ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 15

• 46 598
  • 769
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Кафе никога не съм обичала, но месо ям много. Бях най-тежка степен ендометриоза. Вече 9 години няма рецидив, а не съм сменяла начина си на хранене.
Това е страхотна новина!
Дано има повече такива момичета!🙂🍀

# 481
Аз съм без рецидив 14г. и не съм се занимавала с билки и ограничения в храненето освен когато водя борба с теглото.

# 482
Здравейте Simple Smile
На 25 години съм, нямам доказана ендометриоза, но от всичко изчетено мисля, че е това! Миналата година май месец, след 7 положителни теста за бременност ми казаха, че няма бременност, но имам киста 4 см. Декември след цикъл който продължи 18 дни, ходих на лекар каза, че заради кистата е дългия цикъл, но не ми изписа никакви лекарства. От 3 месеца вече имам зацапване така да го нарека след цикъл. Ту розово, ту светло кафяво. Болки ниско в корема и от дясно където е кистата, които вече са постоянни не спират. Болка при секс, но съм и с обърната матка, казаха че може да е от нея. Силни менструални болки, но и преди ги имах. Искам да отида на преглед, но не знам при кой лекар. Дайте съвет, за град София става на въпрос.

# 483
Рори и Весето как стигнахте до излекуване за толкова дълъг период? Аз за две години минах операция, 6 месеца золадекс и бременност и пак не се стопира гадината. Вече не знам какво да направя. За това реших да пробвам с диета и билки.

# 484
  • София
При мен общия дискомфорт е от около 17 месеца,но от януари тази година(от 8 месеца)освен него имам и една ясно усещаша се болка в левия яйчник.
До скоро там киста нямаше,вече има такава,но болката там е от 8 месеца.
Чудя се на какво може да се дължи тази болка?На срастване ли?
Ендо кистите са в дясно,а там по -малко ме боли в сравнение с тази болка в ляво.

# 485
Здравейте Simple Smile
На 25 години съм, нямам доказана ендометриоза, но от всичко изчетено мисля, че е това! Миналата година май месец, след 7 положителни теста за бременност ми казаха, че няма бременност, но имам киста 4 см. Декември след цикъл който продължи 18 дни, ходих на лекар каза, че заради кистата е дългия цикъл, но не ми изписа никакви лекарства. От 3 месеца вече имам зацапване така да го нарека след цикъл. Ту розово, ту светло кафяво. Болки ниско в корема и от дясно където е кистата, които вече са постоянни не спират. Болка при секс, но съм и с обърната матка, казаха че може да е от нея. Силни менструални болки, но и преди ги имах. Искам да отида на преглед, но не знам при кой лекар. Дайте съвет, за град София става на въпрос.

Ангел Налбански, работи в Майчин дом. Тясна специализация - ендометриоза. Много добър в диагностицирането, перфектен лапароскопист, коректен, кадърен, добро отношение, интелигентно.

Има частен прием в близост до Майчин дом: https://superdoc.bg/lekar/d-r-angel-nalbanski-dm-6778

# 486
Здравейте Simple Smile

Ангел Налбански, работи в Майчин дом. Тясна специализация - ендометриоза. Много добър в диагностицирането, перфектен лапароскопист, коректен, кадърен, добро отношение, интелигентно.

Има частен прием в близост до Майчин дом: https://superdoc.bg/lekar/d-r-angel-nalbanski-dm-6778

Потвърждавам абсолютно за Налбански! Много съм доволна. Смятам го за отличен лекар.

# 487
Вили, абсолютно нищо ли не ти изписаха за кистата? Казаха просто ще чакаме? Head Band

# 488
Вили, абсолютно нищо ли не ти изписаха за кистата? Казаха просто ще чакаме? Head Band
Да каза тука виждам киста 4 см, ще изчакаме.. Но започна да ми идва по 2-3 пъти в месеца. След цикъл като започне едно зацапване няма спиране 😳 но щом вече 1 г и няколко месеца си стои кистата явно няма да се махне сама

# 489
Да каза тука виждам киста 4 см, ще изчакаме.. Но започна да ми идва по 2-3 пъти в месеца. След цикъл като започне едно зацапване няма спиране 😳 но щом вече 1 г и няколко месеца си стои кистата явно няма да се махне сама

Ами директно отиди пак на лекар и дано преценят да ти я махнат... Да ти идва 2-3 пъти на месец изобщо не е нормално, и зацапването също. Задължително при лекар, някой обаче, който е добър в тази област, задължително. Може да стане и голяма беля с тия кисти, ако не се третират навреме.

# 490
Рори и Весето как стигнахте до излекуване за толкова дълъг период? Аз за две години минах операция, 6 месеца золадекс и бременност и пак не се стопира гадината. Вече не знам какво да направя. За това реших да пробвам с диета и билки.
Здравей! Какви билки пиеш?

# 491
  • София
Някъде назад я има историята ми.
Оперирах се декември 2010. Минах лечението с Лукрин, цикълът ми се възстанови август 2011.
Януари 2013 забременях. На третия месец опити. През октомври 2012 имах една биохимична бременност.
После февруари 2015 забременях отново.
Почти не съм кърмила, по стечение на обстоятелствата. Та цикъл не съм имала само по време на бременностите.

# 492
Цитат на: Михаела Виячева 630226
link=topic=1171876.msg41355683#msg41355683 date=1599651897
Здравей! Какви билки пиеш?
Vickey1234, преди години пиех котешка стъпка и мисля, че е възможно благодарение на тази билка да се е махнала тогавашната ми киста, която седеше 2г. Сега пак ще пия от нея, взела съм си и хранителна добавка с куркума и джинджифил, както и добавка, която съдържа хранителни вещества открити в кръстоцветни зеленчуци, като зеле, броколи, брюкселско зеле, карфиол, алабаш, къдраво зеле, ряпа и др., която помага за отстраняването на излишния естроген. Четох също за билките гръмотрън и орлови нокти. Знам, че се пие и отвара от стар лук за около две седмици. Пак казвам, че всичко, което действа детоксикиращо, противовъзпалително и естрогенподтискащо е добре дошло за организма,  при ендометриоза.

# 493
Привет, бременна съм в 7г.с. при прегледа се видя, че имам киста с големина 6см. Кистата е твърда и на ехографа се вижда, че има нещо в нея. Правих си изследване СА125 с резултат 99, но Roma-индекът е в норма. Вчера бях отново на преглед и докторката ми обясни, че може би е ендометриозна киста, но вижда и вода в малкия таз. За това ме изпраща на преглед в клиника Наджеда, при специалист занимаващ се с инвитро процедури. Някоя мама имала ли е сходен проблем, за да каже при нея как е минало и да сподели опит.

# 494
  • София
Момичета,преди лапарото чувствахте ли постоянна умора,леко гадене,виене на свят,главоболие?
Това на ендометриозата ли се дължи и дали след лапарото и отстраняването на кистите ще мине?

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 21:36 от Даяна1111

Общи условия

Активация на акаунт