети за дрехи защото аз много прекалих. Първо дете беше и много купувах от всичко. Изумих се колко бързо растат бебетата и имаме дрешки които не са обличани.
Иначе за начало боденца тип прегърни ме ми бяха много удобни , малко ританки, чорапки  За лятно бебе даже и по памперс бих го държала Grinning
Всичко което сме купували е било с идеята ,че ще имаме още едно дете и ще се ползва дълго . Grinning

Ох много ми се пише по тоя въпрос ама после ще редактирам.

Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 14:41 от Анонимен

# 637
Здравейте, както писах имам температура около 37 от няколко дни. Правих изследвания, които не показаха инфекция. Но имам тежък дефицит на витамин Д, часът ми за ендокринолог е след седмица. И имам предположение, че температурата ми идва от хроничния ми фарингит. Някой знае ли какво може да пия за този фарингит? И как да си набавя витамин Д

# 638
Витамин Д си купувай и почвай по няколко капки на ден с мазнинка.

За дрешки по 5-6 бодита от вид първия размер, че растат адски бързо. Термометър за вода е напълно излишен, хавлийки за пъп сефте чувам, а и вече отричат антибиотика за пъпче. Аз мисля да си купя сгъваема вана, че старата ми е много голяма и искам да я разкарам. В тоя ред на мисли ако някоя има вана и иска бебешка ваничка с релси, които се слагат върху голямата, да свирка.

# 639
И аз идвам с въпрос. Понеже почнах списъка за пазаруване,и искам да попитам ако някоя може да ми отговори. Каква е разликата м/у бархетени,муселинови,бамбукови и памучни пелени ? Кои са най хубави и какви според вас трябва да се купят?
Муселиновите са най-тънки, почти прозрачни, бархетните и те са памучни, но по-плътни, бамбуковите явно са нова тенденция на пазара, явно с бамбукови нишки, а памучни е много общо, те могат да са с най-различна дебелина.
Дано съм била полезна 🙂

# 640
  • София
Добре, патпат го задрасках от списъка за пазар Simple Smile))

get_real, виж на какво чувалче попаднах - 2 в 1 - става и с пристегнати ръце да се ползва: https://www.reia.bg/bebe/sn/grosnug-2-v-1-spalen-chuval-i-pelena-za-povivane.html

Janetm, за какво ти е кофа с капак за къпането?

radost34, аз съм с вит Д под нормалното, но не много, някъде 43 от 50 (долна граница). Вигантол в момента няма в мрежата, той периодично изчезва. Ако ще купуваш нещо друго, потърси спрей и гледай да е с по-висока доза. Стандартно е с 400 UI в доза и препоръчват макс по една доза, а за да стигна предписаното ми дневно количество трябва да взимам по 5 дози. Та, продава се с повече единици. Ако са ти изписали по 5 капки на ден от Вигантола, преизчисляваш си единиците и търсиш спрейче с близка стойност на дозата.
Допълнително, наблягам на храни, които са богати на вит. Д и щом видя слънце се опъвам за половин час, ако мога, де.

# 641
  • София
Манди, сложих го в разширения списък с неща, изглежда много удобна работа. От братовчедите ми знам, че като им повиват ръцете, спят много по-спокойно. Те са в САЩ, там им ги връчват увити като градински джуджета Simple Smile

# 642
Сега се връщам от преглед и с момичето ми всичко е наред. Гледа я много обстойно и съм доволна. В 18+3 съм по ПРМ, а по размери 17+6 и 226гр.,но съм с късна овулация и отдавам изоставането на това.
Споделих с АГ-то проблемът с тежестта в гърдите и сърцето и се оказа, че ми "прескача", терминът беше нещо с Е, но не го запомних. За този проблем ми изписа Магнерот и ако не се повлияе, отивам на кардиограма.

# 643
  • София
Сега се връщам от преглед и с момичето ми всичко е наред. Гледа я много обстойно и съм доволна. В 18+3 съм по ПРМ, а по размери 17+6 и 226гр.,но съм с късна овулация и отдавам изоставането на това.
Споделих с АГ-то проблемът с тежестта в гърдите и сърцето и се оказа, че ми "прескача", терминът беше нещо с Е, но не го запомних. За този проблем ми изписа Магнерот и ако не се повлияе, отивам на кардиограма.

Екстрасистоли? Ако е така, не чакай, ами направо си отиди на кардиограма. Аз съм имала такъв проблем и беше много неприятно, а по време на бременност ми се струва супер опасно. Магнезия обикновено не помага, нищо че винаги го изписват.

# 644
Точно това е терминът.Ще видя още 3-4 дни как ще съм и ще отида, ако нещата продължат.

Общи условия

Активация на акаунт