Къдрокоси красавици - 4

• 40 757
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
kmalik22, мен рутината ти тотално ме обърка. Защо слагаш маската на Гарние преди шампоана? Като преуош ли, колко време стоиш с нея? Аз не бих правила това. Защо не си измиеш косата хубаво с шампоан, после маска и балсам ако искаш. Да не следваш CG метода, че така пестеливо с шампоана? Разменила си местата и на маската и балсама, по принцип се слага първо маска, искачкваш колкото ти е възможно и после балсам, който отмиваш веднага. Липсата на обем в корена може да е от прическата също, ако ти е дълга косата натежава. Пишеш и за сух шампоан, кога го ползваш? Аз винаги си чувствам косата мръсна с такъв пък.

# 496
kmalik22, мен рутината ти тотално ме обърка. Защо слагаш маската на Гарние преди шампоана? Като преуош ли, колко време стоиш с нея? Аз не бих правила това. Защо не си измиеш косата хубаво с шампоан, после маска и балсам ако искаш. Да не следваш CG метода, че така пестеливо с шампоана? Разменила си местата и на маската и балсама, по принцип се слага първо маска, искачкваш колкото ти е възможно и после балсам, който отмиваш веднага. Липсата на обем в корена може да е от прическата също, ако ти е дълга косата натежава. Пишеш и за сух шампоан, кога го ползваш? Аз винаги си чувствам косата мръсна с такъв пък.
Слагам маската колкото да разреша с пръсти косата, иначе стои на топка и ме влудява Joy Ако просто я намокря няма шанс за разресване. Ползвам моя си версия на CG с продукти, които до този момент съм пробвала и ми харесват. Пък и по принцип, поне за моята коса, не е нужно да слагам една шепа шампоан по цялата коса. Достатъчно се измива само ако сложа на скалпа. Слагам първо балсама, за да може маската да остане като leave in, не толкова да си свърши работата като маска. Косата ми стига до гърдите, но не е от натежаване- никога не съм имала голям обем в корените, освен ако не си изсуша косата с наведена глава. Слагам сухия шампоан точно за обем или от тези кърпички със сух шампоан евентуално за освежаване на корените на втория-третия ден след миенето на косата. Blush

# 497
Момичета, как да си суша косата, за да оформят максимално добре къдриците ?
Най-добре ми се получават като изсъхнат естествено, но не мога да седя с мокра коса толкова време, полудявам. С дифузер ставам като овца, а само със струята доста се развалят къдриците и бухва много.
Какъв е тоя метод с тениска ? Grinning

# 498
Тениска вместо кърпа за коса. Идеята е че кърпите са груби и нараняват косъма, а тениската леко попива

# 499
kmalik22,  коя пяна на Лореал ползваш?

# 500
Скрит текст:

# 501
Скрит текст:
Къде да го намерим?

# 502
Тази пяна има ли я в БГ? Аз попитах, защото също ползвам пяна на Лореал, която се води за обем, но фризьорката ми я препоръча за къдрици. Преди ефектът беше като на мус, но наскоро смениха опаковката и явно и формулата. Сега първият ден косата седи твърда, но на следващия се отпуска и е добре оформена. Когато времето е влажно я харесвам, защото предпочитам леко ,,клечкосана” коса пред кошница, каквато става моята на влага. Ако някой обича по - силна фиксация може да я погледне. Аз нанасям на мокра коса и внимавам с количеството. Ето тази е:
https:// https://www.notino.bg/loreal-professionnel/tecni-art-volume-stil … ane-na-pricheska/

# 503
Скрит текст:
Тази пяна има ли я в БГ? Аз попитах, защото също ползвам пяна на Лореал, която се води за обем, но фризьорката ми я препоръча за къдрици. Преди ефектът беше като на мус, но наскоро смениха опаковката и явно и формулата. Сега първият ден косата седи твърда, но на следващия се отпуска и е добре оформена. Когато времето е влажно я харесвам, защото предпочитам леко ,,клечкосана” коса пред кошница, каквато става моята на влага. Ако някой обича по - силна фиксация може да я погледне. Аз нанасям на мокра коса и внимавам с количеството. Ето тази е:
https:// https://www.notino.bg/loreal-professionnel/tecni-art-volume-stil … ane-na-pricheska/
Честно казано- нямам идея дали я има в България. Аз си я купувам от немския ДМ, така че може и в българския да я има. Blush

# 504
lilipan аз мога да ти дам акъл само за кристалите и крема.Крема ползваш на влажна коса,кристалите само по върховете на напълно суха коса.

Zzzaz аз бих ползвала и двете.Даже и трите продукта Ш,М,Б наведнъж съм ползвала,нямам никакви проблеми.Виж как ще ти се отрази шампоана и ще прецениш колко често да го ползваш,както казах е силна хидратация.Маската на твоята коса ще и дойде много добре според мен,но разбира се ако я ползваш правилно

AlisV някой назад беше споменал за сушене с дифузер,но от разстояние.И аз го харесвам този вариант,косата не се накъдря зверски и къдриците не се разпиляват.Опитай

Лита синьото Чи е хидратиращо,оф ама тая Балеа от къде я измисли...уж с кератин и ший,ама по-скоро е вода със силикон,иначе би трябвало да е балансирана според мен,но силно се съмнявам

# 505
Аз съм ви супер благодарна, че ме насочите към правилните продукти. Хидратацията на  Joico си ползвам, термото Генезис и Davines curl cream. Чак ме е страх да сложа протеин. Препоръчайте ми подходящи 😍

# 506
И аз да споделя резултати след месец само. Това е след шампоан и балсам на Marroccanoil, leave-in на Макадамия. Дифузирах по един нов метод, видян от една мацка с чупливо-къдрава в Инстаграм и ми допада. Накрая обрах фриза с една слаба помпа Mystic oil, което откраднах от свекървата на долния етаж, защото нямам нищо подобно все още. Това пак от въпросната мацка го видях. Чакам да ми пристигне протеинов шампоан и още умувам какво да взема за оформяне на къдрици и за обирането на фриза...за последното да имате идеи?

Не е толкова къдрава всъщност, но вече е много по-жива. Не очаквам да стана 3b, но се надявам да намеря продукт поне да се пооформи по-добре.

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 14:43 от Анонимен

# 507
Дива орхидея, страхотно изглежда косата ти. Цвета-също. Би ли споделила за този метод на дифузиране?

# 508
Да, и аз искам да чуя метода.

# 509
И аз. Grinning Дай направо да видим видеото, за дифузера и как обира фриза.

Много ти е хубава косата, гъста и тежка изглежда! Сигурна съм, че ще се накъдри повече ако е по-къса. Моята след постригването много се вдига и между другото изглежда доста къса и ме дразни леко. Не знам как да я изсуша хем да не губят обем в корена, хем да не се вдига толкова по дължините.

Общи условия

Активация на акаунт