Юли, август без проблеми, а СЕПТЕМВРИ - вън от тез кореми

• 25 760
  • 278
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, маминки!  bouquet
Изчетох най-накрая всичко от снощи насам.
Steffi, Irinii е права според мен - полежавай си повечко и без това после ще е невъзможно Laughing. И само не се тревожи, всичко ще е наред.
Чакайте да ви разкажа една весела историйка с акушерката, която ме тегли, измерва и т.н. Като бях сега на консултация, докато ми измерваше кръвното тя ме попита :  "Доктора каза ли какво ще е бебето?" Казвам "Да, момиченце". А кушерката ме поглежда и ми казва почти шепнейки: "А, не момче ще е. Лекарите понякога бъркат..." На мен ми стана много интересно как тя без видеозон реши какво бебе чакам и я попитах : "А вие от къде разбрахте, че ще е момче, по тоновете ли?" (Бях чувала, че някои стари акушерки умеят да разпознават пола на бебо по тоновете на сърчицето му, т.е. по техния брой в минута). Акушерката ме поглежда заговорнически и ми каза с гордост: "Стари акушерски методи. По формата на лицето ти." А аз едва се сдържах да не се засмея. Та това са си направо стари бабешки методи  hahaha

# 136
Здравейте момичета!
Непрекъснато чета, че повечето от вас не могат да спят добре през нощта, а пък аз нямам такъв проблем. И тъкмо се похвалих на мъжа ми и хоп тази нощ и аз не можах да спя. Знам си аз, че човек не трябва да се хвали много, много......
Миналата седмица ви се оплаках за подутите крака, в частност ръце и пръсти като кебапчета и в петък дадох стерилна урина, за да видим дали имам албумин. Хубавото е, че резултата е отрицателен и кръвното ми е добре 120/70, така че ще трябва да си вдигам крачетата при всеки удобен случай.
С килограмите досега се държа, цели +10 са и се надявам да не кача докрая много. Киселините ме преследват почти всеки ден. Вече почвам да се обзалагам със себе си дали от това или онова, което смятам да изям ще се появят Laughing.

Моят корем по-принцип си е доста ниско още от началото на бременността, така че не очаквам още да слезе надолу. Бебока почна да ме рита в ребрата, най- вече отдясно и се питам дали вече не се е обърнал надолу с главата newsm78.

Започнахме ремонт на нашата стая и сме доста напред. Както се предполага всичко е с краката надолу. В момента мирише на блажна боя и ако можем да спим тази нощ ще е цял късмет. Ама нали ще свършим, така че си казвам търпение.  Горкия ми мъж, освен това всичко сам си прави.
Много му благодаря за старанието.

Това е от мен тази вечер.
Пожелавам ви лека нощ и целувки на всички мами и бебоците им  bouquet

# 137
Здравей от мен mari_anka!
Наистина забавна история. И на мен ми казват разни неща по-повод пола на бебока. Докторите казаха, че очаквам момиче и аз съм се настроила много отдавна вече. И на име му говорим вкъщи. Но да видиш колко жени, лелки разни, като ме видят и се почва: "И да родите едно здраво момче", а пък аз веднага отговарям, ама казаха че ще е момиче. И се почва един коментар за това, че корема ми е остър, че е ниско, че лицето ми е чисто и без петна и пъпки и т.н. Въобще едно и също чувам, макар че знае ли човек накрая какво ще излезе newsm78.
Но най-важното е да е живо и здраво бебчето, пола не е от значение за нас.

Лека нощ отново и  Hug

# 138
  • София, "Младост 3"
Стефи, аз не знам как може да се увеличат околоплодните води. Това е някак нереалистично - щото ако това можеше да стане в проблемни ситуации когжато водите са намарери щяха да ги "увеличават"
Така, че нещо не ми се връзва...
Виж вече увеличените оклоплодни води са признак за проблем.
Спокойно и си мисля, че имаш всички шансове да родиш на време или пък да са ти объркали термина - както ти е писала Иринии.

# 139
  • София, "Младост 3"
ДЕНИС кураж и горе главата - щом гинеколозите ти казват, че пхроблема е рлазрешим -. значи е. Много е неприятно като знаеш че има проблем с детето, но е хубаво когато той е преодолим!
Прегръдки и бъди смела - ще видиш, че всичко ще е ок.

# 140
Здравей от мен mari_anka!
 И се почва един коментар за това, че корема ми е остър, че е ниско, че лицето ми е чисто и без петна и пъпки и т.н.
Може да ми се смеете, но има нещо вярно. Аз имам 1 момче и според 3-ма доктори чакам още едно. Корема и сега и преди изглежда по един и същи начин, и лицето ми изглежда добре. Който ме срещне  и не е успял да ме види в профил казва, че отдалече не ми личи че съм бременна. Въпреки това все се надявам да грешат докторите и формата на корема.  Laughing

Да се похваля днес влизам в деветия месец и съм на консултация. Нямам търпение да видя дали не сме наваксали закъснението.  Praynig

# 141
Здравейте и от мен!
Denise - не се безпокой мила.Има още време докато се роди твоята бебка.Дано се затвори преди термина ти ,ако ли не бързичко след това.
Относно "бабините приказки " - аз ужасно се дразня.И при мен почти винаги се намира някой ,който да ми "предскаже" пола на бебчо по формата на корема.Да не говорим ,че формата на корема зависи и от дрехите ,с които съм облечена.И това са все някакви стари баби или лелки над 50-те.Неприятно ми е и когато някой се втренчи в корема ми,въпреки че не съм суеверна.
Не съм виждала бебка от 07/07 и вече ми е мъчно за нея.На ЖК съм чак в Петък ,тогава ще си взема и болничния лист.Чудя се колко ли е пораснала.Последния път беше 1500 гр.

# 142
Имам сериозни притеснения от няколко дена - всяка вечер (а и през деня) ми се стяга коремчето и не мога да мръдна. Вчера вечерта беше особено силно и ме държа стегнато от 23.00 ч. до към 4-5.00 сутринта. Не съм мигнала от болки. Сега като станах целият корем ме боли и от всички страни.
Незнам какво да правя, може пък и да е само от подготвителните контракции. А ми е раничко още за раждане?! Дори и да отида на лекар най-много да ме натъпчат с лекарства и толкова.
Чудя се какво да правя!?

# 143
Добро утро на всички! Grinning
Отивам на консултация и после ще бързам да се прибера,защото тези жеги не ми понасят Sick!Аз от няколко дни чувствам болки ниско долу,като предменструални ,но не са придружени с контракции,вие имате ли подобни оплаквания? newsm78Казаха ми да намаля Магнерича от 3/1 на 2/1,на вас намалят ли ви магнезиевите препарати?
Деси,най-добре се обади на доктора ти,защото болките са доста продължителни,но аз мисля че всичко ще е наред,все пак организма ни се подготвя за великото събитие,но не е зле доктор да си каже мнението!  Hug
За бабините деветини-аз не им вярвам,въпреки че всички,които ме видяха казаха че ще е момче,а и докторът така каза,никой не казва момиче Wink
Лек ден от мен и се пазете!
  bouquet Hug

# 144
Здравейте момичета.
Десси, това което описваш определено не мога да оприлича на родилни контракции. Не може д ати е стегнат корема в болезнена контракция 4-5 часа и - нищо да не се случи. Лично аз считам, че проблемът ти е по-скоро на чревна основа. Така както ми ги описваш нещата - мног ом инапомняш за моите разстройствени проблеми отпреди 10тина дни. Все пак наистина звънни на док-а си и задължително мини през тоалетната /днес не яж плодове и други дразнещи червата целуозни храни/
Казо, давам ти гаранция, че фъстъкът т ие качил почти килце. Чакам да даокладваш  bouquet
При мен новините са отсмесен характер. Резултатите от изслидванията ми сочат чудесна кръвна картина /Хб 112 Mr. Green - май никога не съм била с такъв/, чиста урина и...отново бактериална инфекция /от влагалищния секрет/. Много ми е странна тази работа. Лекувах се 6 дни очн оот това и то с флажил. Миналия вторник ми беше последната свещичка. В петък ми взеха секрет и ... ето ти резултат Sad  След обяд ще му звънна на доктора да ми каже какво да правя, но ми е много кофти. В края на седмицата очаквам и последните изследвания за антитела. Дано са наред Praynig
Освен мен, Лесси и Денис, кой друг ще дойде утре на срещата?

# 145
Здравейте момичета и от мен!
Desssy ,това което описваш не ми прилича на подготвителни контракции, обади се на лекаря и ще решите какво да правите.
Относно формата на корема, на мен също всеки който ме види ми казва, че ще е момче обаче всички видеозони до сега показват обратното.
irinii, относно срещичката много искам да дойда още повече, че живея съвсем наблизо и мотаенето в моловете напоследък е любимо мое занимание. Но утре имам рожден ден и синът ми, който от 2 седмици е на гости на баба и дядо в провинцията ще дойде да поздрави мама! Обещах му да го заведа в другия мол да му купя някаква играчка, която си харесал миналия път! Няма начин мога ли да му откажа! Но ако има някаква промяна в плановете задължително съм на линия!
И да ви се похваля - тази нощ спах! Голямо постижение, защото рядко ми се случва напоследък. Отдавам го на това , че бях супер уморена, монтираха ни вчера климатик и познайте уж нямаше да чистя, но то след майстори става страшно! После излязохме с тати на вечеря в хубав ресторант и си легнахме късничко, аз не можех да мръдна от умора!

# 146
  • София
алексал - много противоречиви мнения за този магнезий чух. Лекарката ми го предписа 3по1 до края на бременността, една приятелка акушерка ми каза да не пия, защото няма да имам силни контракции, когато ми потрябват, един друг лекар ми каза, че по добре да пия сок от грейпфрут, вместо хапчета, и накрая доктора при който смятам да раждам ми каза да го пия до 36 седмица. Е  newsm78 аз го пия по 2 пъти на ден по едно хапче и сок от грейпфрут, като си купя грейпфрути от пазара. Laughing

# 147
Здравейте моми4ета,

Vesito, catnadeen, cazo: благодаря ви от сърце за окуражителните и мили думи! Дано наистина вси4ко бъде наред Praynig За сега ми остава да се надявам и да 4акам следваЩия преглед другата седмица...

cazo, бебката ти наистина сигурно ве4е е ка4ила към килце, за последните седмици  Heart Eyes Ще 4акаме новини от вас двете в петък Hug

Прегръдки на вси4ки и се пазете от жегите.

А на мамите, дето Ще се среЩат: приятно прекарване!

До скоро

# 148
Здравей denise ,
Дали ще те притесня ако те питам нещо на личния ти майл?Става въпрос за майчинството в Италия и не искам да досадим да другите мамчета в темичката.

# 149
Здравей denise ,
Дали ще те притесня ако те питам нещо на личния ти майл?Става въпрос за майчинството в Италия и не искам да досадим да другите мамчета в темичката.

О4аквам въпросите ти Hug

Общи условия

Активация на акаунт