Кюретаж и забременяване след това - тема 83

• 27 924
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Caprice,
Не зная дали инжекцията се поема от ЗК или не, но трябва да ти я сложат в болницата. След аборт не би трябвало да ти отказват, защото има риск за следваща бременност.
https://m.dama.bg/article/rezus-nesuvmestima-bremennost-kakvi-sa-shansovete/19075

# 631
Caprice,
Не зная дали инжекцията се поема от ЗК или не, но трябва да ти я сложат в болницата. След аборт не би трябвало да ти отказват, защото има риск за следваща бременност.
https://m.dama.bg/article/rezus-nesuvmestima-bremennost-kakvi-sa-shansovete/19075
Поема се от ЗК при раждане, а при аборт - не. Няма проблем да я купя. Изчетох всичко де що намерих в нета. Има ранни тестове в 9 г.с, с които се установява rh на плода и се вземат мерки. Преди 8 г. с. не се знае каква кр група и резус фактор е.

# 632
Днес ходих до болницата да си подпиша документите за изписването. Поисках да си видя изследванията при постъпването. Винаги съм била с хемоглобин малко над долната граница, но сега е бил 116 при референтни от 126. Не бях с кървене при постъпването. Днес пак ми взеха кръв само че от пръста. Епикриза след 20 дни.
Другото ми притеснение: лекарят ми е на мнение, че не ми трябва анти д гамаглобулин. При следваща бременност се изследва при установяване на бременност и се поставя евентуално. После пак изследвания и т. н. Навсякъде чета, че трябва да се сложи след аборт когато майката е с Rh -. Доколкото разбрах, ако не се сложи просто изследванията започват от по-рано в следваща бременност. Консултирах се с ЛЛ - тя каза, че са ги учили, че винаги след аборт се поставя, но специалността и не е гинекология и за по-сигурно да се консултирам с други АГ-та. Същевременно, не се наема да ми я сложи, защото било не знам си какъв протеин и задължително се поставя в болница, защото има опасност от алергична реакция, а тя няма възможност да реагира в такива ситуация в кабинета си. Лекарката, която ми установи Б, ме предупреди, че, ако нещо стане, трябва да ми я поставят.
Проверих все пак дали инжекция та е налична по аптеките-е, не е. Доставя се по поръчка в рамките на деня. Обаче в момента я няма, има някаква със същите характеристики на др производител.
Съпругът ми е на мнение, че трябва да се доверим на лекаря. Аз също нямам основание да се съмнявам в него - преди 11 години ми прави секциото, сега той ми прави К. Аз по-скоро искам да я сложа, ама като няма кой да ми я постави все тая дали ще я купя. Стана дълго и объркано, ама исках да си кажа 🙄

Имам мнение от Аг че АнтиД се прилага след 8г.с, и не по-рано от това.
По принцип се поръчва от Болницата..и може да се изпише от там..друг е въпроса как ще преценят лекарите

# 633
Ако не се сложи инжекцията има вероятност ако плодът е Rh+ да направиш антитела и при следваща бременност те да създадат проблеми, атакувайки  червените кръвни клетки на плода. В този случай се правят допълнителни наблюдения и изследвания и ако се наложи се прилага лечение (например кръвопреливане на бебето след като се роди), но мисля че е най-добре да се предотврати това, ако е възможно.

Наистина не знам след коя г.с. е нужно да се сложи, това лекар трябва да го каже. За самата инжекция можеш да пробваш в аптеките до болници с АГ отделение, на мен като ми трябваше я имаше налична и с рецепта от гинеколога я взех.

Ти в коя г.с беше?

# 634
На прегледа, на който се установи, че плодът не се развива, трябваше да съм в 10 г.с и 4 дни, а сака отговаряше на 8г.с. и 3 дни. Ембрионът ми изглеждаше като в 6 г.с. Както когато ходих за установяване на бременността, но не мога да кажа с точност. Лекарят дори се усъмни за кухо яйце, но аз имам снимка от 6 г. с с ембрион.

# 635
Момичета, възможно ли е сърдечната дейност да е спряла от високи нива на МАТ?

# 636
Да, проблемите с щитовидната жлеза могат да бъдат причина за аборт.

# 637
Caprice - Съвет няма да ти давам, ще ти дам моя пример. За съжаление имам 3 миседа, още при 2-рия пуснах всички изследвания и при 3-тата бременност бях взела необходимата терапия - уви неуспешна, надявам се и последна такава. Още в началото ме питаха коя кръвна група съм. Направиха ми изследвания, видя се , че Rh e (-), попитаха ме поставяли ли са ми въпросната инжекция (Честно казано, дотогава не знаех, че се прилага в такива ранни бременности). Много учуден беше моя лекар, но не показа явно възмущение. Както ти писах, неуспешен мекдикаментозен , но с кървене, като бях инструктирана след кървене да имам до 72ч. поставена. Естествено се допитах и до второ мнение - отговора беше категоричен да я поставя. След като МА беше неуспешен и претърпях вакуум А, ми обясниха , че НЕ Е нужно повторно поставяне.

tedssi - Съжалявам, че преминаваш през това. Много е трудно в началото, много са тежки етапите, но знай, че не си сама, а още повече са и успелите да имат деца след такъв ужас Simple Smile Кураж !

# 638
Хормона е в норма, аз съм с Хашимото и следя нещата, хормона е 2.5,но антителата ми казват, че няма лечение. Гинекилога също каза, че не е от антителата.

# 639
Хормона е в норма, аз съм с Хашимото и следя нещата, хормона е 2.5,но антителата ми казват, че няма лечение. Гинекилога също каза, че не е от антителата.

Щом ТСХ е в норма не знам как стои въпроса с антителата, но щом АГ така ти е казал..

# 640
  • София
Високите антитела не пречат на износването, но високото ТСХ - да.

# 641
Знам ли и аз, така ми обясниха, после и ендокринолога каза, ако нямаш високи антитела, нямаш Хашимото, демек няма как да не са високи. Дано са прави и да не е бил това проблема. Следващият път да е до финал.

Щом ТСХ е в норма не знам как стои въпроса с антителата, но щом АГ така ти е казал..

# 642
Здравейте, това са ми резултатите след месец прием на мета фолиева киселина по 2 таблетки, витамин Д на капки по 5000 IU на ден и витамин Б12 1000 мг на ден. Чудя се с какви дози на фолиевата и Б12 да продължа, защото стойностите ми вече са над референтните.
Предстои ми трансфер края на април или началото на май, но всичко зависи от извънредното положение и дали ще се извършват процедури.

Здравейте, на 06.01.2020 беше кюретажа ми в 10 седмица и днес пуснах изследвания за витамините. Не пия витамин Д от края на ноември, а фолиева от 13ти януари по съвет на лекар, за да почина 1 месец. Имам мутация MTHFR 677 C>T хетерозигот. Някой може ли да ме посъветва каква доза витамин Д трябва да приемам,за да наваксам липсата за 2 месеца

# 643
  • София
Аз бих намалила наполовина и след месец пак контрола.
Като се има предвид че си ги изследвала без да спираш приема, реалните стойности са по-ниски, така че вероятно не си над горната граница. За вит Д трябва да има по-подробни референтни стойности, вероятно са като коментар по-долу.

След трансфер остават само Д в ниски дози и метафолиева нормална ежедневна доза.
Останалите витамини се компенсират след 12-13гс.

# 644
Много благодаря за изчерпателно отговор Дели! Бъдете здрави! Blush

Общи условия

Активация на акаунт