ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 15

• 46 588
  • 769
  •   1
Отговори
# 525
Има ли някоя от вас със  запушени тръби следствие от ендометриозата забременяла нормално?

# 526
Как се забременява нормално със запушени тръби?

# 527
Има ли някоя от вас със  запушени тръби следствие от ендометриозата забременяла нормално?

Възможен вариант е пластика на тръби и след това евентуална бременност.

# 528
Знам, че при мен е имало запушени тръби, но при лапарото са изчистени, доколкото е възможно. Освен това едната е била силно нагъната и с унищожен фимбриален апарат. Забременях естествено, веднага след като ми се възстанови цикъла, след спирането на Золадекса и то точно от нагънатата тръба.

# 529
Минала е дъщеря ми при д-р Налбански. Трябва са се оперира. С каква упойка се прави? Разкажете ми повече. Пият ли после хапчетата, които споменавате? Това ли е най-добрия избор, да търсим ли второ мнение?

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 11:53 от raja_nikol

# 530
Аз на ваше място бих настояла момичето да отиде на още един преглед. Второто мнение понякога е изключително полезен ход!

# 531
Минала е дъщеря ми при д-р Налбански. Трябва са се оперира. С каква упойка се прави? Разкажете ми повече. Пият ли после хапчетата, които споменавате? Това ли е най-добрия избор, да търсим ли второ мнение?

Ако дъщеря Ви е била при Налбански, значи е направила много добър избор, според мен. Той е изключително добър лекар, както в диагнозите, така и като практика. Можете да бъдете сигурна, че сте попаднали в добри ръце.

За упойката какво точно Ви интересува? Какви ползват в МД или дали е пълна?

# 532

Ако дъщеря Ви е била при Налбански, значи е направила много добър избор, според мен. Той е изключително добър лекар, както в диагнозите, така и като практика. Можете да бъдете сигурна, че сте попаднали в добри ръце.

За упойката какво точно Ви интересува? Какви ползват в МД или дали е пълна?
Да да, дали е пълна или спинално. Ще ми се още едно мнение, заради това , това е от шефа на МД. Дали при него или друг ще ми препоръчате?

# 533
Ако става въпрос за директора на Майчин дом, Иван Костов, бивш директор на Шейново...., аз по-скоро съм скептична. Може и да го бива да директорства, макар че като гледам в МД какво се случва откакто е директор, и в това не се справя блестящо. А и в Шейново имаше медийни скандали с неговото име.

Не съм ходила при него лично, но от това, което съм чувала и чела, не бих и пробвала. Потърсете някой, който наистина работи и е добър специаист, а не професионален директор. В БГ те по правило не са китки.

А ако Налбански ви е насочил към операция, най-вероятно случаят е За операция. Не мисля, че би назначил операция, ако може да се направи нещо друго. От моя опит с него, както и на мои близки, знам, че подхожда възможно най-отговорно и в интерес на пациента. И даже напротив, той е по-скоро от лекарите, които не се хващат веднага за скалпела и да бързат да режат.

При вас спешна ли е операцията?

А за упойката, мисля, че е пълна, но той ще обясни със сигурност.

# 534
Момичета, някоя от вас оперирала ли се е в чужбина, да разкаже?

# 535
Момичета, някоя от вас оперирала ли се е в чужбина, да разкаже?
Аз се оперирах във Германия. Мина всичко нормално, нямам никакви оплаквания след операцията. Обаче не съм доволна изобщо от сестрите.
На прясно опериран корем искаха да бият Фраксипарина точно там, а на възражението ми и това, че им казах да ми слагат инжекцията в кракът чух възможно най— малоумното нещо. Красотата изисквала жертви( буквалния превод звучи нелепо на български). Все едно веднага след лапароскопия на някои му пука за някоя друга синина по корема. Има и още но това ми остана като виц.
Във болницата бях 4 дни, като на 3тия вече си ходех нормално. Трябваше да остана 5 дни но понеже предстоеше почивен ден на другия ден ни изписаха по— рано, за щастие. Друго, което не ми хареса е напъването да станеш възможно най—скоро след операцията. Аз успях със зверски усилия да се изправя първия път, но съседката по легло не успя, е развикаха ѝ се, че не се страраяла достатъчно, а тя 40 килограма азиатка с ниско кръвно. Ясно, че и трябваше още време.
Иначе като дойде лекаря на визитация изведнъж ми смигнаха да не се правя на геройня да ставам от леглото.
 До сутринта мога да ги оплювам тук но на никой не е полезно. Ако те интересува нещо конкретно за това как протича лечението тук, питай.

# 536
Ако става въпрос за директора на Майчин дом, Иван Костов, бивш директор на Шейново...., аз по-скоро съм скептична. Може и да го бива да директорства, макар че като гледам в МД какво се случва откакто е директор, и в това не се справя блестящо. А и в Шейново имаше медийни скандали с неговото име.

Не съм ходила при него лично, но от това, което съм чувала и чела, не бих и пробвала. Потърсете някой, който наистина работи и е добър специаист, а не професионален директор. В БГ те по правило не са китки.

А ако Налбански ви е насочил към операция, най-вероятно случаят е За операция. Не мисля, че би назначил операция, ако може да се направи нещо друго. От моя опит с него, както и на мои близки, знам, че подхожда възможно най-отговорно и в интерес на пациента. И даже напротив, той е по-скоро от лекарите, които не се хващат веднага за скалпела и да бързат да режат.

Ами как до преценя дали е спешна, аз смятам, че не е. Затова съм разколебана. На 21 е, няма болка, няма кръвотечение, случайно открита киста, 2-3 см. И аз очаквах, че ще наблюдаваме, не знам защо веднага е казал операция. Препоръчайте още някой, за второ мнение

# 537
На 2-3см ми звучи прибързано операция. Еле на 21. Аз бих препоръчала Калчев, защото е репродуктивен. Аз имах 3см киста някъде. Не съм оперирана. С намален резерв съм, надали има общо с кистата. Откриха ми я при започване на опити за дете. И нито един лекар не ме посъветва да се оперирам.

Пунктирана е кистата, оказа се, че с нея има още една. Всъщност два пъти са ми правили пункция. 6м след последното забременях от трансфер и родих. Не съм кърмила, киста нямам нова вече близо 2г след раждането.

# 538
На 2-3см ми звучи прибързано операция. Еле на 21. Аз бих препоръчала Калчев, защото е репродуктивен. Аз имах 3см киста някъде. Не съм оперирана. С намален резерв съм, надали има общо с кистата. Откриха ми я при започване на опити за дете. И нито един лекар не ме посъветва да се оперирам.

Пунктирана е кистата, оказа се, че с нея има още една. Всъщност два пъти са ми правили пункция. 6м след последното забременях от трансфер и родих. Не съм кърмила, киста нямам нова вече близо 2г след раждането.
Ти при кого си? И това съвсем ме притесни, щом д-р Налбански казва...

# 539

Ами как до преценя дали е спешна, аз смятам, че не е. Затова съм разколебана. На 21 е, няма болка, няма кръвотечение, случайно открита киста, 2-3 см. И аз очаквах, че ще наблюдаваме, не знам защо веднага е казал операция. Препоръчайте още някой, за второ мнение
точно поради изчакване и отказване от операция, ендометриозата се разпространи и по други органи, а съм на 25 год. Д-р Налбански никога няма да предприеме операция, без наистина да счита за нужно! Успех!

Общи условия

Активация на акаунт