Кюретаж и забременяване след това - тема 83

• 27 956
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Fifiana, зависи от мутациите. Ако са от по-сериозните, може да се наложи прием на АП през целия живот. Ако пък не са, по време на бременност може да се наложи терапия с НМХ и/или АП. Това ще го каже хематолог след като види резултатите ти.
Като човек загубил бебето си заради тромбофилия в 28гс, съветвам тези изследвания да се направят задължително.

# 661
  • София
Fifiana, зависи от мутациите. Ако са от по-сериозните, може да се наложи прием на АП през целия живот. Ако пък не са, по време на бременност може да се наложи терапия с НМХ и/или АП. Това ще го каже хематолог след като види резултатите ти.
Като човек загубил бебето си заради тромбофилия в 28гс, съветвам тези изследвания да се направят задължително.
Хематолог или АГ следящ бремеността? Питам, защото моят хематолог каза, че препоръчва терапия с хепарин по време на бременност, но да си намеря АГ занимаващ се с това, който да ме следи и да прецени дали трябва или не...

# 662
За съжаление не много АГ разбират от тези проблеми и могат да ги следят адекватно.
Хематологът назначава терапията според мутациите и после следи през няколко седмици по време на бременност дали трябва промяна. АГ може да прави същото, но трябва наистина да си сигурна че знае какво прави.
Най-добре и двамата да следят, защото хематологът не вижда бебето в реално време все пак,  но пък АГ не е специалист в хематологията.

# 663
Здравейте момичета за съжаление и моят 4-тия ми опит инвитро , имах + тест.което .Приключи с кюретаж бях на 8г.с. причината беше спрял пулса на ембриона .От началото до края на бременноста бях с зацапване което нямаха отговор Доцентите. Приеха ме в болница в Плевен лежах 10 дена ,и отписаха ме прибрах се в Бургас след 2 дена трябваше да настъпя в болница отново заштото имах кръвотечение и то обилно беше но др Горанов не искаше да ме приема нямало място в болницата ,то пък стаите бяха празни с триста зора ме настани без прегледи , ултразвук  бях на системи 7 дена и накрая ми казва май пулс няма .Иначе всичко беше наред така ми обесняваха Доцентите сумати изследвания съм правила но уви не получих отговор.

# 664
Ох..най-ужасният момемт за всички ни тук - когато видим на ехографа правата черта за пулс, по която няма никакво движение.... 😭

# 665
Здравейте и аз се присъединявам за съжаление в тази тема, на 31.01 направих спонтанен аборт бях в 5 г.с казаха ми че е било кухо яйце, сега с нетърпение чакам да отменят ИП за да отида на преглед и се надявам лекаря да разреши да започваме опитите отново Sad

# 666
Благодаря ви, много сте мили! Съжалявам, че има нови момичета в темата. Дано за всички ни скоро има хубави новини. Аз чакам да мине месец и ще изследвам отново витамините, щитовидната и ще направя основен пакет за тромбофилия. Чакам и за среща с доц. Русев, но не знам кога ще се доредя. Ако нещо пропускам кажете. ❤

# 667
MADJAROVA и pinitos - Съжалявам момичета. Надявам се скоро да се възстановите и да имате успех по един или друг начин Flowers Hibiscus

Ralexa, хубаво е да пуснеш и разширена МБ, но като се оправиш вече. Аз направих и фертилити тест за всеки случай. Иначе не знам дали не трябва да се изчака за щитовидната, защото първите седмици може още хормоните да са разбъркани.

# 668
  • София
Ralexa, за щитовидната изчакай поне 30-40 дни, за имунология - също.
Сега можеш да пуснеш тромбофилия и витамини.

Момичета, съжалявам че се включвате.
Pinitos, Кухото яйце се води случайност, така че няма какво да се изследва. Ако си се изчистила сама, след 1-2 месеца е нормално да действате отново. Стискам палци следващия път всичко да е наред.

MADJAROVA, в този ранен срок причината може да е всякаква, може да е имало проблем в ембриончето, или при теб да е имало проблем с кръвотока. За следващ опит се поинтересувай дали могат да направят предимплантационна диагностика на ембриона, за да си сигурна че връщате здрав ембрион. Можеш да погледнеш и списъка с изследвания на първа страница на темата. Стискам палци за бързо възстановяване и успех следващия път.

# 669
Ще изчакам поне 40 дни тогава, за да сэм сигурна, че резултатите са реални.
Ще пусна и нова МБ, защото докторката ми се съмнава в резултата от предишната.
А фертилити тест кога се прави? Може би като имам цервицит е добре да го направя?

# 670
Ами.... Не се самоизчистих получих обилно кръвотечение и като отидох в спешна помощ ме приеха и веднага ми направиха кюретаж, между другото  имах кафеникаво зацапване през всичките 5 г.с. когато видях че има зацапване веднага отидох в спешното в пирогов обаче от там на регистратурата директно ме изпратиха в майчин дом (там бил само спешния кабинет за бремени)  и там ми зписаха утрогестан да пия  и една инжекция хориомон 5000 UI ми направиха, малко след това една вечер вече си прокървих обилно......

# 671
Ralexa - За него се взима менструална кръв, така че когато си в цикъл и ти е удобно. Аз сварих чак на третия да го направя.

Съжалявам pinitos. Направила си каквото си могла. В крайна сметка, може да си пуснеш от изследванията на първа страница да видиш как се движиш. Хубаво е да си наясно дали няма някоя инфекция или нещо друго преди следваща бременност. При мен имаше страшен дефицит на вит Д например и вече няколко месеца се боря да го вдигна.

# 672
  • София
pinitos,
Щом са ти правили кюртаж ще трябва повече време за възстановяване. Поне 2-3 нормални цикъла да минат, за да се зациклят наново хормоните, да се възстанови лигавицата, да заздравее шийката. Стискам палци за бързо възстановяване.

JessitoBG, ти какво пиеш за вит Д?

# 673
Много се притеснявам дали ще мога да износя бебе, защото преди 2 години ми направиха конизация на шийката на матката

# 674
  • София
Това не бива да те притеснява. Много жени с конизация износват бременността без проблем. Ако възникне скъсяване на шийката по време на бременността, се прави серклаж. Просто ще предупрегдаваш следващия АГ, за да е по-стриктен в проследяването на шийката.

И се стреми да си с чисто микробиологично изследване преди забременяване. Можеш да пуснеш такова след първия нормален цикъл. Ако има бактерии или гъби трябва да се лекуват още преди забременяване.

Общи условия

Активация на акаунт