Работа, CV-та, HR-и, съвети - 70

• 29 040
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
А ти защо си губиш времето, нали са писали че търсят момиче?
След като не съм на такава възраст, не бих кандидатствала изобщо.

# 601
Питах, въобще търсили жена. То братовчетка ми е 73 набор, а са я взели!

# 602
Ами да пишат жена, не момиче.

# 603
Някои на обръщение жена се обиждат, дори и да са на 35 г.

# 604
  • София
Питах, въобще търсили жена. То братовчетка ми е 73 набор, а са я взели!

Само за сведение на нАучната работничка - пише се братовчед, братовчедка, братовчеди.
Иде от братово чедо.

# 605
  • Другата България
Аз за една такава оферта чакам вече две седмици.
Междувременно разбрах обаче, че ръководният кадър не толерирал по-знаещите и по-разбиращите от него. Освен това очакваха и още едно интервю, явно другият е поискал по-ниска заплата. Та все си мисля, че с чакането ще си остана.
Понеже позицията беше обявена чрез HR-агенция, се надявах, че поне посредничката, която в началото на комуникацията беше много активна, ще се обади, но не би!
Само се чудя дали да не изчакам още някой ден или направо утре да звъня да питам. Не че ми е много зор, ама като искаш от някого коректност, трябва да я проявяваш и ти. Само дето у нас това се отнася основно за работниците и служителите.

Edit
Забравих нещо, за което също смятам, че е от голямо значение - възрастта. На 51 съм, може пък това да се окаже решаващият фактор за "мълчанието".
Само веднъж съм търсила работа чрез HR агенция. Впечатленията са ми изключително позитивни, много коректни излязоха. Два пъти разговор преди интервюто по Скайп с мениджмънта на фирмата, два пъти и след това. Разбира се, втория път за да ми кажат, че са предпочели друг кандидат. Но се обадиха да ми кажат. Напъвам се и не мога да се сетя обаче коя беше агенцията, старост-нерадост, и аз гоня твоите години. Напълно е възможно именно те да са били препъни камъка в твоя случай, но е възможно и това с компетентността да е фактор. Никой шеф не обича знаещите повече от него, за можене не говорим изобщо.

# 606
привет, идвам да споделя Simple Smile ходих наскоро на едно интервю. много вапроси ми зададоха. не знам дали да го смятам за добър знак? вие как мислите? ама накрая не остана време да си задам моите въпроси - почувствах се гадно - един вид ние те разпитахме - сега имаме работа, заети сме - може да си ходиш. никога досега не са ми задавали толкова въпроси ... ще видим каква обратна връзка ще дадат

# 607
Може да има второ интервю, на което и ти да зададеш твоите. Явно се интересуват от теб.

# 608
Някой с мнение за фирма Рошен България като работодател - коректни ли са, нивото на заплатите какво е, средата?

# 609
А вие какви въпроси задавате на интервю? Аз имам проблем с това. Обикновено повечето работодатели са изчерпателни откъм комуникиране на условията, а по отношение на работата и работния процес обаче не се сещам какво може да се пита.

Питате ли относно възможности за развитие, в това число и йерархично?  За почивките в рамките на работния ден? Колко голям е екипът?  Дали е ок с гъвкаво работно време, ако служителят иска да инвестира в допълнителна квалификация или курс?

Та, според вас това удачни въпроси ли са или тези неща се дискутират само при възникване на дадена ситуация? Какво още е добре да се уточни по време на интервюто?

# 610
Всичко, което наистина те интересува, е удачен въпрос. Аз лично не съм се интересувала от тези неща. Питала съм дали имат съмнения, че ще се справя, например.

# 611
А вие какви въпроси задавате на интервю? Аз имам проблем с това. Обикновено повечето работодатели са изчерпателни откъм комуникиране на условията, а по отношение на работата и работния процес обаче не се сещам какво може да се пита.

Питате ли относно възможности за развитие, в това число и йерархично?  За почивките в рамките на работния ден? Колко голям е екипът?  Дали е ок с гъвкаво работно време, ако служителят иска да инвестира в допълнителна квалификация или курс?

Та, според вас това удачни въпроси ли са или тези неща се дискутират само при възникване на дадена ситуация? Какво още е добре да се уточни по време на интервюто?
Подготвям си въпроси предварително. Няколко. Трябва да бъдет подбрани според позицията.  За някои позиции не е добре да питаш за развитие, за други е добре.
За почивки не питам, дошла съм да говоря за работата!
Колко е голям екипът може да се пита, а още по-добре е да знаеш предварително, да си проучил.
Ти специално нищо не можеш да уточниш, ами интервюиращия ще си уточни кого да наеме. Simple Smile
По въпросите, които зададеш, си правят изводи за теб. И по всичко останало -също, дори и по това как си седнал на стола и къде са ти ръцете!
Задават се сериозни въпроси.
Пример: В бъдещата работа ще използвам ли Х,(някаква технология, умение), ще мога ли да приложа наученото от мен в курса У, който съм изкарал преди 2 месеца?  Партнирате ли си с Асоциация Х,  имам много  опит в контактите с тях, познавам структурата им и начина им на работа?

# 612
В никакъв случай не питам дали те смятат, че ще се справя с работата, както беше писал някой по-назад. Щом съм там, значи аз смятам, че ще се справя. Те откъде могат да знаят,  не ме познават..

# 613
В никакъв случай не питам дали те смятат, че ще се справя с работата, както беше писал някой по-назад. Щом съм там, значи аз смятам, че ще се справя. Те откъде могат да знаят,  не ме познават..

Дали "смятат" и дали "имат съмнения", са две съвсем различни неща.
И нали това всъщност е целта на интервюто. Да преценят дали ще се справиш или не. Много ясно, че не те познават. Ти може да смяташ, че ще се справиш, ако е нещо, което винаги си правила, но при мен никога не е било така. Всяка работа е била нещо ново и различно, колкото и да е в една обща област.

# 614
  • София
Аз не мога така с предварително подготвен план. Питам това, което не стане ясно в разговора и ми е важно. Няма как да предвидя какво ще е то. Знам кои са ми важните неща и следя за тях при преговорите.

Общи условия

Активация на акаунт