ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 15

• 46 518
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
Добри новини, не е ендометриозна киста, каза, че ще изчезне само Simple Smile

Simple Smile)). Добра новина, наистина Simple Smile))). Имаме нужда от повече такива!

# 601
  • София
Добри новини, не е ендометриозна киста, каза, че ще изчезне само Simple Smile

Много се радвам, дишай спокойно сега Simple Smile
Интересно ми е, ако може да качиш снимка от днес.

# 602
Ето, качвам я, и аз много се радвам, че не е ендо...Simple Smile Благодаря ви, дами, за подкрепата !

# 603
Здравейте, момичета. Следя ви от 1 година, но не се бях регистрирала до сега. Наскоро прочетох, че са спрели Золадекс, не знам дали наистина е така, но ако на някоя от вас и трябва това лекарство, имам 3 опаковки останали от моето лечение, тъй като прекъснах лечението наполовина. Наскоро минах преглед и при мен няма рецидив, в срок са.

# 604
А трябва да изчакам поне 5 месеца, да се възстанови матката и целия организъм след операцията. Да пия ли противозачатъчни през това време? Изчетох много за и против противозачатъчни при е ендометриоза и незнам какво да реша. Та какъв е вашият опит и съвет по въпроса. И последно дали ще попречат или ще помогнат за по лесно забременяване? Не мисля да се отказвам от опитите.

# 605
Защо трябва да чакате 5 месеца за да подновите опитите за бебе?

# 606
Защо трябва да чакате 5 месеца за да подновите опитите за бебе?
Защото ми правиха операция, преди две седмици, при която ми отстраниха голяма 10 см киста и мъртъв плод в 17гс. Бях написала малко по нагоре цялата история, затова не уточних.

# 607
Много съжалявам за бебето. Стискам палци за нова, успешна бременност след 6м.

# 608
Здравейте имам питане някоя дали има успешна бременността след ендометриозата инвитро и ембрионите как са били може и на лични да ми пише Благодаря

# 609
Моето дете е след ендометриоза и инвитро. Извадихме 9яйца, 6 бяха ок и се оплодиха, 5ембриона имах. 2*3 замразени е едно на 5ти ден върнато. Биохимична, лекарят предполагаше изместен имплантационен прозорец и трансферът беше риск. Детето ми е от ЗЕТ на две от тези снежинки, две размразихме, едното вървене назад, едното напред. Едно живо родено диваче имам.

# 610
Моето детенце също е от ин витро. Първото ин витро беше след лапаро и резултатите бяха доста лоши, второто беше след золадекс с по - добри резултати, но като цяло и при двата опита имаше много празни фоликули и лоши яйцеклетки. Но при мен ендометриозата е доста агресивна и общо взето имах огромен късмет, че забременях и родих живо и здраво бебенце.
andonova83, правено ли е нещо за лечение на ендометриозата и кой стадий е? Ендометриозата може да се отрази на всеки един аспект от забременяването и бременността. Не трябва да се губи време и постоянно следене на заболяването. Аз, когато не бях на стимулация, пиех противозачатъчни.

# 611
Моето детенце също е от ин витро. Първото ин витро беше след лапаро и резултатите бяха доста лоши, второто беше след золадекс с по - добри резултати, но като цяло и при двата опита имаше много празни фоликули и лоши яйцеклетки. Но при мен ендометриозата е доста агресивна и общо взето имах огромен късмет, че забременях и родих живо и здраво бебенце.
andonova83, правено ли е нещо за лечение на ендометриозата и кой стадий е? Ендометриозата може да се отрази на всеки един аспект от забременяването и бременността. Не трябва да се губи време и постоянно следене на заболяването. Аз, когато не бях на стимулация, пиех противозачатъчни.
Имах лечение с Золадекс 6месеца аз имах 7 фоликули и 7 яйциклетки всичките се оплодиха до 5 ден само 2 отпаднаха 2 на трансфер с отрицателен резултат и другите 2 са замразени,

# 612
Ами резултатите ти са добри. Аз също забременях от ЗЕТ. Пожелавам ти и на теб същият успех със снежковците.

# 613
Здравейте, следя темата отскоро.
Откриха ми ендометриозни огнища  (около дебелото черво) при лапароскопска операция на миомен възел, яйчниците за щастие не са засегнати. Назначиха ми терапия с Примолут нор - по 1 всеки ден, като до колкото разбрах, цикълът няма да спре от тях, но вече почти 2 месеца нямам....На 8 септември ми беше операцията, след това на 17.09 имах цикъл и от тогава - не.
Някоя от вас да е била на Примолут , съответно да е имала подобни смущения...

# 614
Здравейте, ще започвам ин витро процедура и доктора иска да е със стимулация. Прочетох, че доста от вас са били със стимулация-как влияе стимулацията на еднометриозата, на яйчниковия резерв? На къс или  дълъг протокол бяхте?Страх ме е да не се събуди еднометриозата след стимулацията- с отстранен яйчник и тръба съм заради еднометриозата, а другата тръба е запушена. Правили са ви някакви специфични изследвания преди трансфер?

Общи условия

Активация на акаунт