ОКТОМВРИйки 2020

• 26 167
  • 770
  •   1
Отговори
# 90
ухх, те колкото и са са разбрани шефовете, реално нямат полза да ме държат.
Когато напусках старата си работа през април ситуацията беше някаква пак объркана: те устно ми казаха ,че ще ме освобождават , а аз имах някакви съмнения за бременност, точно тогава целяхме овулация, защото исках да напускам и си мислехме ,че бременност е по-добрия вариант. 😊
Тогава , излезнах в болничен, заради синузит,. Като разбрах,че няма бебе, се върнах на работа, съкратиха ме и си бях на борсата.  Всичко мина леко.
Ала този път, нямам идея какво да правя. Ни болничен, ни нищо ме спасява.
Доколкото съм запозната със закона, по време на изпитателен срок и в болничен могат да ме озвободят.
Това сега доста ме тормози.

# 91
Серендипити, привет и честито!  Най-важно е да сте добре с бебето! В доста специфична ситуация си и май и изпитателния не те спасява. Виж какво намерих ‘ Обстоятелството, че към момента на изтичане на срока работничката/служителката е в отпуск поради бременност и раждане или в отпуск за отглеждане на дете, не е пречка за прекратяване на трудовия договор. Това означава, че срочният трудов договор може да бъде прекратен поради изтичане на уговорения срок без предизвестие. ’ https://www.law-firm-bg.com/%d1%82%d1%80%d1%83%d0%b4%d0%be%d0%b2 … 1%80%d0%b0%d0%b1/. В случая, ти си на срочен трудов договор, като срока е 6 месеца. Иначе само си представих залез , на мотор по магистралата.. Въздишка!

# 92
  • София
Ако излезеш в непрекъснат болничен нямат право да те уволнят по време на него, а след него веднагя започва майчинството.
Имало е случай обаче, в които ако недай си Боже бременността не е успешна шефовете веднъж разбрали, че имаш планове за такава те уволняват. Изчакай максимално, колкото можеш и като си пусвеш първия болничен тогава им занеси и бележка от АГ-то, че си бременна и им кажи.

# 93
Дами , сърдечно ви благодаря.
Надявам се последното твърдение, за непрекъснатия болничен да е вярно.

Но мисля да се обадя на инспекцията по труда и да ми разяснят подробностите.

😚

# 94
Най-добре, наистина, Серендипити. Ако, искаш, сподели в темата, когато разбереш. Леко бременеене.

# 95
Здравейте, за първи път пиша във форума Simple Smile Причината - невероятна Simple Smile
6-та г. с, разбрах 7 дни след половия акт. Причината да следя е, че съм пушач...но както всичко се променя и това се промени, до степен, че не мога да понасям мириса на дим.
Изключих кафето, чая, намалих шоколада и всичко, което съдържа или поне знам, че съдържа кофеин. Забавен метаболизъм, плаващо настроение, сънливост... Странното е, че много ми се ядат бургери, но не знам дали е от бременността ')
Та понеже, аз съм си лакома, по природа, за това искам да питам вие как се храните?

# 96
  • Пловдив
На мен за сега не ми се яде нищо по- различно от преди. Simple Smile Да не прекаляваме с яденето,че после килограмите по- трудно се свалят.

Кажете с какви лосиони ще се мажете за стрии.?
Доста голям избор има на пазара в момента? Аз с първата бременност ползвах на Мустела, Лиерак и най-обикновена мас с невен. Доволна съм- разминах се с няколко стрии по гърдите. Но сега се чудя какво да взема?

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 09:44 от AnMary

# 97
Serendipity, аз бих била честна с работодателите и бих им обяснила всичко. Има шанс да са разбрани хората и да ти влезнат в положение, а също така има по-голяма вероятност да те задържат след приключване на майчинството. Но пък може и да са от тези, които не им пука за бременните и да ти бият шута, знам ли? Ти май добре може да прецениш ситуацията и да действаш. Не забравяй че ти и бебето сте на първо място и направи най-доброто за вас.
За яденето-спрях кафето, не ми се ядат готвени ястия, карам на филийки сирене, домати. Засега е това, от което не ми се повръща. Ще я видим после каква ще. Притеснявам се, че тази бременност стартирам с повечко кг и трябва да внимавам какво качвам, че после е страшно.
Sia_go, как си днес, чакаме да споделиш?

# 98
  • София
Mrs_D, добро утро мамета, лежа си, дупето ме боли от боцканията, заспивам в 19ч. Много съм изморена, утре моята лекарка ще си е тук и ще се видим, да изкоментираме болничните икръвотечението което все още си го има. Не знам как стои въпроса с излизането в 6г.с. в болничен, четох нещо за 180 дни, но не знам откога се броят от влизането в 3тия месец и регистрирането като бременна или от момента както съм аз сега?

# 99
За болничните - 180 дни годишно, няма значение дали за бременност или друго, после може да се удължават още, но съм наясно как. Естествено, че щом се налага - излизаш отсега, бебенцето е важно
Миналият път се мазах с домашен крем от кокосово, какаово масло и зехтин. Нямам нито една стрия, но мисля, че си е до човек. Сега отново ще си забъркам същото.
Ядат ми се варени яйца, картофи, сирене, сандвичи с кашкавал. Но гледам да хапвам и манджички. Сладко и шоколад да не видя, от мисълта за тях ми се обръща стомаха 😆 и по-добре, защото стартирам с 3 кг на обичайните ми. Преди тежах толкова колкото сега някъде около 20 седмица 😆

# 100
Здравейте мами. Искам да спиделя какво ми се случи. Избрах си АГ който да следи бременността ми. Прегледа протече по следния начин. Нито ме пита за години, дали ми е първа бременност, дали има аборт...нищо. Прегледа ме с вагиналния ехограф и каза..." да ето я бременноста , ако може изобщо да се нарече бременност, все пак не знаем дали ще се развие изобщо.
Бях втрещена. Нито измери плодния сак...само ми подаде снимката. Казах му че пия фолиева киселина от 3 месеца тъй като бременноста е планирана той отговори..." щом ти се пие- пий...аз във витамини не вярвам...явно много си чела в интернет😨Казах му че не ходя на работа защото е тежка физически и трябва да се пазя...той каза" какво да му пазиш...та аз го увеличих 3 пъти за да го видя на ехографа...Това е просто случайно оплодена яйцеклетка и ти имаш още хилидяди такива в яйчниците.
Извинете за дългия пост но просто бях много разстроена след прегледа и исках да споделя. Все пак тази " случайно оплодена яйцеклетка" я чакам 9 години. Разбира се приключих с този лекар.

# 101
Аз съм изумена от този лекар 😳😳😳 какво му пазиш... лелее какво е това отношение при положение, че знаят и как се чувства една бременна с толкова много хормони 😐

Здравейте мами. Искам да спиделя какво ми се случи. Избрах си АГ който да следи бременността ми. Прегледа протече по следния начин. Нито ме пита за години, дали ми е първа бременност, дали има аборт...нищо. Прегледа ме с вагиналния ехограф и каза..." да ето я бременноста , ако може изобщо да се нарече бременност, все пак не знаем дали ще се развие изобщо.
Бях втрещена. Нито измери плодния сак...само ми подаде снимката. Казах му че пия фолиева киселина от 3 месеца тъй като бременноста е планирана той отговори..." щом ти се пие- пий...аз във витамини не вярвам...явно много си чела в интернет😨Казах му че не ходя на работа защото е тежка физически и трябва да се пазя...той каза" какво да му пазиш...та аз го увеличих 3 пъти за да го видя на ехографа...Това е просто случайно оплодена яйцеклетка и ти имаш още хилидяди такива в яйчниците.
Извинете за дългия пост но просто бях много разстроена след прегледа и исках да споделя. Все пак тази " случайно оплодена яйцеклетка" я чакам 9 години. Разбира се приключих с този лекар.

# 102
  • София

AsisA, ужас, съжалявам че си преживяла това отвратително отношение от този човек. Как може изобщо да има "лекари" като този😫

# 103
Лекарят е светило в моя град...има собствена АГ клиника , но явно като се наядат и се самозабравят.

# 104
AsisA,съжалявам за това,което е трябвало да чуеш. Аз също,докато бях бременна със сина ми,чух какви ли не неща от доктори,които уж са много добри. Няма да забравя втория път,в който ме приеха в болницата една от АГ ми каза: "Ти пак ли си тук,отивай да го махаш тва бебе,то не е добре има аномалии щом толкова много повръщаш"  Та те разбирам много добре. Само не разбирам защо са положили клетва и защо въобще работят тази работа след като не им харесва...

Относно храните-много ми се ядат варени яйца и тостери,както с първата бременност

А,да, да попитам има ли някоя мама от Пловдив и при кой АГ мислите да се следите ?

Общи условия

Активация на акаунт