ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 15

• 46 569
  • 769
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте!
Интересува ме тези, които бяхте на Золадекс какви странични ефекти и неразположения имахте? А косопад сериозен някой да е чувал или?

# 511
Косопад не съм имала. Имах виене на свят, много често главоболие, ставаше ми лошо, горещи вълни имах денонощно, в началото много ми се плачеше и започвах да плача без никаква причина, но се случи 1-2 пъти, също така имах много силна вагинална сухота.

# 512
Аз съм на третата доза.
Нямам никаква вагинална сухота, нито ми е минало желанието за секс, както пишеше.
Ужасно разсеяна, уморена.
Горещо и студено се сменят през един час - ту умирам от студ, ту от жега. Което води до постоянно събуждане и постоянно недоспиване.
Замаяна съм и като в мъгла, което не знам дали е от лекатството директно, или от недоспиването.
Не съм плакала. Доста ми е криво, особено на събуждане. Но и за това си има причини, така че пак не знам дали е от лекарството.
Малко ме болят костите.
Косопад нямам.

Чери

# 513
Да, за студените вълни забравих да спомена, и при мен ги имаше. Появиха се, когато се застуди времето и също се редуваха с горещите.

# 514
Косопад, напълняване и промени в настроението при мен нямаше. Обаче горещите вълни бяха зверски. Ходех постоянно с ветрило, иначе плуввах в пот. Имах сърцебиене и едно усещане за пропадане и след втората инжекция някъде, започнаха да ме болят ставите. Най - вече на колената. Но тъй като следваше ин витро след инжекциите, чаках всяка една с голямо нетърпение. А с мъжа ми се смеехме на вълните. Общо взето емоционално изкарах инжекциите много леко и това ми помогна да не обръщам голямо внимание на физическите неразположения.

# 515
Здравейте!
Интересува ме тези, които бяхте на Золадекс какви странични ефекти и неразположения имахте? А косопад сериозен някой да е чувал или?

Силна умора, главоболие, замайване, неспокоен сън, вагинална сухота, загуба на либидо, цистити, пиелонефрит, +10 килограма.
Косопад не съм имала.

# 516
Здравейте, момичета! Преди година и половина ми откриха две кисти на яйчниците, по една на всеки. По - малката около 30мм, а другата около 45 мм. От няколко гинеколози бяха определени като ендометриозни и съответно препоръчваха операция за премахването им. Реших да се консултирам и с репродуктивен специалист, тъй като още не съм раждала и съм на 37г. Лекарят, който посетих каза да не ги пипаме, тъй като предвид моите години при евентуална операция яйчниковият резерв ще отиде на 0. А и аз нямах никакви болки, така типични за ендометриозата. Овулация имам, направихме и 4 инсеминации, за да мога да кандидатствам по фонда за инвитро, тъй като и антимюлеровия ми е доста нисък. При стимулацията тръгна само един фоликул, който два дни преди пункцията изглеждаше много зле и доктора каза, че едва ли ще има нещо качествено там, а и от кистите почти нищо не се виждаше. Бях много стресирана и си поплаках като се прибрах. Реших, че тази ендометриоза е повлияла и на качеството и на количеството на яйцеклетките, въпреки че си смених изцяло режима на хранене, както и начина си на живот съобразен изцяло с тази ендометриоза. Спрях цигари, алкохол, захар, тестени, повече движение и т.н. В деня на пункцията разбрах, че не са могли да стигнат до фоликула, тъй като е бил от вътрешната страна на яйчника. Съответно са източили двете кисти за да имат видимост и се е видяло още едно фоликулче. Резултат - две хубави яйцеклетки. Голяма радост, голямо нещо, докато не разбрах че едната яйцеклетка се оплоди неправилно, а другата даже не се и оплоди. Трансфер нямаше, но доктора пожела да ме види и каза, че имало и хубава новина. Още не мога да повярвам - кистите се оказали дермоидни. Късмет!

# 517
Ангел Налбански беше препоръчвания доктор, нали?

# 518
Ангел Налбански беше препоръчвания доктор, нали?
точно така!

# 519
Значи около 2 седмици за час, сравнително бързо, ще ми се увиди на мен де...толкова ми е притеснено

# 520
Здравейте, момичета.
Има ли някоя от Вас, която е успяла да стопи или намали голяма киста (над 5-6 см.) с Визан. Предлагат ми операция, но тъй като не е подходящ момент не мога да приема за сега, може би до края на годината. Освен това последно бях на Золадекс през юни 2019 г., като лечението ми с него, толкова скоро е изключено.
Ще се радвам да споделите опит!

# 521
Александра, за Визан не знам, но може да пробваш с билката "котешка стъпка". Аз наскоро казвах, че смятам, че ми стопи киста 5см. Но може да отнеме по - дълго време.

# 522
Александра, за Визан не знам, но може да пробваш с билката "котешка стъпка". Аз наскоро казвах, че смятам, че ми стопи киста 5см. Но може да отнеме по - дълго време.
Как точно се пие? Разкажете повече

# 523
Не съм го започнала все още. Трябваше да избера между контрацептив и операция. Имам една киста 2.5 и друга 5 см + на жълтото тяло пак 5 см. Визан не е контрацептив, но се препоръчва за ЕМ. Докторката ми каза с началото на мц, всеки ден по едно без да спирам, до момента, до който не реша да се подложка на операция. Във фейсбук групата Ендометриоза - взаимопомощ.. е писано доста за него.

# 524
Пие си се като чай. Една супена лъжица в 500мл вряла вода. Хубаво е да преседи около час и след това си изпивате чайчето. Не е неприятен вкуса, аз даже го подслаждах с малко мед.

Общи условия

Активация на акаунт