Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 8

• 36 194
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
Аз и подскачам и откачам....Въобще малко дете да не видя. Даже моето минкъса нервите, но вече от друго естество 😂

# 466
  • София
Това много зловещо звучи... Simple Smile)))))))))))
Моите, едната почти на 17, малкото на 8. Ядват се и двете. Все още не са ми избушили нервите. Тревожността ми си минава само за моя сметка. Е, иначе обичайните крясъци свързани с училище и оправяне на стая си ги има във всяка възраст. Wink

# 467
  • Пловдив
Лелеее мислех , че само аз  се дразня от детски рев и писъци в парка.
Пък ако синът ми беше тийн сега , не си представям цирка.
Ето това е предимството на ранното раждане... той е на 30 Аз съм на 48.

# 468
  • В градината...
Vache, хич не е зловещо. На фона на техните писъци и рев, просто дума не можем да си кажем. Каката, ако види, че правим опити с ММ да водим разговор, идва и започва да вика, за да й се обърне внимание. Когато се роди преди почти 5 години, ревеше (с много хубав силен глас) по няколко часа в денонощието. Почти не спираше се, освен като спи. Така е и до днес. Като иска нещо, вода например, започва да хленчи и почти реве- Мамоооо, искаааам, водииичкаааааааааа. И така е с всичко. Ай съм посмяла пък да отида до тоалетната, взема веднага гърнето (първо ревва след мен, че съм излязла от стаята и не съм до нея на 50вм.) и се кордисва в краката ми точно, за да е до мен. Не че й се пиша точно тогава.

# 469
Аз пък спя, но сънувам кошмари. Имам някаква тревожност само през нощта. Като се събудя, съм като нова. Ако знаете лек, казвайте.

На мен ми помага Прим ойл

# 470
Аз помня, че майка около цикъл я лепваше такава мигрена, че едва се довличаше до къщи от работа, повръщане, главоболие, системи и Бърза помощ у нас, кошмар... Това продължаваше по 2-3 дни.. Когато навлезе в менопауза това изчезна.... Аз чак такива ужаси нямам, но и при мен не е цвете и хем още не е почнал да ми прескача.

# 471
  • София
Perunika, просто си ви представих с мъжа ти, как мълчите в тази лудница Simple Smile)))
И моята малката така всичко с ревящ глас казва. И сега на 8 г. пак така. Е, компенсира с това, че е кротка. Кака й беше ужас като малка, сега кара поносим пубертет. Обаче така като гледам с малката може да си съвпаднем кофти периодите и тогава едва ли ще съм толкова спокойна Wink

the_demon, и аз се разделих с мигрената с напредването на пременопаузата. А страдам от 10-ти клас. Голямата ми дъщеря също напоследък се сдоби с тоя симптом преди цикъл и е ужасно...

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 16:02 от Vache

# 472
Перуника, ако ще ти мине напрежението, идвай тук в темата и ни овиквай едно хубаво. Така, хубаво, че да ти олекне. Направо ви съжалих с ТМ, но от друга страна си казвам, че най- важно е, че децата са факт, да са живи ви здрави.
Моите деца са с 3 години разлика. Ще хвана пубертета и на двамата в чудна за мен възраст- я предмено, я мено, я криза на средната възраст при ММ....кот доди.

# 473
И аз съм на този хал с неспането, кошмарите и депресивните мисли, докато се опитвам да се приспя отново. Редовно чета форума нощем, както и други "интересности". Бях си самопредписала мелатонин, работеше частично.

# 474
Agent--че аз форум посред нощ чета само уикенда, защото се напъвам зорлен да се будя, да не изтърва някоя клюка Laughing А мелатонин да не видя. Понеже много ме е страх да летя със самолет и реших да се приспивам с мелатонин. Моя тийн е като енциклопедия и веднъж преди един полет ме нави да взема, понеже чел някъде. То дето не заспах, ами почикнях още повече. Хвана ме нервата хептен. Ще речеш че ободряващо взех...Но нали уж да действа бързо и неотказно, взех 10мг. После аз четох, че 3мг трябвало и било това което действа - по-малката доза. Как да е де. За сега не ми трябва, пък полетите ще ги патя....

# 475
  • оттам, откъдето започва България
Едно време се тюхках, че рано съм родила, но като ви чета, май не е било толкова зле : ))
Сега само като мина покрай някоя детска площадка, и подскачам от писъците там.

Да, и според мен е по-добре да родиш по-млада.
Само че моят период съвпадна с раждането на първия ми внук, та си бяхме лика-прилика. Единият реве - другият се поти и черви - красота. Smile

# 476
  • В градината...
На 41 родих, на 43 осинових. Те имат разлика година и 4м.

# 477
Сега разбирам мълчнието ви....
Шегичка. Живи и здрави да сте! Ще се отгледате.

# 478
Сестра ми роди на 42 и 44, много си обичам племенниците да го гушкам и мачкотя... Но определено вече ми е по-комфортно в комуникация с 20 годишния ми син, отколкото с бебоците... Не, че кифличката ми няма да ми вземе ъкъла баш през следващите 3-5-7 години...
Само да са здрави, ще издържим!

# 479
Моето безсъние вероятно е свързано с пременопаузата, с работата на черния дроб също. Баш с него пък проблем не съм имала, даже не знам с точност къде се намира. Чакат ме куп изследвания. Кортизол дори нямало да ми назначава за изследване - само като ме погледне и вижда, че ще е висок Joy Лекарката ми каза още да намаля стреса, да пътувам повече и да приема нещата. Сланинките, които трупам въпреки рестрикциите, били очакван бонус. Там се синтезирал също някакъв хормон. Матката не била просто някакъв си мускул, а също произвеждала хормон или с нейното съществуване се гарантирало производство на някакъв хормон. И като са ми я клъцнали, станал очакван дисбаланс.
Горещите вълни, които слава богу още нямам, били всъщност като симптом на абстиненция - организмът ми негодува срещу намаленото количество хормони, което получава. Абе... Мамата си трака Joy  (ако нещо ви звучи като пълна глупост, не е виновна лекарката, а аз не съм схванала добре). Освен това каза, че напоследък почти всички, дето идваме при нея, сме с еднаква симптоматика, като облъчени. Това станало като епидемия последните 2-3 години. Щитовидната жлеза е напрегната. И вече не знам какво да правя. Пия си хапчетата, ходя на преглед. Писна ми.

Общи условия

Активация на акаунт