ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 15

• 45 946
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря, ще посетя клиника Щерев, прочетох противоречиви отзиви за Попов

А който е преминал през това, задължилно ли се взимат хапчета 6 месеца след операцията? Това ми каза докторката вчера..

Интересно, че не спомена колко е важно да се спазва здравословна диета и да се избягват някои храни. Знам, че това няма да премахне кистити, но все пак е важно и намалява болките

# 91
Ако ще е от полза, лекарите, които тогава участваха в тези прегледи, бяха проф. Тимева, доц. Юнакова, д-р Магунска и д-р Димитров, ако не се лъжа за последните двама.

# 92
Аз се оперирах при проф. Ковачев и д-р Гановска във ВМА.
Аз съм доволна от тях, както и от грижите в отделението.
За инжекциите Золадекс- да, за 6 месеца са и те са по-гадни от операцията заради всичките си странични ефекти.
Успех !

# 93
Бях писала по-назад в темата, че не могат да те задължат да слагаш инжекциите. Да, изписват се като препоръка. В болницата в Плевен, преди операцията, когато имах консултация с лекар, ми каза, че единият вариант е да забременея веднага, другият е да слагам тези инжекции. Аз казах, че ако някой може да ми гарантира, че ще забременея веднага, ще го направя, все пак това ми е целта. Знам, че има жени, които веднага след операцията започват инвитро, други пък си пробват нормално и пропускат инжекциите. Разбира се, шанс да се върнат кистите има винаги. Има жени, които не искат да губят допълнително време с инжекциите и преминават направо към опитите.
Аз съм съгласна с горното мнение, че Золадексът е в пъти по-гаден от операцията.

# 94
За Попов не съм чула негативи, но все пак разни хора, разни идеали. Аз ще се оперирам при него. Само да се върне де Grinning
И аз не искам инжекциите, защото и без тях си имам техните странични ефекти, но в лека степен. Искам веднага да си забременея, но кой ще ми го гарантира?!

# 95
Прочетох някъде, че не щадял яйчниците и задари киста е искал да премахне ячник тъй като бил негоден, само това мнение беше негативно, иначе останалите бяха хубави

А той откога работи?

# 96
Точно тези специалисти щадят най-много яйчниците. Но това за мен е много индивидуално и самата репродуктивна система е една от най-сложните, така че грешки не са изключени. То като за всяко нещо де. На моя приятелка й казаха, че няма да има деца и няколко седмици след прегледа забременя.
Всеки си избира доктора по усет. Аз си намерих познат, с когото са приятели, та имам и лични причини да му се доверя.
В понеделник ще звъня да питам кога се връща, уж на 13 май, но казаха, че не е сигурно.

# 97
Да, имам чувството, че понякога е на късмет също.

Аз се замислям да замразя яйцеклетки преди операцията, някой да е минал през това също?

# 98
Аз също сим на 34 години не раждала все още, в понеделник ми беше лапароскопията с премахване на ЕМ от дебело черво, двата уререра, яйчници, както и премахване на всички сраствания и временно зашиване на яйчниците за коремната стена с цел да не срастнат отново вдин за друг.  Като цяло за себе си съм решила да не правя хормонално лечение, а да премина направо към бебеправене, но докато се възтановя от самата операция взимам противозачатъчи без прекъсване на приема, така не ми идва цикъла и яйчниците си почиват пък и е профилактика за самата ЕМ.

# 99
А къде беше операцията ще споделиш ли?

# 100
Не съм споделила понеже операцията ми е правена в Германия, прави ми я немски професор светило в областта на Ендометриозата. Ако чете тук момиче със същите проблеми живеещо също в Германия бих споделила с удоволствие подробности. Професора ми беше препоръчан от лекарите, кйто ми правиха диагностичната лапароскопия, където лъсна какви са ми проблемите.

# 101
Някой изпитвал ли е гадене, главоболие, силна умореност доста преди период? Аз от 2-ва дена, само 7 дена след последният ми цикъл, се чувствам като ударена от влак, само лежа и нямам сила и енергия за нищо...дори ми се гади често и нямам никакъв апетит..

Мислех да изчакам с операцията, ама май ще ми се наложи да я направя по-бързо, така не се живее Sad

# 102
Аз се чувствам по този начин при инжекциите. Пий магнезий, помага, а за гадене-деган.

# 103
Два месеца след слагането на 6 инжекции Золадекс, кистата ми порасна наново и по-голяма. Та Золадексът нищо не може да спре -само дето изтънява лигавицата и цикълът ми стана като водопад- той и преди това беше чешма, а сега е направо страшно. Не знам дали от това, че съм шита на яйчника, кистата излезна наново или е свързано със Золадекса.
Ако можех да върна времето назад не бих си го причинявала. Все си мисля, че като слушам докторите, ще направя правилното решение, но оказва се, че винаги вътрешното ми чувство  е било по-правилно. Те предлагат това и онова, но в крайна сметка не поемат никаква отговорност - отговорността за здравето на човек си зависи само от него самия - каквото и да му предлагат докторите, човек сам взима решението.
Освен това те печелят от нашата болка и за тях е по-изгодно ние да имаме проблеми, колкото и гадно да звучи.
Просто исках да споделя мнението си - може и да е полезно за някой и да успея да помогна на някои, може и да объркам някого, но за себе си аз лично дълбоко съжалявам.

# 104
Здравей Фиона,

съжалявам че това ти се е случило.

Напълно подкрепям относно мнението ти за докторите, 99% са така. И аз им нямам доверие, те си знаят - хапчета и рязане. Защо моята лекарка, а може би и повечето, не ми спомена колко е важно да изключиш някои храни и да поддържаш специална диета например, от интернет го разбрах.

Аз съм с 4см Ендо киста и ми каза - "Само за операция си" и после 6 месеца на инжекции или хапчета и не знам какво да правя, тъй като ми каза, че ако го оставя така, ще стане по-зле, а с операцията щели да спасят (няма гаранции разбира се) яйчника.. И от операцията се страхувам и от 'лечението' после.. Но съм чела и за сполучливи операции и жени, при които не се връща.

Колко беше голяма твоята киста?

Общи условия

Активация на акаунт