ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 15

• 46 525
  • 769
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! Днес излезнаха резултатите от изследванията на моята киста и диагнозата е на лице ендометриоза киста.
Открихме кистата с забременяване, при първия преглед с ехограф освен бебе, видяхме и голяма 10 см киста на левия яйчник. След голямо чудене и мнения от различни лекари решихме да изчакаме да видим как ще се отрази бременността на кистата. Всеки месец ехограф, първи биохимичен скрининг но кистата не намаляваше. С бебето всичко беше наред до края на четвърти, началото на пети месец около 17 седмица. При консултацията се установи, че вече няма пулс, плода е спрял развитие преди около седмица. Мъка, болка...
Решихме да направим операция с която да махнем плода и кистата. За съжаление отстраниха и единия ми яйчник. Освен голямата шоколадова киста имало и фоликулни.
А сега накъде?
След като изчетох доста информация за лечението незнам какво да правя. Най добрия вариант е да правим опити за забременяване, но след отворена операция и секцио трябва да чакам матката да се възстанови 6 месеца по съвет на лекарите. Искам да започна след 3 месеца, но незнам колко е голям риска. Ако чакам повече може да има опасност от нови кисти. А и вече съм с един яйчник, може да отнеме повече време. Сега се възстановява от операцията и търся варианти

# 586
Съжалявам, за това което сте преживели и за съжаление не мога да дам съвет. При кого се оперирахте? На колко време сте ходили на прегледи, как така не са я видели преди бременността?

# 587
Здравейте! Днес излезнаха резултатите от изследванията на моята киста и диагнозата е на лице ендометриоза киста.
Открихме кистата с забременяване, при първия преглед с ехограф освен бебе, видяхме и голяма 10 см киста на левия яйчник. След голямо чудене и мнения от различни лекари решихме да изчакаме да видим как ще се отрази бременността на кистата. Всеки месец ехограф, първи биохимичен скрининг но кистата не намаляваше. С бебето всичко беше наред до края на четвърти, началото на пети месец около 17 седмица. При консултацията се установи, че вече няма пулс, плода е спрял развитие преди около седмица. Мъка, болка...
Решихме да направим операция с която да махнем плода и кистата. За съжаление отстраниха и единия ми яйчник. Освен голямата шоколадова киста имало и фоликулни.
А сега накъде?
След като изчетох доста информация за лечението незнам какво да правя. Най добрия вариант е да правим опити за забременяване, но след отворена операция и секцио трябва да чакам матката да се възстанови 6 месеца по съвет на лекарите. Искам да започна след 3 месеца, но незнам колко е голям риска. Ако чакам повече може да има опасност от нови кисти. А и вече съм с един яйчник, може да отнеме повече време. Сега се възстановява от операцията и търся варианти

Съжалявам за това, което сте преживели.
За съжаление именно ендометриозата е една от причините за проблемно забременяване и износване на плода.
Следете се на 6-7 месеца за нови кисти и най-добре е да се консултирате с репродуктивен специалист за следваща бременност.
Сигурна съм, че нещата ще се случат и ще си имате желаното бебче ❤❤❤

# 588
Здравейте,
Знам, че вие няма как да ми кажете и не сте лекари, утре със сигурност при Налбански ще разбера каква е кистата. Но ми я откриха днес, докторката ми каза, че е фоликулярна и ще изчезне след цикъл. Питах я дали не е ендо, тя ми казва, че не е, но на мен точно на такава ми прилича, защото не е бистра...вие какво мислите ?

# 589
  • София
Прилича ми на ендо, но може ехографа да не е много качествен. Пиши какво е казал Налбански.

# 590
И на мен ми прилича на ендо...ама докторката каза, че не е два пъти...искам да й повярвам, но днес ще стане ясно...Sad

# 591
Не помня дали бях писала, но д-р Налбански е хвален само тук, никой в групите във фейса не е чувал за него и не го препоръчва съответно. Аз доста се разколебах от този факт, задължително ще отидем и при друг, нека отмине този вирус първо

# 592
Да ви кажа, и аз се обърквам вече, кой бил хвален, кой не...така или иначе и при най-добрият да ида и хвален, може да ми каже нещо различно. Надявам се е добър, но така чувам от хора били при него.

# 593
  • София
Истината е, че нямаме много лекари наясно с ендометриозата, при него отидох, защото интересите и дисертацията му са по темата. Не е да не съм обиколила повече от 10 лекари последните години и за себе си правя сравнение кой какво ми е говорил. Незапознатите с болестта само ми загубиха време и пари. Мога и такива имена да ви изредя.
Всеки решава сам за себе си на кой му е изгодно да се довери.

P.S. Едва ли всички с Ендо коментират във Фейсбук, че да Ви е пътеводната светлина.

# 594
Не помня дали бях писала, но д-р Налбански е хвален само тук, никой в групите във фейса не е чувал за него и не го препоръчва съответно. Аз доста се разколебах от този факт, задължително ще отидем и при друг, нека отмине този вирус първо
подкрепям с две ръце!

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 13:08 от Moni442

# 595
  • София
На мен винаги ми е вдигал,дори и в неделя вечер.

# 596
На мен винаги ми е вдигал,дори и в неделя вечер.
Явно подхожда избирателно.

# 597
Съжалявам, за това което сте преживели и за съжаление не мога да дам съвет. При кого се оперирахте? На колко време сте ходили на прегледи, как така не са я видели преди бременността?
Не бях ходила на прегледи преди бременността от доста време, защото нямах оплаквания, освен по обилен цикъл и тежест в кръста, но ги отдавах на ПМС. Ако бях отишла по рано на гинекологичен преглед нямаше да е толкова голяма и можеше да запазя яйчника. За съжаление започнах късно да се грижа за здравето си. Затова редовните прегледи при гинеколог са важни, но... Вече си взех поука

# 598
Фионка, от сърце ти желая най- добро развитие на ситуацията.
Дъщеря ми общуват на емайл с Налбански, доста изчерпателно и е писал, признавам. Не знам колко хора са в групите, ама да ви кажа хич не са малко /за мой огромен ужас/ , със сигурност повече от тук пишещите

# 599
Добри новини, не е ендометриозна киста, каза, че ще изчезне само Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт