ОКТОМВРИйки 2020

• 26 172
  • 770
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Хахаха и при нас това е темата- разбирай не ям достатъчно. Говори сериозно какво кръвоспиращо е слагано( може и нещо да са сложили в системата и да не си разбрала) колко превръзки напълни днес? Още ли е червена кръвта?

Добро утро, питах вчера дежурния какво ми слагат мускулно в дупето и той каза нош па, кръвта си продължава, вчера две превръзки смених. Тази сутрин също си е засилено,  на моменти имам контракции или лека тежест в слабините. Принципно самият ми цикъл е такъв, припокриват се усещанията, нямам адски болки, а все едно съм облякла много тесни дънки или стегнат колан.

# 121
Caprice не съм си правила до сега такова изследване, ще трябва да проуча нещата за това.
Baba82 описанието на Sia_go е доста добре казано, а мен хич не ме бива в обясненията. 😅 Но при самия преглед, не усещах никаква болка. Но виж какво ми обясни тя:

Малко съм го сплескала и не е овал както би трябвало да бъде, така че каза по-малко стрес.
Sia_go много съжалявам за продължаващото течение Sad(

# 122
Mish0lin, Sia_go,
Момичета, от сърце се надявам всичко при вас да е наред и да продължи до най-пухкав финал!

Аз прекарах абсолютно безсънна нощ.
Спала съм общо сигурно окло 40-50мин. Нещо съм притеснена, признавам си.

Утре дали вече е редно да ида на лекар? Последна менструация 04.01.2020

Шейново ми е най-близко. Ако някой има препоръка за лекар, приемам на драго сърце

# 123
Serendipity благодаря за подкрепата 🤗 Според мен е добре да отидеш на преглед, за да се отметнат някои съмнения. Утре ще си 5г.с+3 или 10 дена закъснение. Ако искаш изчакай още 1-2 дена, но ако се притесняваш поне за твое успокоение.

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 13:26 от Mish0lin

# 124

Привет, връщам се от лекар, всичко е наред с точката, дори се видяха пулсации на ехографа.
Момичета, вие как сте? Sia_go, някакво развитие?

# 125
Мишолин, Сиа, стискам палци всичко да е ок при вас 🤗
Serendipity, ще се види вече със сигурност, с първата бременност на 5+1 ден се видяха пулсации дори
Mrs_D, честито сърчице ☺️
На мен снощи ми беше страшно зле на стомаха, легнах в 10 и припаднах, за да не повърна 😂
Мислите ли вече за фетална морфология, къде ще ходите. Първия път ходих при Стратиева, беше внимателна, но лаконична и не обясняваше много. Чудя се сега пак ли там да ида

# 126
Миналият път и аз бях при Стратиева, Прегледа беше в Тина Киркова, не съм запазвала час, лекарят ми тогава ме вкара в кабинета и аз като една неориентирана бременна, докато се усетя, чак ми каза и пола на бебето. Хареса ми, беше мила и внимателна. Този път ще видим, на преглед съм на 21-ви и тогава ще говорим за ФМ и скрининг и съответно ще записвам час.

# 127
Днес на сутрешната визитация, доктора който беше дневна само влезе, прочете папката с моята информация. Попита ме има ли промяна, казах че нямам промяна и той само каза, да си продължа с нош па мускулно и утрогестана орално. Не ме прегледа даже.

Това пък на нищо не прилича... Трябва да спрат кървенето, а те очевидно не правят нищо...

# 128
Записвам се и аз тук. Преди малко си направих тест на 1 ден закъснение и е положителен и то много. В шок съм, макар да имах съмнения.
На 35 съм, съпругът ми на 42, имаме син на 11. Явно още ни бива 🙄 абсолютно в шок съм.....от първия месец опити....
Като дойда на себе си ще пиша пак.
Пък и от вчера съм с ужасна хрема, втресе ме, пих 2 парацетамол вчера и 1 днес. Пия чайове и се мажа с какво ли не, преди малко си напъхах памуци с клеева тинктура в носа.

# 129
Здравейтеее Kissing Heart Бях на преглед, чухме сърчице Heart след всички премеждия и изпитания, които минахме това беше най-прекрасният звук!
За сега всичко върви нормално, на фраксипарин съм от утре заради тромбофилията... надяваме се всичко да върви нормално за сега си отговаря точно 5г.с 5 дни.
Желая успех на всички Flowers Four Leaf Clover

# 130
Здравейте,  на какъв ехограф ви гледаха?
Честито!

# 131
Здравейте мамита! Да се запиша и аз Simple Smile в 6 г.с. съм, според календара термина ми е на 03/10.
Нямам симптоми, нито ми се гади, нито повръщане, даже очаквах всеки момент да дойде лелката Grinning
Направих си тест след 3 дни закъснение и видях двете чертички!
Искам да Ви споделя какво ми се случи на първият преглед...
Записах си час в Софиямед при д-р. Дарина Владова.. Влизам в кабинета и пита за какво съм, обяснявам й, че съм за потвърждаване на бременност, направила съм си 2 теста и бяха положителни..
След което ме пита дали съм имала някакви предишни заболявания и аз казах, че съм имала преди кисти, които сами изчезват след прием на Дуфастон (при следващ цикъл сами изчезват). И легнах да ме гледа на ехографа и каза:,,Ама то и сега има киста! КАкви са тия работи, като решите да имате бебе запишете си един час нищо не ви пречи!'' Аз се стъписах и ми потвърди: ,,Има тука някаква бременност, вижда се....''
Бях потресена от отношението. Питах я как се лекува, пречи ли на бебето и получих отговор:
,,Как се лекува киста с операция! Как ще те оперират като си бременна? Тези неща се гледат преди да забременееш'' и какви ли не други глупости. Казах й че съм с астма, пия кортикокстероиди, дали не пречи, нищо не ми се обясни. Питах дали трябва да ми се правят някакви изследвания и с присмех ми  обясни, че преди 10 седмица никой няма да се захване да ми прави изследвания и да ми води картон на бременността, още нямало сърдечен ритъм и не се водело бременност....
След прегледа исках да избягам от тази ,,професионалистка'' и да не се връщам повече...
А сега ми се появи леко розово течение и малко ми е притеснено, дали е нормално?

# 132
  • Сфия
потресена съм от "професионализма"на тази жена. Преди години преживях подобно и дори по-брутално отношение от такъв "професионалист" и още ми държи влага. Смени тази пишман лекарка моментално и иди при читав гинеколог. Според мен всичко е наред! Успех!

# 133
Стефи, наистина повечето избягват до 3 месец да пускат нещо или казват да се изчаква със ЖК, но това не е начина! Мислех, че вече не си позволяват такова отношение, но явно още има такива практикуващи!

# 134
Здравейте бъдещи мамчета,аз вчера видях двете чертички.Второ детенце ще ми е с 9 години разлика.И аз съм от мамите 30+.Имам притеснения, защото не съм първа младост с Инсулинова резистентност  съм и високо очно налягане.Консултирала съм се с лекари,всички ми дадоха зелена светлина,но въпреки всичко ми е притеснено.

Общи условия

Активация на акаунт