ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 15

• 46 521
  • 769
  •   1
Отговори
# 105
Два месеца след слагането на 6 инжекции Золадекс, кистата ми порасна наново и по-голяма. Та Золадексът нищо не може да спре -само дето изтънява лигавицата и цикълът ми стана като водопад- той и преди това беше чешма, а сега е направо страшно. Не знам дали от това, че съм шита на яйчника, кистата излезна наново или е свързано със Золадекса.
Ако можех да върна времето назад не бих си го причинявала. Все си мисля, че като слушам докторите, ще направя правилното решение, но оказва се, че винаги вътрешното ми чувство  е било по-правилно. Те предлагат това и онова, но в крайна сметка не поемат никаква отговорност - отговорността за здравето на човек си зависи само от него самия - каквото и да му предлагат докторите, човек сам взима решението.
Освен това те печелят от нашата болка и за тях е по-изгодно ние да имаме проблеми, колкото и гадно да звучи.
Просто исках да споделя мнението си - може и да е полезно за някой и да успея да помогна на някои, може и да объркам някого, но за себе си аз лично дълбоко съжалявам.

Какво ти казаха...пак операция и Золадекс ли
Иначе да, ние с нашата ендометриоза сме си направо на абонамент при тях.

# 106
Фиона, съжалявам, че така бързо ти се е върнала кистата отново. Ако не се лъжа, с теб едновременно започнахме инжекциите в края на август миналата година? Може би на твое място и аз щях да съм така разстроена и да казвам, че нямаше смисъл да си причинявам този кошмар със Золадекса. Истината е, че всичко е много индивидуално. Ето аз почти 4 месеца след последната инжекция, нямам нови кисти, но осъзнавах, че има голяма вероятност след като спра инжекциите и да се върнат пак за няколко месеца. Аз имах кисти и на двата яйчника.
Подкрепям мнението ви, че и медицинските услуги са бизнес и гледат как да печелят от нас, но все пак мисля, че има и не малък брой лекари, които наистина дават всичко от себе си, за да ни помогнат.

# 107
Фиона, съжалявам, че така бързо ти се е върнала кистата отново. Ако не се лъжа, с теб едновременно започнахме инжекциите в края на август миналата година? Може би на твое място и аз щях да съм така разстроена и да казвам, че нямаше смисъл да си причинявам този кошмар със Золадекса. Истината е, че всичко е много индивидуално. Ето аз почти 4 месеца след последната инжекция, нямам нови кисти, но осъзнавах, че има голяма вероятност след като спра инжекциите и да се върнат пак за няколко месеца. Аз имах кисти и на двата яйчника.
Подкрепям мнението ви, че и медицинските услуги са бизнес и гледат как да печелят от нас, но все пак мисля, че има и не малък брой лекари, които наистина дават всичко от себе си, за да ни помогнат.

Sunflower, а на тебе колко големи ти бяха кистите? Стискам палци никога да не се връщат! Дали зависи от самия организъм или от самата операция? Горят ли ги или ги режат?

Също прочетох е един друг форум това:
"The hormones in dairy are so harmful to us. I also just went to an event where Dr. Neal Barnard was speaking. He said that a patient cleared up her endo and got pregnant after cutting out dairy. It's worth a try."

Възможно ли да се изчисти от само себе си? Тъй като прочетох вече няколко различни случаи за изчистване от само себе си, било то с диета/спорт или компреси от рициново масло или поне намаляли? Защото повечето доктори ми изглежда, че категорично отричат това да е възможно, само операция!

# 108
Честно казано, не знам как точно са ми ги махнали. На 28.04 бях на преглед при друг лекар, не този, който ме оперира, и ми каза, че много добре са ме изчистили. Видя се фоликул (на 10-ти ден от Ц). Всичко изглеждаше наред, но да видим. Simple Smile
На левия яйчник имах киста около 2-2,5см, а на десния яйчник малко не успях да разбера, понеже се съмняваше АГ дали са 2 кисти по 2,5см, които са долепени една до друга, или е една киста 5см, която е двукамерна. Мисля, че в епикризата пишеше, че е една 5см.

# 109
Някой пил ли е Оргаметрил? Докторката ми го изписа, щяло да помогне малко с болките каза... Изобщо незнам дали има смисъл да го пия

# 110
Аз го пих 3 месеца и след това преминах към операция. Не съм критерий за болка, защото никога не съм имала типичните за ендометриозата болки. На мен ми дадоха Оргаметрила евентуално като проба да се смалят кистите, но те си останаха все толкова, та нямах никакъв ефект от него.

# 111
  • София
При мен пък инжекциите си свършиха работата. Ако се върна назад, пак бих ги сложила.

# 112
В началото кистата беше 2,8 см, новата която ми излезна след Золадекса е 3,2 см , сега не съм разбрала този месец расте ли не расте ли- все още не съм била. Но е придружена с много повече болки и спазми. Ако преди болката беше в кистата, сега е в кистата + целия яйчник. Много съм разочарована.
Пазете се момичета!!!

# 113
Здравейте имам едно питане имам операция на ендометриозата и след нея лечение с Золадекс само, че сега ми предлагат понеже съм имала ендометриозата инвитро с донорска яйцеклетка, понеже в всички случаи след ендометриозата увреждала яйцеклетка и нямало смисъл да пробвам с мой, АМХ ми 1,30, имам предвид вие след ендометриозата за ваши яйцеклетки забременя те ли, Благодаря

# 114
Здравейте имам едно питане имам операция на ендометриозата и след нея лечение с Золадекс само, че сега ми предлагат понеже съм имала ендометриозата инвитро с донорска яйцеклетка, понеже в всички случаи след ендометриозата увреждала яйцеклетка и нямало смисъл да пробвам с мой, АМХ ми 1,30, имам предвид вие след ендометриозата за ваши яйцеклетки забременя те ли, Благодаря

Здравейте!  Аз бях забременяла естествено след Лапароскопия по премахване на Ендометриозна киста (6 см )от единия ми яйчник и ендометриозни огнища. Случи се около 10 -я месец след операцията. Миналата година имах втора операция където отново ми премахнах киста от десния яйчник. И си имам две ембриончета с моя яйцеклетка макар и трудно. Но аз поне разчитам на левия яйчник за сега. В коя клиника ви предлагат директно донорска яйцеклетка? Не може ли да потърсите второ мнение?  Ако сте около 40 год. или над, може да е наистина по -трудничко. Аз лично бих опитала първо с моя яйцеклетка не бих се дала така.

# 115
След отворена операция на киста 7см с отстранени яйчник и тръба, унищожени от кистата, без лечение със золадекс с неуспешни четири инсеминации и едно инвитро забременях спонтанно т. е с моя яйцеклетка 9м след операцията. Бях на 34г т. е в не съвсем млада възраст. В тогавашната група жени в подфорум Проблемно забременяване имаше и други жени след лечение на ендометриоза (операция + золадекс) забременели спонтанно или чрез АРТ със собствени яйцеклетки.
Да не би да са ви правени изследвания на яйчниковия резерв и да е установен проблем в яйчниковата функция и затова да са ви казали, че не можете да забременее те със собствени яйцеклетки. Извинявайте, но лекарят който ви го каза репродуктивен специалист ли е или обикновен гинеколог?

# 116

Здравейте!  Аз бях забременяла естествено след Лапароскопия по премахване на Ендометриозна киста (6 см )от единия ми яйчник и ендометриозни огнища. Случи се около 10 -я месец след операцията. Миналата година имах втора операция където отново ми премахнах киста от десния яйчник. И си имам две ембриончета с моя яйцеклетка макар и трудно. Но аз поне разчитам на левия яйчник за сега. В коя клиника ви предлагат директно донорска яйцеклетка? Не може ли да потърсите второ мнение?  Ако сте около 40 год. или над, може да е наистина по -трудничко. Аз лично бих опитала първо с моя яйцеклетка не бих се дала така.
В Селена Пловдив ми го казаха, и в Стара Загора при Стефанов сега ще ходя в София в Надежда понеже АМХ ми се е качил от преди операцията 1,30 пък и в София правели някакво PRP процедура на яйчниците,не на 36години съм,

# 117
Аз съм със смесени чувства от клиника Надежда. Докато се лутах къде да се оперирам, естествено звънях и там. При положение, че имам всички изследвания, ми обясниха, че трябва да ми разгледат документите 1 месец!!!, след което да отида на преглед и чак тогава операция.
Казах им, че си имам всички изследвания и искам директно да отида на преглед/консултация, но не можело. Трябва да чакам този един месец да ми разглеждали случая. Та направо ме отказаха.
Значи цял месец да чакам да ме викат на преглед?! А не, мерси.

# 118
Аз чаках 4ри месеца да ми разгледат документи и още 4 да ми дадат час при лекар, който беше още специализант.

Имаше чудене за АМХ и донорска яйцеклетка... аз на 28 бях с АМХ, 1.1. забременях инвитро, пети опит за АРТ. С моя яйцеклетка, на 31 родих. Нещата са много относителни. Но без да се пробва дори със собствени яйцеклетки.... Е безумно да се ходи директно на донорска заради ниско АМХ или ЕМ. И които и да са тези лекари... Безумщина.

# 119
И аз с такова АМХ не бих се съгласила директно с донорска Я, бих се мъчила с моя да забременея.
За Надежда - аз попълних въпросника на 19.04 и вчера ми се обадиха за час, но аз не бърам за там, даже сега попълних въпросника, понеже бях настроена да чакам 5-6 месеца за час.

Общи условия

Активация на акаунт