Некоректност на А1

• 34 601
  • 407
  •   1
Отговори
# 300
Обикновено го дават след подписване. А много хора не си знаят правата и не знаят какво да изискват. Омайват ги и подписват всичко. Разбират чак след време.

# 301
Е уста нямат ли? Казва се искам да влезе в сила след 7 дни..дайте да видя как е оформено в договора...гледа и ако не е чекнат отказ, тогава подписва.
Стига с това оправдание те хората не знаят.
Ами като ги мързи да се научат..да ги стрижат. Какво да кажа.
Като ги излъжат..защото в офис лъжат!..да се сърдят на себе си.

# 302
То и в офис да разпишеш пак можеш да се откажеш до 7 дни. А, за куриера, той пред вратата ще ме чака да чета и разписвам, не ми е ок.

# 303
  • София
То и в офис да разпишеш пак можеш да се откажеш до 7 дни. А, за куриера, той пред вратата ще ме чака да чета и разписвам, не ми е ок.
последно - ноември - разписвах в офис на А1 така (електронно) и този изрично ми каза, че не важело това и да не го маркирам... колко е вярно не знам. Кой вариант е най-добър за подписване и евентуално отказ в някакъв срок?

# 304

Недей заблуждава.
Масово в офис служител ти чеква отказ от правото и влиза в сила в момента. И без това хората нали не четат какво подписват.

# 305
Не лъжа. Всеки има право да се откаже чрез попълване на бланка.

# 306
  • Разпиляна във въображението
Майка ми получила обаждане от А1, че вдигат таксата на телефона, бил изтекъл срока. Отделно сега в офис й казали, че вдигат таксата и на интернета.

# 307
  • у нас
Майка ми получила обаждане от А1, че вдигат таксата на телефона, бил изтекъл срока. Отделно сега в офис й казали, че вдигат таксата и на интернета.
Когато не е преподписан договорът в рамките на срока, отпадат всички преференции, които са били досега. Нормално е да се вдигне таксата, просто са отпаднали намаленията, които са били в срока на договора.
Иначе А1 разпраща смс, че запазва таксата и няма да има увеличение.

# 308
  • Разпиляна във въображението
Когато не е преподписан договорът в рамките на срока, отпадат всички преференции, които са били досега. Нормално е да се вдигне таксата, просто са отпаднали намаленията, които са били в срока на договора.
Иначе А1 разпраща смс, че запазва таксата и няма да има увеличение.

Имам развитие. След като майка ми обиколи три офиса накрая са й предложили изгодна цена за пакет. Минутите са чувствително по-малко и мб от офертата за мобилен от Виваком - 150 мин. и 300 мб. Но нейният "разход" е едва 20-30 мин. и не ползва мобилен, затова се съгласи на този вариант. Общо за телефон, телевизия и домашен нет - 30 лв. и някакви стотинки. Добавихме още една кутия за 4 лв. и това е. Каза, че иска тази оферта, прехвърлих и "собствеността" на номера и край.

# 309
  • у нас
Miriel, много добра оферта.

# 310
  • Русе
Колко време преди края на договора мога да подам предизвестие, че искам да си прекратя договора? Договорът е за ТВ+ домашен Интернет.

# 311
С неустойка - по всяко време.
Без неустойка - в последния месец на договора.

# 312
  • у нас
С неустойка - по всяко време.
Без неустойка - в последния месец на договора.
Без неустойки е ли все още 3 месеца? Пише го в договорите по принцип.

# 313
Зависи колко е срокът на предизвестие. Добър вариант е, да е малко преди началото на срока, като изрично посочиш, че прекратяваш към момента на изтичане срока на договора. Така спазваш и срока на предизвестието, и срока на договора, не могат да ти правят въртели за 1, 2 дни.

# 314
Аз изрично питах А1 по мейла преди да пусна предизвестие за прекратяване на договор - изтичаше на 13.08 и отговориха, че трябва да си пусна едномесечно предизвестие след 14.07, за да няма неустойки.

Общи условия

Активация на акаунт