ОКТОМВРИйки 2020

• 26 183
  • 770
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте бъдещи мамчета,аз вчера видях двете чертички.Второ детенце ще ми е с 9 години разлика.И аз съм от мамите 30+.Имам притеснения, защото не съм първа младост с Инсулинова резистентност  съм и високо очно налягане.Консултирала съм се с лекари,всички ми дадоха зелена светлина,но въпреки всичко ми е притеснено.
Честито!
Като гледам в тази група май само аз съм под 25 🤣🤣

# 136
Здравейте.
На 3.02. след 3 дни закъснение направих два теста и бяха положителни. Пуснах и кръв резултатът беше 410. Отидох на преглед на 4.02. и лекарката видя плоден сак, но е рано и ми каза да отида след 2 седмици за да се види има ли зародиш. Изненадах се, че чак след 2 седмици трябва. Нормално ли чак в 7ма г.с. да се установи бременност на 100%? И тепърва да започвам с изследвания и т.н. Записах час за 17.02. Времето минава мнооого бавно и нямам търпение. Единствените симптоми са болезнени гърди и леки спазми понякога. Поддържам температура около 37.0-37.2. На 30 съм и надявам се бременна за пръв път. Късмет на всички.

# 137
Елица, при мен е същото. Не се видя ембрион, а само жалтъчно мехурче. На 17.02 също съм на преглед и се надявам да го видим. Имам същите притеснения като при теб и не разбирам как при един се вижда при друг не, при положение че трябва са бъдат с еднакви размери 🙄

# 138
Misholin Вероятно при всяка жена и при всяка бременност е различно. Както и със симптомите. При някои започват много рано. Аз все още нямам големи неразположения, както споменах. Непрекъснато мисля и чета какво да очаквам. Ще се зарадвам когато чуя сърчице. Дотогава не смея...

# 139
  • София
Мамита, аз приключих курса, днес на ехограф се видя, че сакчето е смачкано. Почистиха ме на обяд и сега се възстановявам от манипулацията. Казаха, че често се срещало. След 6 месеца пак да направим опит за бебенце.

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 16:29 от Sia_go

# 140
Sia, съжалявам! Бързо възстановяване и се надявам след 6 месеца да имаш повод за радост.

# 141
Sia, мн съжалявам 😥 бързо възстановяване, физическо и психическо и дано следващия път успеете до край ☺️
Защо чак след 6 месеца са ви казали да пробвате? Ако си имала кюретаж между 2 и 3 нормални цикъла са достатъчни, за да се възстанови лигавицата и хормоните. Поне на мен ми казаха да изчакам 3 месеца. Обсъди го с АГ, може да проследите и с ехограф как се възстановяваш, но ми се струва твърде дълго време на изчакване

# 142
Здравейте мамита! Да се запиша и аз Simple Smile в 6 г.с. съм, според календара термина ми е на 03/10.
Нямам симптоми, нито ми се гади, нито повръщане, даже очаквах всеки момент да дойде лелката Grinning
Направих си тест след 3 дни закъснение и видях двете чертички!
Искам да Ви споделя какво ми се случи на първият преглед...
Записах си час в Софиямед при д-р. Дарина Владова.. Влизам в кабинета и пита за какво съм, обяснявам й, че съм за потвърждаване на бременност, направила съм си 2 теста и бяха положителни..
След което ме пита дали съм имала някакви предишни заболявания и аз казах, че съм имала преди кисти, които сами изчезват след прием на Дуфастон (при следващ цикъл сами изчезват). И легнах да ме гледа на ехографа и каза:,,Ама то и сега има киста! КАкви са тия работи, като решите да имате бебе запишете си един час нищо не ви пречи!'' Аз се стъписах и ми потвърди: ,,Има тука някаква бременност, вижда се....''
Бях потресена от отношението. Питах я как се лекува, пречи ли на бебето и получих отговор:
,,Как се лекува киста с операция! Как ще те оперират като си бременна? Тези неща се гледат преди да забременееш'' и какви ли не други глупости. Казах й че съм с астма, пия кортикокстероиди, дали не пречи, нищо не ми се обясни. Питах дали трябва да ми се правят някакви изследвания и с присмех ми  обясни, че преди 10 седмица никой няма да се захване да ми прави изследвания и да ми води картон на бременността, още нямало сърдечен ритъм и не се водело бременност....
След прегледа исках да избягам от тази ,,професионалистка'' и да не се връщам повече...
А сега ми се появи леко розово течение и малко ми е притеснено, дали е нормално?

На тази профЕсионалистка можем само да й пожелаем, като забременее - и с нея да са държат така отвратително на първия ехограф. Що за чудовище - тя не се е държала човешки към друга жена и то бременна, и то притеснена поради съпътстващи заболявания... Стефи, пожелавам ти успешна бременност. Simple Smile Иди при опитен АГ - да ти обясни относно кортикостероидите, защото това не е шега работа.

А за успокоение на Сия, мога да споделя от личен опит, как една такава подобна профЕсионалистка се държа отвратително с мен при кюретажа ми в 15 г.с. и ми забрани 3 месеца да забременявам. Е, аз изчаках само един цикъл и на втория месец вече бях бременна отново и родих здраво дете. Simple Smile Важното е остърганата маточна лигавица да се възстанови до дебелина от 9 мм поне - тогава матката е готова за нова бременност. Горе главата и успех следващия път! Simple Smile

# 143
  • София
Благодаря момичета, значи не ми правиха кюртаж а вакуум, било по щадящо, не ги разбирам аз тия работи. Та с доктора, който ме чисти си по говорихме преди упойката (най-хубавото нещо на света) и го разпитах. Моята АГ ми каза днес след като видя, че ще имаме чистене, че след 2-3 месеца ще забременея отново. А лекаря - чистач ми препоръча 6 месеца почивка за пълното възстановяване. Не съм сигурна, кой е прав и крив, като че ли клоня към 6те месеца, за да съм сигурна че всичко ще е рестартирано и подготвено да издържи.

# 144
Sia_go Съжалявам мила.. разбирам те напълно!
Това с месеците не го мисли, винаги можеш след 2-3 месеца да направиш контролен УЗ преди да решите да пробвате отново и твоето АГ да си каже мнението, дали да чакате още.
Както се казва, Божа работа. Вярваме, че след лошото идва хубаво Flowers Four Leaf Clover

# 145
Сиа много съжалявам за това, но знам че после е по-вероятно да забременееш. На мен така ми казаха след мисед. Но какво означава смачкано е? Какво точно се случи? Извинявай, ако те притеснявам допълнително Sad

# 146
Че е спряло да се развива - затова сакчето се смачква и губи правилна форма.

# 147
Sia, сега се възстанови, пък после ще прецениш колко ще се пазите. Най-отговорно повтарям, че 6м е мн време, остаряло схващане от миналото, още повече, че не е имало кюретаж. Говорила съм с много лекари и съм чела мн по въпроса, защото исках да почнем максимално бързо след загубата.
А и като цяло се чудя защо изобщо са се намесили, като ти си кървеше и може би и сама щеше да се изчистиш, което е най - щадящо, ама свършило е вече.
Прегръдки, успех другия път 😘

# 148
Здравейте,
и моят първи преглед мина. Видяхме бебчето и се чу пулс, направиха му снимка и сега нямам търпение за втория след две седмици. Simple Smile  Преглежайки ме на ехограф, обаче лекарката видя две кисти  на единия яйчник, които за сега каза, че само трябва да се наблюдават. Някоя от вас сблъсквала ли се е с нещо подобно? Странното е, че бях на преглед декември месец при друг лекар и не ми каза нищо за никакви кисти. И още нещо- някоя от вас възнамерява ли да прави някой от неинвазивните пренатални тестове?

# 149
Sia, много  съжалявам!

Общи условия

Активация на акаунт