ДЕКЕМВРИйски мами са щастливи - гушкат бебета красиви!

• 20 109
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
Някой с мнение за този Инхалатор?
https://agu-baby.bg/agucategory/zdrave/tomchi.html

# 631
И аз я четох тази статия. За някои неща съм съгласна. Моето бебче спи по гръб и мен ме е страх по корем да я оставя, но като бяхме в болницата(когато беше болна) доста често ги слагаха по корем 🤷‍♀️може би се успокояват така.
Лукресия за първи път използвах инхалатор с баткото предната седмица. Още с първата инхалация му намаля кашлицата. На бебка не съм го прилагала още, но вече седмица има сополи и сигурно ще пробвам и на нея. Мн се мъчи, а капки не е хубаво продължително време да се слагат и сега сме само на физиологичен разтвор.
Маги и на мен така ми се струва като я сложа в кошчето за кола и нашето е същото. Особено като беше по-малка мн се притеснявах да не се задуши 😣
Редактирам се, аз използвах такъв инхалатор
https://www.amazon.de/Omnibus-BR-CN116B-Inhalierger%C3%A4t-Inhal … =Inha&sr=8-14
Бях го взела назаем, сега се оглеждам да купя. Но мисля че всичките са на един принцип.

# 632
  • Sofia
Лукресия, за инхалаторите знам за добри отзиви за Омрон, в болницата, когато баткото беше с пневмония пък ползваха Пик. Аз вкъщи съм с един на Еврофарм, Пандата, и ми е идеален вече 3-4 години, доста добър и като цена. Ако ще купуваш, гледай да е такъв и за лекарства, а не само за физ разтвор. Инфрачервените по спомен са несъвместими с лекарства.
Аз съм винаги с едно на ум за инхалациите. Понякога втечняват и помагат, но понякога може да слезне надолу секретът, та вече много преценявам дали да правя. Но това е моят опит.

# 633
Момичета, някоя от вас използва ли зимни чували?
Сетих се, че имам един и го пробвах снощи, нонсе чудя дали да слагам отгоре някое тънко одеалце. Страх ме е, че само с него ще ѝ е студено.

# 634
Момичета, днес бяхме на консултация. Педиатърката ме извика, тъй като нямаше никакви хора (уплашили са се от грипа 😁) Сложиха ни ваксините, дано няма неразположения, че много ме е страх. Имаме пъпна херния и и сложиха лепенка на пъпчето. Уфф много е изскочило. Има ли други бебчета, които са се оправили само с лепенки?

# 635
Аз използвам. Даже нощно време намалявам парното, по-добре спим така. Знам, че не трябва да се слага допълнително одеяло, мисля, че в Angel baby го бях чела.
В зависимост от температурата в стаята и колко tog е чувалчето,  се облича различно отдолу бебето

# 636
  • Sofia
Моето човече спи в чувалче от първия ден, че даже и в болницата. Отгоре слагам тънко одеалце. Не показва да му е дискомфортно.

Фем, да. Пъпчето на малчо вече два пъти е с лепенка. В другиден вероятно за трети път ще сложи лепенка. Има подобрение, чак не ми се вярва. Доста по-прибрано е. Но пък кожата се поразрани Sad Дано няма реакция на ваксината. И нас това ни чака.

# 637
Привет и от нас.
Ходихме до Лидл и се обзаведохме с бодита и панталонки Grinning
Кая спи само по гръб, с глава настрани. Върти се и тя в леглото, но не много усилено. Заспи ли дълбоко не мърда (като баща си) Joy

# 638
Привет и от мен Simple Smile
Инхалатор ползвам на омрон лайт версията и съм доволна- не е мн шумен, малък е и практичен Simple Smile
Фем, подозирам, че и ние може да сме с пъпна херния- остана му леко издуто отдолу пъпчето, не е кой знае какво , но няма дупка. Ще видим в сряда на консултацията. Четох , че до годинка херниите сами се оправяли даже без лепене.

# 639
Момичета, Катето вече е с температура след ваксините. Сега вече мога тотално да се побъркам...Дано не стигне 38 градуса. Да му се не видят и скапаните ваксини...

# 640
Оле Femme, кураж! Ама че неприятно

# 641
Момичета, Катето вече е с температура след ваксините. Сега вече мога тотално да се побъркам...Дано не стигне 38 градуса. Да му се не видят и скапаните ваксини...

Имай предвид, че нормалната температура на бебетата на тази възраст е до 37.5.

# 642

Имай предвид, че нормалната температура на бебетата на тази възраст е до 37.5.

37.6 вдигна. Сложихме още Кул пачове и свали до 37.1 сега, нооо само се дере от няколко часа и няма успокоение. Нито в количка, нито в легълце, нито със залагалка, нито на ръце. Няма да се спи тази нощ...

# 643
Фемме колсутирай се с доктор и ако се налага давай панадол, стискам палци всичко да е наред!
Момичета днес бебчо става на 2 месеца, черпя виртуално, измерихме го 5480кг и 62см,а от вчера на обяд му даваме по 140-150мл мляко и днес цял ден яде на 4 часа, не знам това окей ли е, затова след 10 дена ще го претегля пак, защото с нощната пауза му стават 5 храненията на ден.
Ние днес цял ден също изкарахме навън с една приятелка с бебчо декемврийче, но 3 седмици по-малко от нас. Утре дано пак е ок времето за навън, че след това сме пак на заточение вкъщи.

# 644
Femme, ще мине. Нормално е. Не ви ли казаха някакво сиропче за температурата да давате?
Калоян спи с чувалче от началото. Зимно е, но мятам тънко одеяло само към крачетата.
Инхалаторът на Zano, който ползвах тези дни е съвместим с лекарства. Да ви кажа, много съм доволна от личния си лекар. От миналата година съм при него, но не съм се разболявала.  Миналата седмица настинах и ме хвана гърло. Много болки, загуба на глас и изобщо пълен ужас. Не минаваше с прахчета, разни гадости за смучене, бабини лекове, абе с нищо. Отивам при него и му казвам, че искам аб, защото съм била преди така и от едно хапче аб ми мина веднага. Не можех да търпя повече. Той ми каза, че няма начин да ми изпише аб за такова нещо и ми изписа инхалация. Само дето не се скарах с него. Много скептична бях, но 4 дни по-късно съм пушка. Йалоклийн се казва инхалацията и е вълшебна. Без да гълташ хапчета, прахчета и други боклуци. Май вече така ще се лекувам. Ще взема и аз да инвестирам в един инхалатор, че този е взет назаем.
Аз слагам бебчо настрани в позиционери.  Не дава признаци да му е некомфортно. Като почне да се върти повече ще го слагам по гръб. Искам да му се оформи хубаво главичката, не че заради рефлукса. Той от антирефлуксната възглавница не повръща, като си е в леглото.
Някое бебче има ли конюнктивит и как да го позная? Едното кученце от вчера образува повече гурелчета, дали е това?
Как се третира, ако се окаже конюнктивит?

Общи условия

Активация на акаунт