ЮЛИ 2020 - Тема №3

• 37 327
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Мен много ме боли кръста... Weary

# 166
  • София
Здравейте, чета ви от самото начало, но не смеех да се включа заради предишни загуби. Изчаках всички пренатални (Правих Вижън и Джийн Сейф) , БХС и да минат първите 3 месеца Simple Smile
Все пак ми се иска да участвам в темата, много е полезна, приятна и позитивна.

Термин 15 юли, 🎀 момиченце, аз съм от София, на хммм, 35++

# 167
Много благодаря за подкрепата! Hug

Аз не съм много сигурна и колко е виновна АГ, колко аз. Реално аз я попитах за скрининг/фетална морфология, като тя ми обясни че се справи до максимум до 13 седмица + 6 дни. Каза че се прави в София и че един от докторите, с които тя работи веднъж в месеца преглежда във В. Търново, сметнахме че на датата на прегледа ще съм в 13+4, аз изявих желание щом датите устройват прегледа за по-удобно да съм в Търново и тя просто ми записа час. Днес обаче доктора като измери дължината на бебчето (78мм) тогава каза, че няма да стане за едното изследване защото отгиваря на 14+2. Реално ме оглежда ба видеозона, мери много неща, слуша пулса - нали това е фетална морфология? Всъщност не са ми взимали кръв - което се прави за БХС нали?
Аз тази вечер се чувах с АГ. Тя потвърди, че ако доктора е препоръчал неинвазивен ДНК тест е по-добре да направя. Друг вариант, който ми предложи е да направя повторна фетална при друг специалист. Попитах я къде, тя ми каза че също работи и с д-р Марковски в МЦ Марковски в София.
Може би за сега ще повторя феталната да чуя още едно мнение. Ако се потвърди ще правя пренатест. Някой има ли мнение за този доктор?

# 168
Аз нямам болки, но усещам страааашна умора.. Все едно не съм аз.. Не знам дали е нормално

# 169
Аз нямам болки, но усещам страааашна умора.. Все едно не съм аз.. Не знам дали е нормално
Нормално е, и аз съм така. След работа съм супер изтощена, все ми се спи и нямам сили. Надявам се след 3-тия месец да се отървем от това усещане. Animal Snail

# 170
Няма отърване от уморатаааа. Аз хем се щадя и пак съм като парцал. Имам на моменти придърпвания, болчици, но кръстът ще ме съсипе. Наведена не мога да стоя и секунда. Принципно си имам проблеми с него - имам сколиоза, и сега хептен, но ще се търпи, ясно е. Обмисля на масаж да отида, за да ме поотпусне малко, че цялата пукам.
Medissa отиди и на второ мнение и дано предишната лекарка да е сгрешила в изводите и всичко да си е наред.
Azidaa, мисля, че ти попита за датата 29.02 за сватба. Аз лично не бих се омъжила тогава, причините се припокриват с тези по-горе, които са ти написали. Simple Smile

Днес бях официално да си предам кабинета и материалите на колежката, която ще ме замества. Е, ако кажа, че не ми трепна, ще излъжа. Буца ми беше в гърлото, но този момент рано или късно щеше да настъпи. Живи и здрави да сме само, другото е лесно.
Отскочих и до АГ-то заради високото АРТТ в изследванията и каза да бия Фраксипарина през ден. Успокои ме, че щом всички други показатели са в норма няма опасност от прееклампсия и от това да направя някой кръвоизлив. Дано да е права. Ще съм под напрежение до края то се е видяло, само и само да имам здраво и пухкаво бебенце, бих направила и изтърпяла всичко. А като казах бебенце- явно момата е шавлива, защото по-често и осезаемо я усещам. Да, още е онова приятно гъделичкане, но се засилва усещането.
Стана дългичко, ама ми дойде музата. Wink

# 171
МамаНаПринцеса, забрави масажите.. най близката ми приятелка е масажистка, тя ми обясни, че по време на бременност масаж не се прави, също и докато кърмиш. Лека загряваща разтривка само на болезнените места е позволено, и помага. Аз съм с адски болки в кръста, а 90% от деня съм наведена като се занимавам с бебето.. направо ми се плаче, чак към таза отива болката.. ММ вечер много леко ме разтрива с масажно масло и като полежа по гръб се чувствам по добре

# 172
  • София
Относно усещанията, умората и неистовото подуване на корема при мен най-после отминаха (в 13 г.с. съм), но от два дни имам болки ниско долу като при цикъл. По-рано АГ-то ми каза да взимам 3х2 но-шпа при нужда без да уточнява обаче при каква болка No Mouth мисля да търпя, когато е поносима. Някой друг да го мъчат "предменструални" болки? Grinning

# 173
Мама на Принцеса, APTT изследванията ти ли си ги назначи или АГ?

# 174
Аз съм 16та седмица и вече от седмица и нещо имам точно такива предменструални болки. По-късно съм на ФМ и ще питам лекаря и ще споделя.

# 175
АГ-го ми назначи Фибриногин, АРТТ и хомоцистеин, а аз сама всичко останало.
За масажите- кръстът мога и да го пропусна, но не може ли поне около гръбнака и врата?

# 176
Естествено, че може масажи, просто не се лежи по корем, а настрани, дори има специални масажи за бременни, точно за натоварването в кръста. Съвсем се побъркват тия хора с тва пазене, а не сме толкова чупливи.

# 177
АГ-го ми назначи Фибриногин, АРТТ и хомоцистеин, а аз сама всичко останало.
За масажите- кръстът мога и да го пропусна, но не може ли поне около гръбнака и врата?
И това защо? в коя седмица си? Да не би да е заради тромбофилията или не бъркам(извинявам се ако е така)?

# 178
Естествено, че може масажи, просто не се лежи по корем, а настрани, дори има специални масажи за бременни, точно за натоварването в кръста. Съвсем се побъркват тия хора с тва пазене, а не сме толкова чупливи.
Благодаря за информацията, ще потърся непременно, щом има специални такива. Явно моята близка не практикува такива, за това не ми е казала..

# 179
При мен от няколко дни се появи болка ниско долу и леко придърпване. Преди това ме мъчеше кръста, но вече мина.
Тези които пият Биозин Мама могат ли да споделят по- колко пъти на ден ? На мен лекарката ми го изписа два пъти на ден + Биозин Пробиотик и Елевит. Притеснявам се, че в опаковката на Биозин Мама пише, че се пие по един път. Чудя се дали няма да предозирам, въпреки че все пак са витамини. Grinning
Medissa и според мен е най добре да потърсиш второ мнение, дано всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт