Некоректност на А1

• 34 601
  • 407
  •   1
Отговори
# 315
Ако изтича на 13.08, а пуснеш на 14.07, нали разбираш, че ще имаш още 1 ден, след изтичане на договора. А ако закъснееш след 14-ти - още дни.  Могат да се въртят. Затова дадох горния пример - примерно пускаш предизвестието на  12-ти и изрично пишеш - с изтичане срока на договора.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 19:44 от Diorela

# 316
  • Русе
А предизвестието как се пуска, по интернет или в офис на място? Ако пусна през Моят А1 по интернет в кое меню да вляза? Ако е на място предполагам, че задължително трябва да си искам входящ номер?

# 317
  • София
Юли месец е 31 дни, така че от 14/07 до 13/08 са точно 30 дни, колкото е предизвестието.

# 318
А предизвестието как се пуска, по интернет или в офис на място? Ако пусна през Моят А1 по интернет в кое меню да вляза? Ако е на място предполагам, че задължително трябва да си искам входящ номер?

Само на място в офис. Няма нужда да се иска входящ номер - те го изготвят, подписва се на таблет и дават разпечатано копие, както и го пращат на мейла. Като на мен даже ви върнаха някаква сума в следваща фактура. А ако нямате други услуги към тях, може да трябва да отидете на място да върнат пари, след като се прекрати договора и излезе последната фактура/кредитно.

# 319
Юли месец е 31 дни, така че от 14/07 до 13/08 са точно 30 дни, колкото е предизвестието.
Зависи как е формулирано предизвестието в догова и ОУ - едномесечно, или  30 дневно. Ако е 30 дневно, трябва да започе да тече на 15.07, за да изтече на 13.08. , ако е едномесечно, както мисля, че е, започва да тече на 13.07.

# 320
Аз изрично питах А1 по мейла преди да пусна предизвестие за прекратяване на договор - изтичаше на 13.08 и отговориха, че трябва да си пусна едномесечно предизвестие след 14.07, за да няма неустойки.
Сигурно трябва да е след 14.07, но само на 15.07 от 9:30 до 11:15. Иначе има неустойки, но ще ти кажат подробностите след като не изпълниш тайните им очаквания.

# 321
  • у нас
Сигурно трябва да е след 14.07, но само на 15.07 от 9:30 до 11:15. Иначе има неустойки, но ще ти кажат подробностите след като не изпълниш тайните им очаквания.
Какво ще рече тайни очаквания?

# 322
Аз не знам защо трябва да се броят дни...като договорът е срочен и в него пише кога той изтича.
В случая само се уведомява а1 че клиентът не желае този договор автоматично да се трансформира в безсрочен.
Предизвестие има само при безсрочните договори. А този още не е станал такъв.
Пише се текст НЕ ЖЕЛАЯ ДОГОВОРЪТ МИ ДА СЕ ТРАНСФОРМИРА В БЕЗСРОЧЕН. ЖЕЛАЯ С ИЗТИЧАНЕ НА СРОКА МУ ТОЙ ДА БЪДЕ ПРЕКРАТЕН.
ЗА КОЕТО ВИ УВЕДОМЯВАМ С НАСТОЯЩОТО ЗАЯВЛЕНИЕ!
Взема се вх.номер задължително. Ако откажат пускате с куриер с обратна разписка до офис.

Ето от ЗЕС:....никъде не пише за предизвестие и срок на СРОЧЕН договор. Пише за липса на съгласие..така че ги уведомявате че липсва такова за трансфопмирането в безсрочен.

# 323
Какво ще рече тайни очаквания?
Означава, че си измислят невъзможни за предвиждане правила колкото да ти кажат "Ами изтървали сте срока - няма как, договорът е продължен". Що за глупост са тия предизвестия незнам колко време преди изтичане на договора - сякаш имат 5 клиента и един ако се откаже изненадващо ще им пропадне сметката с изплащането на оборудването и ще фалират. Чисто и просто са долни цигански номера за да изнудват хората.

# 324
Ето от ЗЕС:....никъде не пише за предизвестие и срок на СРОЧЕН договор. Пише за липса на съгласие..така че ги уведомявате че липсва такова за трансфопмирането в безсрочен.
Скрит текст:

Искаш да го прекрати в рамките на срочния ли или искаш да плаща 1 месец, докато е на безсрочен? Учудвам се, че не разбираш написаното.

Пуска се предизвестие, докато не е изтекъл, с идеята да бъде прекратен веднага след изтичането му. След изтичането му става автоматично безсрочен и ще трябва да плаща 1 месец, което е излишно.

Означава, че си измислят невъзможни за предвиждане правила колкото да ти кажат "Ами изтървали сте срока - няма как, договорът е продължен". Що за глупост са тия предизвестия незнам колко време преди изтичане на договора - сякаш имат 5 клиента и един ако се откаже изненадващо ще им пропадне сметката с изплащането на оборудването и ще фалират. Чисто и просто са долни цигански номера за да изнудват хората.
Не пиши подобни измишльотини. Няма как да кажат такова нещо.
Предизвестието е записаното в Закона. Питай управляващите защо го има заложено.Естествено, че мобилните оператори ще се възползват.

# 325
Ти не си наясно.
Няма записано в закон нийде предизвестие за прекр на срочен. Той срокът си е записан в договора..2г .

Просто ги УВЕДОМЯВАШ че не желаеш след този срок да имаш отношения с тях.
Зящото не ги ли уведомиш...автоматично става безсрочен.
Тя не иска да се трансформира,  за това ги УВЕДОМЯВА че с изтичане на срока тя е аут.
Простичко е. За уведомлението срок няма!
Срок има ако прекратява безкрочен. А тя е в срочен .

# 326
  • Русе
Момичета, замислихте ме какъв се води договора ми-срочен или безсрочен. Сключен е преди много години, но на всеки 2 години се преподписва с нови помоционални условия, които важат за две години.

# 327
# 328
  • у нас
Момичета, замислихте ме какъв се води договора ми-срочен или безсрочен. Сключен е преди много години, но на всеки 2 години се преподписва с нови помоционални условия, които важат за две години.
Новите условия важат 2 г. Значи е срочен.

# 329
Ти не си наясно.
Няма записано в закон нийде предизвестие за прекр на срочен. Той срокът си е записан в договора..2г .

Просто ги УВЕДОМЯВАШ че не желаеш след този срок да имаш отношения с тях.
Зящото не ги ли уведомиш...автоматично става безсрочен.
Тя не иска да се трансформира,  за това ги УВЕДОМЯВА че с изтичане на срока тя е аут.
Простичко е. За уведомлението срок няма!
Срок има ако прекратява безкрочен. А тя е в срочен .
Ти си наясно с всичко, както винаги. Grinning
Всеки договор може да бъде прекратен с едномесечно предизвестие, но когато се направи в подходящия момент(1 месец преди изтичането), тогава договорът ще се прекрати след като е станал безсрочен и така няма неустойка. Това е идеята. Така е било винаги.

Щом ще си вадим какво пише в Закона, тогава ми покажи къде пише, че когато си поискаш(?), просто ги УВЕДОМЯВАШ, че не желаеш след този срок да имаш отношения с тях. На скрийншотите не пише такова нещо.

Може да попиташ трите мобилни оператора, както и КРС, КЗП дали твоето твърдение е така. Ти обичаш да им пишеш, та няма да е проблем за теб. Така ще помогнеш на всички.

Общи условия

Активация на акаунт