Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем! - Тема 5

• 46 606
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря! Много полезна информация. Ще ги сравня, защото ми се стори доста високо това ГПР.

# 121
Ето прясна информация от днес Алианц банк лихва 2.6, ГПР 2.71. Сключихме го със съдействието на кредитен консултант. Искаха да си прехвърля пенсионния фонд при тях, кредитна карта и спестовна засраховка 60 лв. на месец. Тези изисквания ги няма в договора за кредит, за да не вдигат ГПР-то и кредитната ми каза да ги спра след 1 година. Изповядахме сделката днес сутринта.

# 122
  • София
Ето прясна информация от днес Алианц банк лихва 2.6, ГПР 2.71. Сключихме го със съдействието на кредитен консултант. Искаха да си прехвърля пенсионния фонд при тях, кредитна карта и спестовна засраховка 60 лв. на месец. Тези изисквания ги няма в договора за кредит, за да не вдигат ГПР-то и кредитната ми каза да ги спра след 1 година. Изповядахме сделката днес сутринта.

Честито! А кой е кредитният ви консултант? Може и на лично съобщение.

# 123
Здравейте с Мъжа ми решихме да си купим къща и тъй като заплатата му минава през ДСК решихме от там да е кредита казаха че ще бързо  заради това обаче чакането е бая вече почти месец а ние още чакаме оценката от софия някой  знае ли за колко време стават нещата и щом всички документи и данни са вече в  системата уж тези в банката казаха ще стане бързо а се мотат по 20 дева

# 124
  • Варна
В момента ви одобряват по доходи или сте на финала и чакате одобрение за отпускане на кредит? Първото отнема 1-2 дни,второто около седмица.

# 125
В момента ви одобряват по доходи или сте на финала и чакате одобрение за отпускане на кредит? Първото отнема 1-2 дни,второто около седмица.
  казаха чакаме данъчната оценка от софия за имота да кажат колко пари ще е ипотечния защото изпращат 75%на къщите

# 126
  • София
По принцип ДСК са дооста бавни и тромави. Иначе колко време ще отнеме, зависи от банката. Обикновено оценката става за 1 седмица -10 дни.

# 127
От това, което ние получихме като съвети, изглежда, че повечето мнения са да се тегли в лева(включително на хора, работещи в тази сфера). Ние също така ще процедиране. Върнете се и прочетете назад, ако не се лъжа, в предишната тема се обсъждаше това и имаше интересни и полезни мнения.

Скоро открих темата. Намерих доста полезна информация и благодаря за това, че я споделяте. Наистина ми е интересно да прочета относно тегленено на ИК в лева или евро, предвид ситуацията, в която се намира държавата ни. Прегледах предната тема, но не успях да намеря тези мнения ( може би пропускам). Може ли някой да сподели къде мога да ги прочета, ако знае къде са.
Нашият кредит е в лева от Пощенска банка. Казаха- в каквато валута е заплатата, в такава е и за заема.

# 128
  • Варна
Ето въпросната дискусия в старата тема
https://bg-mam.ma/p/1111581/39305544

# 129
Ето въпросната дискусия в старата тема
https://bg-mam.ma/p/1111581/39305544

Много благодаря! Тези дни мога да напиша условията - лихва, ГПР и други неща, за който/ и ако някой/ има интерес. С поръчители сме.

# 130
  • Варна
Здравейте, искам да подам молба жалба към ДСК, какво бихте ме посъветвали дали по мейл или на място в офис е по-добре?

# 131
  • София
Здравейте, искам да подам молба жалба към ДСК, какво бихте ме посъветвали дали по мейл или на място в офис е по-добре?
На място и задължително копие за Вас с входящ номер.
Успех

# 132
Чета темата, много е полезна.
Преди малко видях това
https://m.24chasa.bg/novini/article/8210701

# 133
В ДСК съм се жалвала и по имейл. Отговориха ми писмено, после ми звъняха да ми се извиняват и по телефона. Зависи за какво се отнася, ако е за пари, по-добре писмена молба на място.

# 134
  • Варна
Благодаря, написах молба жалба ( по повод частично погасяване на ИК) и отидох до най-близкия клон, където претърпях поредното разочарование. Служителката, на която попаднах, ми каза,че нямали книга за оплаквания Joy и нямат практика да приемат жалби и да дават входящ номер Hushed Да съм я изпратена по имейл...това е положението, гледат да те разкарат и да не се занимават!

Общи условия

Активация на акаунт