Кюретаж и забременяване след това - тема 83

• 27 952
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,във вторник бях спешно на преглед тъй като предната вечер ми се появи кафеникаво зацапване.Доктора направи компромис и ме погледна,трябва да съм 7с+4д ,но на ехографа се видя само плоден сак и много малка точица(цикъла ми е м/у 34 и 38 дни).Изписа ми утрогестан и каза след 3 седмици да отида.До сега все усещах тежест ниско в корема, болезнени гърди и леко гадене.От вчера ми няма нищо и съм много притеснена да не е приключило всичко.Септември приключих една неуспешна бременност и сега съм мнага притеснена.Възможно ли е утрогестана да са се успокоили симмптомите?Да се тревожа ли че нищо не се видя...само лоши неща ми се въртят в главата

# 646
В тази седмица вече трябва да се вижда и пулса. Поне при мен се видя още в 6+4 дни

Здравейте,във вторник бях спешно на преглед тъй като предната вечер ми се появи кафеникаво зацапване.Доктора направи компромис и ме погледна,трябва да съм 7с+4д ,но на ехографа се видя само плоден сак и много малка точица(цикъла ми е м/у 34 и 38 дни).Изписа ми утрогестан и каза след 3 седмици да отида.До сега все усещах тежест ниско в корема, болезнени гърди и леко гадене.От вчера ми няма нищо и съм много притеснена да не е приключило всичко.Септември приключих една неуспешна бременност и сега съм мнага притеснена.Възможно ли е утрогестана да са се успокоили симмптомите?Да се тревожа ли че нищо не се видя...само лоши неща ми се въртят в главата

# 647
И мен това ме притеснява,но каза да отида след 3 седмици (дали защото съм с дълъг цикъл).Не знам как ще издържа толко време и сега както изчезнаха сиптомите....
В тази седмица вече трябва да се вижда и пулса. Поне при мен се видя още в 6+4 дни

# 648
Bebcheto, не се филмирай, колкото и да е трудно! Разбирам те и аз съм с три загуби. Нищо не може да направиш, опитай се да запазиш спокойствие и си казвай, че какво зависи от теб го правиш! Наскоро моя приятелка така доста късно видяха пулс (мисля, че беше 8г.с. и няколко дни, а може и девета) и се беше побъркала. Изоставаше уж с две седмици, накрая като отиде 8-9г.с. всички си беше като по учебник. Така че мисли, че всичко ще е наред!

# 649
Хопчи,благодаря.Правя всичко,което се иска от мен,дано всичко е наред.
Bebcheto, не се филмирай, колкото и да е трудно! Разбирам те и аз съм с три загуби. Нищо не може да направиш, опитай се да запазиш спокойствие и си казвай, че какво зависи от теб го правиш! Наскоро моя приятелка така доста късно видяха пулс (мисля, че беше 8г.с. и няколко дни, а може и девета) и се беше побъркала. Изоставаше уж с две седмици, накрая като отиде 8-9г.с. всички си беше като по учебник. Така че мисли, че всичко ще е наред!

# 650
Здравейте, момичета! Най-вероятно много от вас ще сметнат, че нямам право да съм тук, още по-малко да се оплаквам. Сигурно ще са прави. Но реших да  споделя моята история. Имаме 3 деца. С първото беше борба да забременея (с поликистоза, обърната матка, сраствания след перитонит и еднометриоза (аденомиоза)) Въпреки това успяхме. Първите 4 месеца бях с кафеникаво зацапване, но след много трудно раждане, в което и двамата едва не загубихме живота си, сме добре и напълно здрави. Синът ми вече е на почти девет години. След известно време забременях с дъщеря ми буквално от веднъж. Няма как да ви опиша изненадата ни със съпруга ми при всичките ми проблеми. Отново 4 месеца кървене, аномалия на пъпна връв и детенце здраво, макар и с незряла нервна система и проблеми с очите. Но важното е, че това е оправимо и нищо страшно и животозастрашаващо. Има си напълно пъноценно детство и ако човек не знае. няма как да разбере. Третото ни дете отново се получи от раз. Там проблем имаше едиствено с киста на яйчника на бебето преди раждането, но имахме отново късмет и вместо да порасне и да обхване стомаха, тя се резорбира. Детето ни е напълно здраво. След време дойде мечтата за четвърто дете. Децата много го искат, съпругът ми също. Беше ме страх, но се хвърлих смело в приключението. Стана веднага. От самото начало ми беше доста по-лошо от предишните три пъти. Имах зацапване от 6-та седмица, но това не ме притесни особено, предвид историята ми. Когато видях съсирек отидох веднага в спешното. Диагноза отлепен сак (няколко милиметра). Казаха ми да лежа и да пия Утрогестан 2х2. След 10 дни, в които всичко бе нормално, прокървих с бистра кръв и в доста по-голямо количество. Пак в спешното и отново отлепен сак. Всичко друго беше наред. Вдигнаха ми утрогестана на 3х2 и продължавах 3х2 Но-Шпа.  Всичко това до първия ден ан 9-та седмица, когато отидох на рутинен преглед. Толкова бях щастлива, че нямаше отлепяне и всичко беше наред с бебето. Сърчицето му биеше толкова силно. Върнах се у дома, говорихме си с децата, показвах им снимки. Големите се караха в чия стая да спи, а малкото го покани на рождения си ден. През нощта започна ужаса. Събудих се и видях малко кръв, но реших, че сутринта ще отида на лекар. След няколко часа се събудих отново. Цялото легло беше в кръв, банята, пода всичко. Когато отидохме в болницата получихме най-лошите новини. Сърцето му бе спряло и имаше оток на главата. Поплакахме си много. Най-лошото беше с децата. След два дни направихме медикаментозен аборт. Мина леко предвид обърнатата матка, която можеше да създаде проблем. Сега се чудя от къде да започна. Трябва ли да правим изследвания и какви, предвид, че нямам повтаряща се история? Ако някой може да помогне със съвет, ще съм му много благодарна. И дано никой повече не му се налага да се запише в тази тема.

# 651
  • София
Ralexa, съжалявам че минаваш през това  преживяване. При мен се случи същото нещо в 12гс.

За изследвания виж първа страница на темата. Аз бих препоръчала да пуснеш изследвания за генетична тромбофилия и витамини - Б12, Д.

Изчакай поне 2-3 месеца преди да започнете опити отново - на организма му трябва време да се възстанови и да се зациклят наново хормоните. Можеш да отидеш на контролен преглед след 2-3 седмици, да видят дали се е изчистило всичко.

Поплачи си, ще трябва време, за да намалее болката. Стискам палци за бързо възстановяване.

# 652
Delisardeli, благодаря ти много за подкрепата! Много съжалявам за това, че се е случило и на теб и другите момичета тук. Още преди да загубя бебето, с моята докторка пуснахме някои изследвания. Вит Д -14,52; B12- 546; имам и Цервицит, бактерии и левкоцити в урината, както и нисък креатинин и висок протеин. Сега пия Омега 3, вит Д и В12.ТСН ми е в норма 0,89. Според докторката е станало в следствие на прекаран грип от децата ми. Явно е минал и през мен без да се разболея.  На преглед съм когато минат 14 дни от аборта. Говорихме с докторката и тя също ни съветва да изчакаме 2 цикъла поне. Или колкото е траяла бременността. А възможно ли е да имам генетична тромбофилия, след като съм износила 3 деца? Съжалявам нищо не знам за това, но този път искам да се подсигуря.

# 653
Ralexa, съжалявам за това което се е случило. Надявам се следващият път всичко да мине по вода.
По принцип можеш да имаш тромбофилия и тя да не се отключи, особено ако си под 30г. Другото е че е имало аномалия на пъпната връв и тя може да се прояви точно там. Най-добре е да се изследваш, защото тя се може да се прояви и в други моменти от живота. Надявам се все пак да нямаш проблем на този фронт.

# 654
Благодаря, Jessito BG! На 34 съм.   Задължително ще пусна. А кой пакет да пусна- основен или с допълнителните? И колко време след миседа се пускат? Днес звънях и на др Русев, но казаха да звэнна след месец за час през юни Cry Какви имунологични да пускам? Всичко е толкова объркано за мен

# 655
  • София
За имунологични е рано, трябва поне 2-3м след аборта.

Можеш да пуснеш основен пакет тромбофилия, после ако е необходимо да пускаш още фактори. За нея не е необходимо да чакаш, гените не се влияят от състоянието на организма.

Както е написала JessitoBG, Тромбофилията обикновено предизвиква проблеми с кръвотока и/или изоставане на развитието на бебето, които могат да доведат до преждевременен край на бременността или усложнения при майката.

# 656
Здравейте момичета, днес 7 г.с се потвърди диагнозата от миналата а именно празен плоден сак (кухо яйце) и утре ме приемат за изтегляне на сакчето с вакуум. Някой правил ли е такъв вид аборт? Инвитрото го правих в Плевен и утре там ще е аборта при същия доктор. Не ми се търсеше тепърва в София, а и на него имам доверие. Въпреки това ми е доста притеснено.

# 657
Infinity90на мен последният аборт беше с вакуум. Уж било по-щадящо, ама не знам. Почти нямах кървене след него, само леко зацапване. Отново пих антибиотик три дни след процедурата. Нямах някакви усложнения.
Relaxa, съжалявам за случилото се! Поплачите си, почини си, начертай си план и напред!

# 658
  • София
Ralexa, загубата на бременност и желано и чакано бебче е огромна травма и е нещо много тежко и тъжно независимо дали ти е първо или четвърто дете! Мястото ти е точно тук, за съжаление. Поплачи си, отдай се на мъката си, вкопчи се в децата и след няколко месеца с нови сили! Пожелавам ти следващия път отново да забременееш от раз и това да е най-леката ти и безпроблемна бременност дотук! ❤🙏

# 659
Relaxa, съжалявам. Тук всички за съжаление те разбираме и знаем колко е ужасно преживяването.
Чудя се и аз за тази тромбофилия, може би ще я изследвам. Ако се установи, какво се прави после? Пият ли се някакви лекарства.
Аз изследвах само щитовидни хормони, Б12, желязо, фолиева, вит. Д и сякаш бяха ок.

Общи условия

Активация на акаунт