Юли, август без проблеми, а СЕПТЕМВРИ - вън от тез кореми

• 25 761
  • 278
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Ивакрасива, баща ми работи в Правителствена, но аз предпочетох да съм в специализирана болница, най- малкото заради неонатологията. Може би затова няма толкова майчета, една позната се изрази, че предпочита да ражда там където е на конвейр, понеже се чувства по- сигурна, че лекарите са се сблъсквали с какво ли не и могат да реагират по адекватно.
Иначе баща ми има преки наблюдения и наистина болницата и особено лекарите са на ниво, обслужването и условията също...За  доктор Станев имам отзиви от две приятелки - раждаха при него 2004 и 2005 година и двете са много, много доволни.

Както виждате мен сън не ме лови, но не стига че ми е топло, ами и имам притеснения с детето...

# 76
Добро утро отново ! Simple Smile
Alexal , аз съм виждала много от моделите на peg-perego , но единственото , което ме грабна като цялостно изпълнение  е AT4 . Харесва ми защото е мнооого широка , с големи гуми , регулираща дръжка , прилично голям багжник и може да се сложи кошче за новородени . Малко скъпичка излиза обаче .
За малтофера , пак нещо не разбрах . Аз не пия магнезий или нещо подобно . Въпросът ми е : единствено заради дразненето на стомаха ли се приема по време или след хранене , или така се усвоява по-добре . По -принцип аз го пия когато се сетя за него и дори и ненахранила се нямам дразнене от него .
За хълцането , понякога усещам бебчо да хълца и ми става смешно , но той хълца ряко .
Ех как искам да дойда на някоя ваша среща  Weary , това обаче е невъзможно .
За раждането - моето струва 750 лв , но нека всичко мине както трябва - ще ги прежалим ..
Мами , има ли в София голям бебемаркет ,където има всичко . Бих се радвала да ми кажете за някой и друг магазин . Аз знам няколко , но искам и още , особено за детски колички .
До скоро .

# 77
Привет момичета!
Имах много тежка нощ и съм спала около 3 часа,така че днес смятам да си наваксвам.По-добре да не пиша за мен,защото няма какво хубаво да напиша,освен че и аз усещам бебка да хълца и пулсациите са ниско долу,което предполага че се е обърнала.
Аз също все още се чудя за избор на болница и тъкмо се спрях на Болница Лозенец и Стелитка ме отчая.Аз досега не се бях засила,защото една позната раждала там преди година ме посъветва,като вляза в 9 месец,защото иначе излиза много скъпо.Така че и аз ще чакам инфо.
Муцката дано вече си по-добре и утре да си на линия.

# 78
Здравейте   bouquet
Днес и аз като Спарки се чувствам абсолютен парцал - горещината ме изтощи много и съм спала не повече от 4 часа на пресекулки. Едва гледам сега, а като си помисля, че жегата тепърва предстои smile3507
Иначе вчера ми беше супер - бяхме на гости в къщата на наши приятели и до 0.00ч - вкусна храна, приятни разговори и прохлада Grinning все неща, които ме правят щастлива Rolling Eyes
Денис, къде изчезна любимият ми аватар - сем Симпсън. Малко промяна? Simple Smile
Шоколадче, моля те, конкретизирай какво означава - страхотно възпаление - кажи каква е диагнозата, какво са ти открили и с какво се лекуваш? Нали знаеш, че и аз 1 месец лекувах куп неща /къде превантивно, къде с диагноза.../ Раждане секцио се препоръчва със сигурност при наличието на херпес, често пъти при наличието на бетахемолитичен стрептокок, понякога и при други активни възпаления. Щом си на антибиотик, значи най-вероятно предварително ти е направена антибиограма и бактериите ще бъдат унищожени навреме  #2gunfire.  Антибиотик се пие не повече от 7 дни, така че ако ти е предписан коректно, няма как да не се оправиш  Peace
Аз утре пак ще ходя да давам кръв и урина /обикновена и стерилна/ - писна ми вече и на мен, но пък се радвам, че има наблюдение и контрол.
Моите питания към вас:
 - Добре де, никой ли няма идея за място на среща - ето какво ми хрумва - някоя кафетерия в София Сити Център, или в Мол-а, или в ЦУМ, или в София ленд /през седмицата този път би трябвало да има място и да работи... /, някоя сладоледаджийница. За ден - аз мога още утре, но сигурно толкова бързо не можете да реагирате - става вторник, сряда, четвъртъ... Час? Само да не е между 12 и 17. Аз предпочитам към 9.30 - 10.00
- как са гърдите ви - от около 5 дни много ме сърбят зърната. Може ли някой да ми каже от какво е това?
Мамо Капи, щом не пиеш магнезий си взимай желязото когато се сетиш. Най-добре усвояване става, когато преди това си поела вит.С /пд формата на фреш или хапче/

# 79
Здравейте коремчета  Laughing

Понеже сте по-напред от нас с материала и виждам, че сте направили доста покупки, искам да ви помоля да ми препоръчате магазини в София. Иска ми се обаче да направя всичките покупки от един магазин, нямам време да обикалям, защото се прибирам само за 2 седмици. Благодаря ви в аванс   bouquet

Хайде малко ви остана, бъдете щастливи  Laughing

# 80
Stelitka, мерси за инфото за болницата.
ivakrasiva, много благодаря за отзивчивостта, мила. Аз всъщност си имам лекар, при който трябва да раждам в "Света София" и заради който ще съм в тази болница, но около термина ми той няма да е в София и ще ме прехвърли на друг лекар. Отдавна исках да раждам в правителствена, но се отказах заради моя док. Сега ако така или иначе ще раждам с непознат екип, поне да си избера болницата. На 06.08. за последно ще се видя с лекаря си и ще реша какво да правя. Ако твърдо се ориентирам към Правителствена болница и имам нужда от помощ, ще ти пиша на лични, нали може?
А знаете ли дали в Правителствена болница бебето си е при майката или отделно и колко време след раждането ти го дават?
irinii, нямам установен причинител на инфекцията. Получих кафеникаво зацапване, док ме прегледа и явно прецени направо да назначи лечение /Макмирор, вагинални глобули, съдържащи нистатин/. Мисля си, че сигурно трябва да е решил, че е някаква бактерия. Моля се да е назначил точното лечение. Praynig Успех с урината, дано всичко да е наред.

# 81
sta_nimira, упражнението е много лесно, така че направо ще ти го кажа да не търсиш, стига да имаш волята да го правиш, а не като мен Grinning. Превеждам буквално от една американска книга:
Стегнете мускулите около вагината и ануса колкото можете по-дълго /около 8-10 сек./, после бавно отпуснете мускулите и релаксирайте. Направете най-малко 25 повторения по различно време през деня.

# 82
Здравейте сладуранки с големи тумбаланки  Hug
Ние бяхме на сватба вчера и беше много хубаво. Бебко беше много развълнуван и не спря да ме побутва  Crazy Издържахме геройски до 2:30ч сутринта  Mr. Green , но от 9ч не е спрял да ме рита,така че явно не се е уморил много  Grinning По-късно може да кача снимки в моя албум и ще ви дам линк,ако искате да разгледате.Това е за нас, общо взето сме добре. За моите изследвания на кръв,урина/стерилна и нестерилна/ ще мога да пиша чак на 14.08. тъй като доктора ми е в отпуска.За гърдите, аз ги мажа с кремчето на Авент, но не съм много сериозна  Mr. Green и не мога да определя има ли ефект или не. В момента не се сещам за друго, ако има нещо интересно ще ви пиша.
Лек ден и бягайте от жегите   bouquet Целувки

# 83
Здравейте и от мен!Днес се поразходих,но тези горещини много ме дразнят и ми пречат да се чувствам добре!
За количките-мама Капи ти къде си ги разглеждала и защо не ти харесват, а на какъв модел си се спряла по принцип!
За гърдите-момичета искам да ви попитам купихте ли си специален сутиен за кърмачки и откъде,удобен ли ви е?Дали не е по-добре с обекновен и да си сложа подплънки? newsm78Вие как мислите??? newsm78
Ирини и мен ме сърбят зърната , но не постоянно,във вторник съм на консултация и ще попитам?Мисля,че това е от нарастването,защото сега ще увеличат още повече обема си! Grinning
Лек и успешен почивен ден от мен на всички!

# 84
  • Sofia
Иринии, аз утре ще съм свободна и съм ЗА среща..Даже в ранни зори съм на лекар за болничен и след това мога примерно в ЦУМ се сещам кафенето на втори етаж - там има и много вкусни нещица за хапване.
Shrew и мамаКапи, зависи какво всичко ви трябва да купувате. Аз се сещам за два магазина, единия е БебеМаркет, който се намира много  близо до Южния парк на ул. Янко Забунов бл. 41..Ако имате брой на Моето бебе и аз вътре има карта, а това е сайта : www.bebemarket-bg.com
А другия е Щъркел, в близост до Вагон ресторанта и Рамстор, но не мога да обясня и да дам адрес - мисля, че другите майки ще помогнат също. 
В първия има освен дрешки, пелени и храни, и мебели - креватчета и други, като и колички и столчета и кошници за малки бебчета.
При нас очаквам скоро да открият един нов детски магазин - 9+ се казва, в блоковете които са срещу София Ленд...ще свирна като разбера
Алексал, аз и преди писах, взех си много удобен сутиен за кърмачки на турската марка Рефлекшънс. Много са меки и се откопчават с едни пластмасови копченца, много удобно. Аз предпочитам да са такива, защото с обикновен ми е по неудобно, от предишния път знам - докато го свалиш е ужасТ. А иначе на всички сутиени можеш да сложиш подплънки за да те предпазват от намокряне, а това след като родиш ще е редовно Heart Eyes  bouquet

Последна редакция: нд, 30 юли 2006, 16:22 от Vesito

# 85
Здравейте, момичета Laughing
Понеже сега се завръщаме в къщи и съм мноого гладна отивам да си наготвя, после ще прочета какво сте писали, но искам да ви кажа от това, което изчетох в Библиотеката в Кърмаческия и новата книга, която си купих "Книга за кърменето" на Хана Лотроп е: няма нужда да се подготвят зърната с Гармастан или каквото и да е друго мазило. По-добре е при къпане изобщо да не се ползва сапун на това място, защото там са жлезите на Монтгомъри, които естествено омазняват зърната, добре е да се запазят така, защото имали аромата на амниотичната течност и бебето по-лесно ще ги разпознае. Освен това, сапуна изсушава кожата. Другото ново нещо е, зърната да не се закаляват чрез триене с груби тъкани, а ако е възможно с по-малките гърди да се ходи без сутиен за да се търкат в дрехите, а на по-големите да се сложи сутиен за кърмене със свалени капачета за да се трият пак само зърната. Аз го пробвах втория вариант, не е неудобно, свиква се. Това е, бързах да ви снеса новонаученото инфо  Mr. Green
Айде до след малко  Laughing

# 86
  • София
На мен ми  казаха за Пинокио магазин ( не съм ходила още но мисля да намина тия дни )
Намира се в гр. София, ж.к. "Дружба 1" (пазара срещу пощата) така е обяснено на уеб страницата
http://pinokio.big.bg/index.htm
цените били много добри като отида ще поразгледам хубаво и ще кажа дали е така Wink

# 87
Имам си и аз лентичка-а-а-а newsm68! Irinii, сърдечни благодарности за помощта  bouquet
AFRODITA, напълно подкрепям това, което си цитирала от книжката относно подготовката на зърната за кърмене. Аз ще споделя своя личен опит с първото си детенце. По време на бременността не съм правила нищо, за да подготвям гърдите - нито съм ги търкала с груб парцал (това вече се отхвърля тотално), нито съм ги мазала с нещо. Явно природата наистина си знае работата, не сте ли забелязали колко лъскави са станали зърната на гърдите ви? Моите наистина са такива. Това се дължи на естественото омазняване , за което Афродита пише. И нямах никакъв проблем с кърменето, все едно цял живот това съм правила Laughing Не съм имала рагади, нито съм вдигала температура от напълването на гърдите с мляко, и мастит не съм получила (слава Богу), а не съм прилагала специални процедури. След всяко кърмене на бебо е важно гърдите да се изцеждат добре, защото в началото то суче мъничко, а млякото напира...
Утре като се върна от доки ще пиша пак. Обичам ви!  bouquet

# 88
ееееееееееееее мари-анка,направи ме щастлива с лентичката си! Усилията систруваха - друго си е така Grinning Wink
Афродита, мног оти благодаря за инфото. Наистина звучи много логично и смятам д априема цитираното от теб и за моя гледна точка. Heart Eyes
Ей, все забравям да ви кажа, че откакто забелязах стрията на бедрото си, започнах да я мажа с контратубекс и вече я няма като че ли newsm78
Пак питам за перинеума - някой маже ли го с нещо? И ако "да" - с какво и от къде да го купя?

# 89
Здравейте от мен .
Alexal , аз първо гледах тези колички в един магазин в София - Малечко на бул.К. Величков . Там видях доста модели , но нищо не ме впечатли особено , понеже си имам свои критерии , на които трябва да отговаря една количка  . Спрях се на АТ4 , много ми хареса . Нея я видях в Бургас в магазин "  Синди " и както вече написах много ми хареса . Пределено се колебая и за немските на АВС , но май надделява peg-peregoto .
Vesito , ходила съм в магазина на ул . Забунов , много ти благодаря . Точно там видях немската АВС . От мен толкова , до скоро  Hug

Общи условия

Активация на акаунт