За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 81

• 32 781
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • Елин Пелин
Не се изразих правилно. Водата е за мен. На него вода не давам. Но аз пиех по 5-6 чаши на ден най-много и според мен са малко. За вит.Д - не знам, вадя си някакви предположения, просто не знам от какво се получи. Но се надявам да се оправят нещата.

# 601
Изчакай да видиш как ще е следващия път. Може да е било инцидентно. Иначе 6 дни без акане, за мен, са ужасно много време, въпреки че се смята, че редките изхождания при кърмени бебета са нормални. При моите деца не съм чакала повече от ден и половина без акане, защото и двамата ставаха много нервни и като стане един цял ден без акане, на следващия ден съм слагала Мелилакс. Действа много добре и няма с какво да навреди, а точно обратното-ще помогне на бебето да си облекчи стомахчето и да се успокои. Може да си вземеш от тях. Аз винаги имам у дома, нося и когато сме на път.

# 602
Не мисля, че един ден без изхождане е проблем, но по препоръка на педиатъра аз също използвах Мелилакс на третия ден. Шест дни са си доста време. Също така можеш да пробваш чай Блевит с разхлабващо действие - може да се приема както от майката, така и от бебето, след определена възраст, като се добавя в млякото или водата. Мисля, че и това до определена степен помогна на дъщеря ми, а тя доста често се запичаше.

# 603
Ясно е, че ден и половина без изхождане не е кой знае какъв проблем, но както казах, моите деца са ставали много неспокойни и раздразнителни, и съм предпочитала да ги облекча, вместо да ги гледам как се мъчат. Вероятно всяко бебе реагира различно и затова майката действа според ситуацията.

# 604
Искам да попитам на какво може да се дължи следното:
Малкият диша така все едно има супер много течни сополчета, когато пробвам да изсмуча с "носко" не излиза нищо , последните 2 дни киха доста , има запек и когато се напъва се случва да повърне... това е доста необичайно и се чудя дали да не го заведа на педиатърката му, но пък се страхувам от болните деца който ще са там най вероятно ... Cry

# 605
Малкият диша така все едно има супер много течни сополчета, когато пробвам да изсмуча с "носко" не излиза нищо , последните 2 дни киха доста , има запек и когато се напъва се случва да повърне... това е доста необичайно и се чудя дали да не го заведа на педиатърката му, но пък се страхувам от болните деца който ще са там най вероятно ... Cry
Обадете й се като за начало и направете нещо за запека - аз не бих оставила детето си да повръща от напъни..

# 606
Здравейте! 39 см нормално ли е за обиколка на глава на бебе на 3 месеца? Според всички таблици, които гледам излиза, че сме с по-малка глава. Иначе в епикризата пише, че е роден с 35 см обиколка на главичката

# 607
Същата работа е при дъщеря ми - кихане и задна хрема, която според педиатъра се дължи на никненето на зъби. И тя понякога се напъва, но без повръщане. Консултирайте се с педиатъра дали да не вземете пробиотик за запека и на какво може да се дължи повръщането.

# 608
Какви зъби за бога, та той е на месец и половина , толкова рано ли... Anguished

Същата работа е при дъщеря ми - кихане и задна хрема, която според педиатъра се дължи на никненето на зъби. И тя понякога се напъва, но без повръщане. Консултирайте се с педиатъра дали да не вземете пробиотик за запека и на какво може да се дължи повръщането.

# 609
Понякога кихат, за да си почистят нослетата. Иначе и на моя син на моменти се чува така запушен. Слагам физ разтвор и чистя с аспиратор. Относно повръщането, при нас се случваше да върне от напъване заради колики.

# 610
Какви зъби за бога, та той е на месец и половина , толкова рано ли... Anguished

Не сте посочили възрастта на бебето в предния пост, само казвам каква е причината при нас. Малко вероятно е да са зъби. Консултирайте се с педиатър, за свое собствено спокойствие. Ако не Ви се ходи по болници може да го помолите да дойде на домашно посещение. Понякога склоняват.

# 611
  • Германия
Здравейте! 39 см нормално ли е за обиколка на глава на бебе на 3 месеца? Според всички таблици, които гледам излиза, че сме с по-малка глава. Иначе в епикризата пише, че е роден с 35 см обиколка на главичката
.

Не казваш дали е момче или момиче, за момчета дават по-голяма обиколка на 3 месеца, за момичета изглежда нормално. Но е относително, защото примерно моята дъщеря се роди с 38см обиколка на главата и на 3 месеца вече беше над 41-42 (по спомен)

# 612
Здравейте, от време на време чистя носа на моето 3 месечно бебе с аспиратор - първо капя капка физиологичен разтвор. Днес без да искам натиснах силно шишенцето и сложих повече капки в 1та ноздра. Гледах бързо да я обърна надолу и да издърпам с аспираторчето , но се притесних да не съм направила нещо.Бебето се разстрои,поплака и после се успокои. На някой случвало ли му се е и трябва ли да внимавам за нещо?
Питам, защото си спомням, че като четох листовката на физ. р-р пишеше да се внимава, за да не влезе в средното ухо на бебето или нещо такова.

# 613
.

Не казваш дали е момче или момиче, за момчета дават по-голяма обиколка на 3 месеца, за момичета изглежда нормално. Но е относително, защото примерно моята дъщеря се роди с 38см обиколка на главата и на 3 месеца вече беше над 41-42 (по спомен)
Момче е  бебенцето. Развива се нормално, но все пак се притесних. Не знам дали и скоро ще имаме консултация, че да  питам педиатъра

# 614
Нашето бебче постоянно плаче когато му впръскваме физ.разтвор

Здравейте, от време на време чистя носа на моето 3 месечно бебе с аспиратор - първо капя капка физиологичен разтвор. Днес без да искам натиснах силно шишенцето и сложих повече капки в 1та ноздра. Гледах бързо да я обърна надолу и да издърпам с аспираторчето , но се притесних да не съм направила нещо.Бебето се разстрои,поплака и после се успокои. На някой случвало ли му се е и трябва ли да внимавам за нещо?
Питам, защото си спомням, че като четох листовката на физ. р-р пишеше да се внимава, за да не влезе в средното ухо на бебето или нещо такова.

Общи условия

Активация на акаунт