Какво ще купя отново? (2)

• 99 403
  • 754
  •   2
Отговори
# 600
  • софия
Лабрекс, добронамерено те съветвам да послушаш papi6 и мъжа. Който не е опитал, той не знае. Естествено е да се почистват приборите от едри остатъци. И на мивката не ги миеш с тях 😉
Тези, които са измислили миялната и пералнята, са велики хора, достойни за Нобелова награда.

# 601
  • Пловдив
Единственото нещо от домакинстването е миенето на чинии, успокоява ме супер много и ми носи удоволствие. Миялна в къщата ни ще е като някои други уреди, които стоят като украса.

# 602
Сигурно сте прави момичета, ще ѝ дойде времето и на миялната. Но и Десиссслава е права, при всеки е различно. Но не съм се зарекла в никакъв случай. Simple Smile

# 603
  • софия
Мразя да мия чинии и да бърша прах. Не ме успокоява, а ме изнервя. Около 2 г. миялната беше вещ от интериора, защото половинът миеше чиниите. Замина на дълга командировка. Като се върна, научих и него на това каква е ползата от машината 🙂

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 08:42 от zvаnchе

# 604
Боже, аз бях къде 40, когато се сдобих с миялна - съпротивата беше основно на ММ, който миеше чиниите в повечето случаи. Имах семейство и дете от не знам колко години Simple Smile Сега не бих се отказала от нея за нищо на света, все едно да се откажа от пералнята.

Иначе майка ми продължава да се отнася с недоверие и към пералнята и да пере голяма част от дрехите на ръка, въпреки че разполага с последно поколение такава Simple Smile

# 605
Абе само на мен ли миялната не ми мие добре по-запечени тавички и тигани? Вече въобще и не си правя труда да ги слагам там. Иначе за чинийки и чашки е супер.

# 606
Е, то си има програма за тавички и тигани. Ако ги мия на програма за чашки и чинийки и моята не мие добре запечени тавички.

# 607
Завиждам ви благородно за миялните машини. Аз също планирам такава, но трябва основно да си преправя кухнята, за да мога да я събера. Тази година заради Ковид 19 отложих ремонта, но дано дойдат по-добри времена.

# 608
Баш заради ковида миялната е по-добра от нас - мие и суши на по-високи градуси. Тави и тенджери мия на съответната програма и блестят, дълга е - час и половина и на високи градуси. Супер!
Сушилнята също - преди с приоритет бяха щадящите дрехите програми, сега не ми пука за дрехите, да ги пече там, която оцелее - оцелее. Досега нямам нито една съсипана, де, ама и да има няма да страдам.
Във връзка с вируса си промених много от предпочитаните продукти. Искам лесни за почистване или изхвърляне опаковки. От водата сега ми е любима ей тази например 
Скрит текст:
Какви форми, какво изящество, каква гладкост! Вкус няма.
Избирам с малко завъртулки и изпъкналости по бутилката, че по-лесно се почистват.
На JA! консервите са много хубави.

# 609
  • Sofia
Може ли да споделиш каква миялна имаш? Имам Бош, но не се справя със запечени тави дори на специалната програма. Поне не до степен, до която стават измити на ръка.

# 610
О, аз миялна за една тава не мисля да пускам. Иначе не споря, че си е полезен уред.

# 611
И моята е Бош. Нямам неизмити тави обаче. Ако се случи веднъж на пет години, я връщам втори път с другите съдове. Ползвам феъри платинум най-често и високи градуси за тави и тенджери.
На ръка мия само специалните ножове от Етъра и капака на тенджерата под налягане. Всичко останало, което не става за там съм го подарила отдавна.

# 612
Всъщност чашки и чинии могат ли да се мият на програмата за тави?

# 613
Да, нищо им няма, идеални стават.

# 614
  • Mediterraneo
Има теми за миялните, полезни са, тук ще ни затрият скоро.

Общи условия

Активация на акаунт