Booking.com /Тема 3/

• 44 016
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Може ли да ме посъвтвате как да се свържа с booking. Звъня на телефона в София, линиите са натоварени не вдигат. Хостът ми е писал, че е съгласен да се канцелира резервацията без неустойка, но не може да върне парите тъй както те към момента са в booking и че тях трябва да търся. Къде мога да им пиша, не намирам .

# 151
  • Sofia
В дестинацията, за която е моята резервация от днес не се допъскат граждани от редица държави, сред които и България. Не знам как се очаква да стигнем до там при това положение...

# 152
Разбира се, че е форсмажорно обстоятелство. Както за авиокомпаниите е форсмажорно обстоятелство и не дължат обезщетения за анулираните полети под 14 дни преди полета и връщат само парите за билети, така би трябвало да се отнася и за хотелите.
Много е дразнещо като всеки си интерпретира нещо както му изнася, а букинг се разграничава и не излиза с някаква единна позиция.
Ами пратих го на букинг, а те трябва по-добре и от мен да го знаят. Милано не бил от обявените градове. Хотелът бяха категорични, нищо няма, нищо не връщаме, не предлагаме други дати, не че бих ги посетила след случая.

Обадете се на хотела. Кажете че ваш близък е дал положителна проба и вие сте били контактна с него. Предупредете ги че ще отидете но не носите отговорност ако заразите някого от персонала. Предложете ако искат да ви отменят резервацията и да ви върнат парите в предвид изложените обстоятелства. Simple Smile

# 153
  • София
На мен изобщо не ми отговарят от апартамента относно безплатното анулиране на резервацията.
Като си махна запаметената карта от букинг, дали има начин да ми изтеглят нещо за резервацията, която не искам да ползвам, но не мога да отменя безплатно? И всъщност, ако все пак я отменя, а няма запаметена карта, могат ли да изтеглят сумата за анулация?

# 154
  • Sofia
Понеже и на мен никой не ми отговаря,  си изпразних всички карти, които съм ползвала за резервации в букинг. Надявам се все пак, да са снизходителни, предвид ситуацията.

# 155
Букинг плачат за един колективен иск срещу тях. Ужасно некоректни се оказаха в създалата се ситуация

# 156
Според мен още малко ще ги има.

# 157
  • София
Аз анулирах резервациите които бяха с безплатна анулация. Остана една резервация за Фрайбург за началота на май с платено 50%. От сега и на мен и на тях им е ясно, че до тогава няма да се оправи положението и вероятно и Европапарк няма да работи /което беше и целта на пътуването/ и се чудя дали сега да им пиша или да изчакам и края на април да пиша? А и след днешният меил на райан ....... въпреки, че влязох в сайта и симулирах резервация за сходни дни и ми даде много добри цени на полетите .....

# 158
Нищо не бих чакала аз, докато има опция бих анулирала всичко за тази година

# 159
  • София
Аз пък си смених датите на хотела в Дубровник от април на септември.
Дотогава всичко надявам се да е приключило и да си пътуваме спокойно както досега.

# 160
Дубровник  е близо, Роже. Но ние бяхме  резервирали за Испания  за юни. Отказах  хотелите,  може и да изгорим със самолетните билети,  но голяма  работа. България  ер не ми отговарят  цяла седмица. Искаше ми се да  ги презаверим за догодина. Аз мисля,  че и есента  няма да  ми е до пътуване  с оглед рецесията,  която  се задава.

# 161
  • Sofia

Получих това стобщение от booking.

# 162
  • София
Shantal, за кога и за къде беше резервацията?

# 163
  • Sofia
Shantal, за кога и за къде беше резервацията?

Малдиви, 27.03 - 7.04.20.

# 164
  • София
Може ли да ме посъвтвате как да се свържа с booking. Звъня на телефона в София, линиите са натоварени не вдигат. Хостът ми е писал, че е съгласен да се канцелира резервацията без неустойка, но не може да върне парите тъй както те към момента са в booking и че тях трябва да търся. Къде мога да им пиша, не намирам .
Успяхте ли да се свържете? Какво стана?
Аз си писах с хоста и се съгласиха да ми отменят резервацията без такса, но казаха че те получават парите едва след като аз се настаня. Съответно писах на букинг и те казаха, че хоста не е съгласен и трябва да платя 100 евро за канселирането. След два дни трябва да платя и втората вноска по резервацията и се чудя какво да правя. Плащала съм с кредитна карта. Чуда се на кого още да пиша и имам ли шансове да ми върнат тия пари. Резервацията е за Германия ... затворени граници, отменени полети.....

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 21:04 от dioni

Общи условия

Активация на акаунт