ОКТОМВРИйки 2020

• 26 201
  • 770
  •   1
Отговори
# 600
Вили, звънни да питаш другата седмица, до 13.04 нали се води извънредно положение и не се провежда жк, та да си знаеш. Иначе от лл ще трябва болничен, да

# 601
  • Пловдив
Можеш да вземеш болничен, ще ти пише най-вероятно някой вирус като диагноза.
И аз не съм започнала ЖК, заради обстановката в страната.

# 602
  • София
Момичета, записвам се в темата. Термин 27.10. (според мен по-рано, защото имам повод да мисля, че ще се наложи секцио). След първи преглед в 6 г.с.+2 дни чух сърдечна дейност, сега в петък, ако не мине котка път, отново съм на преглед. Планирали сме да използваме оакета на Щерев за проследяване на бремеността.

# 603
  • София
Здравейте, аз от днес излезнах в отпуск до края на месеца, а след това гинеколожката ще ми издаде болничен. Та приключих с работния процес. Шефът не се зарадва особено, обаче мен ме е страх да се мотая много навън, а и в офиса сме 9 човека.
Иначе за радост ми отмина гаденето, остана само сънливостта.

# 604
Аз също вече не ходя на работа поне на този етап. Наложи се да кажа на начялничките ми защо и нямаше проблем да не ходя на работа като ми разрешиха на този етап да работя от вкъщи, за да се пазя. Честно да ви кажа вече 5 ден не съм излизала от нас хахах Пазя се от този вирус. Обаче трябва да отида да си пусна кръвни изследвания, тсх, урина и т.н. Не знам дали ще се дъстои прегледът при аг в понеделник честно казано.

# 605
  • Пловдив
Здравейте, момичета. За мое щастие днес бях на преглед, моя АГ си е в самостоятелен кабинет и си работи. В 8гс+3 съм и чухме пулс ❤️ Другата седмица трябва да измоля от личната лекарка направление и вече да се записвам на ЖК.

# 606
  • София
Еха вече сме три мацки в 8+3 Simple Smile (днес вече 8+4).
Леко бременеене и се дръжте!

Аз имам направление за ЖК от миналата седмица ама не знам къде да го използвам:(
Моят АГ затвори центъра. Не познавам други и въобще не знам какво да правя...

Вчера бях при един квартален АГ, видяхме ембрио и пулс, но не мисля да се задържам при този док. Не го усещам като моя.

Знаете ли кога най-късно трябва да регистрирам бременност и да си избера кой да ме следи?

# 607
Няма определен срок кога най-късно. Обикновено записват в 12 г.с. - моят АГ ме записа още в 10 г.с.
Просто трябва да следиш да не изтече срока на направлението тип 9 - за записване в ЖК.
Приятно бременеене. Simple Smile

# 608
  • Пловдив
И да изтече направлението, отиваш от личния да вземеш ново. Това го коментирах с личната, защото моето както е тръгнало ще изтече.

# 609
Здравейте и от мен бъдещи мами 🙂 Да се похваля и аз 10+4г.с. Първа бременност ми е и съм леко притеснена. Днес ходих да си пусна кръвни изследвания. Кога смятате да си правите биохимичен скрининг и фетална морфология? Според моята АГ нямало нужда от ранен такъв. Каза ми в 5-тия месец.

# 610
  • Пловдив
Моя беше оня ден, в 3 месец съм. Бебето се вижда перфектно, макар аз самата да не вярвах в такава малка възраст.
Според мен, ако има аномалия е по-добре да се види възможно най-рано за да има време за допълнителни изследвания и някаква реакция. В 5 месец вече усещаш бебето и за мен си е напреднала бременност.

# 611
  • София
Здравейте и от мен бъдещи мами 🙂 Да се похваля и аз 10+4г.с. Първа бременност ми е и съм леко притеснена. Днес ходих да си пусна кръвни изследвания. Кога смятате да си правите биохимичен скрининг и фетална морфология? Според моята АГ нямало нужда от ранен такъв. Каза ми в 5-тия месец.

Аз съм в 8 г.с.+2 дни и утре ще ходя на втори преглед в Щерев. Тъй като съм на 30 г. и това ми е първа бременност, с таткото решихме, че искаме да направим всичко по възможностите си, за да сме сигурни, че нещата са наред. По тази причина, отивайки утре ще се запиша за пакет за проследване на бременността там и да насроча дата за биохимичен скрининг и фетална морфология. От това, което знам и което говорих с гинеколожката ми трябва да стане между 11 и 13 г.с.

# 612
В момента не се извършват ЖК до края на март, за сега. Аз съм в 11 г.с. и още не съм записана за консултации заради обстановката в страната, също нямам пуснати кръвни изследвания, но мисля да ги пусна на своя глава вече.
Записах си час за БХС и ранна морфология края на другата седмица, тогава ще бъда в 12 г.с. Не съм коментирала със следващия ми лекар, но за мое спокойствие държа да го направя.

# 613
Здравейте! По повод на кръвните изследвания мога да ви кажа какво искаше моята аг и къде ги направих. Искаше ПКК, кр. захар, вит. В12, вит. Д, ТСХ и ФТ4, урина, както и бележка с подпис и печат за изследвана кр. група. Днес отидох в Пролабор срещу Майчин дом и направих изследванията. Резултатите бяха готови след 2 часа. Нямаше никой в лабораторията освен двете жени от песонала, което е чудесно в тази епидемия. Дано съм ви помогнала.

# 614
  • София
Аз съм 8+5 днес. Ходих на преглед, видяхме и двете точки, растат и тупкат.
За ЖК по ЗК и аз се чудя какво да правя, в следващия месец трябва да го измисля.

На ФМ ще ходя, даже на 2 места ако ситуацията позволява.
При близнаци БХС не важи, така че ще разчитам изцяло на ехографа и опита на преглеждащите.

Общи условия

Активация на акаунт