Юли, август без проблеми, а СЕПТЕМВРИ - вън от тез кореми

• 25 762
  • 278
  •   1
Отговори
# 120
  • София, Дружба 2
Walentin, много ти благодаря за отговора!   bouquet Ще търсим нещо подобно на този сладурски модел! Grinning
Сatnadeen стискам палци детенцето да се оправи бързо.

За срещата много ми си иска да дойда и да се запознаем на живо, но за съжаление няма да мога да дойда!

Весел ден на всички!

Последна редакция: вт, 01 авг 2006, 12:20 от Picky

# 121
  • София, "Младост 3"
БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ!

Днес Дани е вече по-добре и се надявам в четвъртък да ида на моя гинеколог, а ако успея и при фетална морфология... Уви четох, че за бъбреците - специалистите казват, че ще се установи има ли проблем чак след раждането... Е поне да видя как е според гинеколога дето ще ме изражда шийката на матката...

Целувки на всички ви, благодаря за милите мисли и лек и хубав ден!

# 122
Сладурки, пак съм тук - привет!
Не мога да ви изчета толкова сте активни!
Чудесно  за срещата! Ако мога и аз ще доведа коермче Laughing
За рожденничките салюти за леко раждане !!!
Отчета ми от жк-то:
Бебо 33та седм. 2267гр. предстартова позиция, добра шийка плацента и води.
хемоглобин 120, без бактерии в уринта, и с ниско кръвно.
Спането е на пресекулки със задлължително пиене на сок или мляко през ноща.
За гърдите съм си отрязала на сутиена плата покриащ зърната по съвет от книга за кърменето/така сами си загрубявали и дишали/ и изглеждам като секс манячка Laughing Joy
за сега съм 10 кг отгоре но закусвам стабилно.
Дано устискаме август и септември да стреляме право в целта #2gunfire
Цунки и до скоро Heart Eyes

# 123
Денис, на мен също доста ми се гади като в началото на бременността. Аз не съм повръщала, но гаденето е същото. Четох някъде, че е често срещано и в края на бременността. При мен май се дължи на резки спадове в кръвното и малко черен шоколад ме оправя.

Яни
, аз мисля да къпя бебко в неговата стаичка. До колото знам, бебето трябва да живее на 20, 21 градуса, а да се къпе на 24 С. Мисля да затоплям бързо с духалка и после да отварям прозореца, докъто падне температурата. Можеш да правиш същото в спалнята ви, ако банята ти е неудобна. За банята са ме предупредили, че не е желателно, тъй като е сборище на всякакви витаещи микроби и бактерии от каналите и тоалетната.

За срещата гласувам за Сити цнетъра в 11ч. Ако това е по-предпочитания вариянт и лекцията е проблем, момичетата, които ще ходят на лекцията могат да стигнат след нея до Сити центъра, а може да го направим в Сряда или Петък, когато няма лекция. Ако е сряда ще ви помоля да е след 12.30

# 124
Здравейте мили мами  bouquet

Браво на вси4ки за хубавите изследвания и новини от бебоците Hug Малко ни остава, дайте да държим здраво.

catnadeen, дано вси4ко се оправи, мисли позитивно, ние сме с теб, Ще се подкрепяме както винаги. Дано намериШ специалист, за фетална морфология и дано след раждането вси4ко да е наред. А за Шийката: и аз като Иринии и Никол5 съм със скъсена Шиййка и то доста отдавна: но в4ера док. каза, 4е за седмиците, в които сме сега е нормално прогресивното скъсяване. Не се притеснявай. Радвам се, 4е детенцето е добре Hug

Сега за нас: бебинката тежи ве4е около 2200 Heart Eyes и по4ти вси4ко е наред... Cry...По4ти....В4ера док. забеляза "дефект на междукамерната преграда" на сър4ицето: малко отвор4е между двете камери, което би трябвало да се затвори непосредствено преди или след раждането..Би трябвало Praynig Ако ли не се полу4. така нар. "Шум на сърцето", което пак уж е безобидно и се оправя с разтежа...незнам..дано Praynig Из4етох много инфо по въпроса, из интернет и форума: има много подобни слу4аи и не би трябвало да е проблем... За сега направихме екокардиограма и доплер, после Ще говорим  и с кардиолог... Остава надеждата да се оправи при раждането...
Така или ина4е, след месеците лежане, в4ера това ми дойде в пове4е и рухнах....

Спирам да се оплаквам, не искам да ви натоварвам мили моми4ета.

Lessyy , радвам се 4е сте реШили проблема с детските мебели Hug А ина4е по въпроса с коли4ките: аз съЩо съм се спряла на модела 3 в 1 на Кам, много са сладки:)

Това е от мен за сега,
Искам само хубави новини от вси4ки ви Naughty Дано вси4ки беб4ета и мами са добре Hug

# 125
  • Sofia
Денис бързам да те успокоя. Виктор когато се роди му откриха същото нещо на сърчицето. Ходихме тогава на кардиолог и тя - една много мила доцентка - обясни същото, че се затваря с течение на времето и това до 3 месец. Така и стана при нас, така че въобще не се безпокой излишно. Това се случва при много голям брой бебета...

За срещата - Сити Сентър, четвъртък (или сряда) 11 ч гласувам ЗА.

# 126
  • София
Здравейте, мили септемврийки,
Чета ви редовно, макар че не пиша, защото общо взето нищо особено около мен. Да споделя с вас, че вчера си купих кошница за бебе със стойка от магазин Pierro на Симеоновско шосе. Ще я ползвам първите 3 месеца, а после - в креватчето с решетки ще спи.
Днес си взех изследванията, но нищо не разбирам освен, че хемоглубина още ми е паднал - 107, а беше 112, макар че пия феро фолгама и сок от изцедено червено цвекло. Shocked

Вчера се зачетох във форума по въпроса за платеното майчинство до 9-тия месец на бебето, което щяло да бъде 90% от заплатата, на която си осигурен. Но нямало да хване майките, на които им изтичат 135-те дни преди 1.1.2007 Rolling Eyes Ето например на мен ми изтичат 10-тина дни преди това Sad Сигурно и при много от вас е така Sad  чудя се дали не може нещо да се направи, за да не останем за някакви си дни, само със 135-те дни  и после по 160 лв?
Разбира се това още не прието в Нар. Събрание, но ако се приеме, не може ли да се заведе иск за дискриминация или ощетяване, незнам , не съм юрист. Какво мислите по въпроса?

# 127
Привет на всички!
Днес реших да си продам старата количка от дъщеря ми и да си взема нова,за сега съм се спряла на Маг Ингланд,тъй като имат степенка отдолу и ще мога да возя и Нели(дъщеря ми) на нея.Харесах си модела с големите помпащи гуми,а като дойде лятото ще си купя лека лятна количка.Днес от 08.00 часа съм на крак,почти не съм спала тази нощ,много топло ми беше,а и Нели се въртя доста и помрънкваше,явно и на нея й беше жега.
Бебето от известно време насам е доста спокойно,сигурно вече му е тясно и не се движи така,както преди.В деня 4-5 пъти да ме ритне по-здраво и това е,а някой път и толкова не ме рита.Дали е нормално да намали движенията newsm78?Не ми се иска излишно да се притеснявам и да си внушавам лоши работи,но все пак дали и при някоя от вас е така?
Тази седмица съм решила да изпера всичко за беба и да е готово,днес изпрах обиколниците на кошарата,чаршафи,калъфки и всичко,което е за кошарата,както и калъфката на столчето за кола,а утре всички дрехи.

# 128
За движениятя на бебо съм чела че накрая- в 9ти месец  постепенно  намаляват ,защото няма място,особено ако главата се е нагласила добре в таза.Достатъчно е да се усетят поне 2 пъти на ден,при това има вече по-малко ритници,а повече разтягане...
При мен все още  се усещат мноого добре,чак на моменти са болезнени-в червата,пикочния мехур ConfusedНо му се радвам че се движи pregnantПосле ще ми липсват тези движения,така съм свикнала

Последна редакция: вт, 01 авг 2006, 17:47 от Vessselka

# 129
  • София
Да, и при мен се усещат много, но всеки ден е различно, така че не знам дали постепенно намаляват или има дни на активност и дни на покой. Но досега не съм ги усещала чак в ребрата си, както пишат някои мами.

# 130
Здравейте мамчета искам да ви попитам вчера ходих да  слушат тоновете на бебо и беше много активен ,пулса ми беше много ускорен ,лекаря ми каза да ходя в сряда пак че не е нормално толкова да е активен и че може да съм била неспокойна и затово да е така. Ако знае някоя майка нещо по въпроса нека ми пише ,ще и бъда много благодарна.
Благодаря предварително

# 131
привет!   bouquet
ЗА СРЕЩАТА - ЧЕТВЪРТЪК, 11Ч, КАФЕНЕТО НА ПЪРВИЯ ЕТАЖ НА СИТИ ЦЕНТЪР /СРЕЩУ Х-Л ХЕМУС/.КАФЕНЕТО МАЙ СЕ КАЗВА КОФИ ПАРАДАЙС СРЕЩУ МАГАЗИН КРЕО!
За движенията - при мен все още да доста често  Heart Eyes Но и аз знам, че в 9ти месец някои бебета се кротват поради ограниченото пространство.
Неси, какво значи много учестен пулс? Колко ти беше? Ако е към 90-100 - не се притеснявай -на бременната жена пулсът се ускорява в следствие увеличеното количество кръв, което тр. да преработваме. Ако говориш за пулса на  детето - оптималния вариант е 140-160 в минута. Когато падне под 130 се счита, че започва раждането.
Базел, не се тревожи за хемоглубина си. Не е много нисък, а и след 8ми месец не се отчита напълно обективен резултат.
Аз днес излязох в 11 и се прибрах в 19 часа. Хубаво ми е навън! Mr. Green

# 132
  • София
Здравейте момичета! Не мога да повярвам, че неусетно дойде и август и почти само месец ни остава до ГОЛЯМОТО СЪБИТИЕ Simple Smile При мене проблемът е, че не зная дали ще устискам още месец Sad Днес бях на преглед при д-р Марков. Той е много внимателен, но малко ме шашна като ми каза, че при мене има риск раждането да започне по всяко време през август, защото по размери бебка е цели 3 седмици напред, освен това околоплодните ми води са почти на максимум и ако продължат да се увеличават с тези темпове+по-големичкото бебе, матката ще стаме много тежка и може да се спука околоплодния мехур и да тръгна да раждам преди началото на деветия месец. Лошото е, че белите дробове на бебето още не са достатъчно зрели и като знам това, само някакви ужасни неща ми се въртят в главата Weary. Чудя се какво да правя, вече ме е страх и на разходка да отида, за да не би като се движа да ускоря процеса.  Трябва да уточня, че засега, слава Богу, нямам болки и контракции. Моля ви, ако някой знае, да ми каже дали е възможно околоплодния мехур да се спука без преди това да съм усщала някакви контракции.  Има ли някакви предупредителни усещания???

# 133
Здравейте!
На мен ми е непрекъснато горещо и наблягам на разходки в прохладната вечер или сутрин. Иначе коремчето ми е все още високо, бебо не е слезнал надолу.
Знаете ли какво научих днес? Бързам да ви го споделя. Казаха ми, че ако бебето е момче се ражда точно в деня на термина или на дата, на която ти е била последната менструация. А ако е момиче - с 20 дена по-рано.
Това, което ме озадачи е, че аз съм момиче пък съм преносена с 5 дена. Зълва ми също преноси с 6 дена - и резултата беше момиче. Така, че много  много не вярвам, но.....
Друго, което съм чувала, че момчета по-бързали да излизат, но ..... каквото Бог каже.

# 134
Десси, това са си пълни суеверия. Имаше цяла тема във форума, като най-чест осе твърди, че момичетата бързат д аизлизат, а момчетата се цастояват. Друг мит е, че на датата, на която си усетила първото подритване, на същата дата ще родиш  Rolling Eyes Двес пък ми казаха, че до 40тия ден при бебето не бива да се пускат неразположени жени  Shocked... Аз въобще не отделям време да ги мисля тези неща.
Стефи, не искам да се тревожиш, но в действителност пукането на мехура може да се случи без абсолютно никакво предупреждение от страна на бебчо и организма ти. Ако бебето ти е развито с цели 3 седмицинапред, то това означава, че "то си е развито", т.е. не ти е изчислен правилно термина. Аз също мога да т ипрепоръчам повечко полежаване, за да не притиска бебчо предните води. Съвсем мъничко ти остава, за да влезнеш в 9ти месец! Поговори и с доктора, при когото ще раждаш. Ако той прецен иможе да ти се бие инжекция, спомагаща за бързото узряване на белите дробове. При опасност от преждевременно раждане се прави точно това.  При всички положения - не се притеснявай. На септемврийчетата им е писано всичко да бъде наред!!!!!! Simple Smile Peace

Общи условия

Активация на акаунт