Работа, CV-та, HR-и, съвети - 70

• 29 032
  • 722
  •   1
Отговори
# 630
  • София
О, кажи коя е? Мен ме устройва перфектно.

# 631
Free Agent, щом търсиш такова работно време, търси компании със седалище или основна дейност в Англия (или други западни в същата часова зона) или английски с клонове тук. Те обикновено са с такова работно време.

# 632
О, кажи коя е? Мен ме устройва перфектно.
Mentormate, но май съм се объркала и работят от 12:00 до 20:00.
https://www.jobs.bg/company/22149

# 633
На мен работното време ми е най-важно. Как няма да питам? Ако ме карат и в събота да ходя?
Също дали осигуровките са на реална сума.

# 634
Тази е американска, да.  Те започват към 12.  Английските са 11-19. Ако те устройва 12-20, търси американска.

Ами за всеки е различно. На мен изобщо не ми е удобно 11-19 и при други възможности не бих работила така, обаче като бях безработна, работа в такова време ми беше единствената надежда.

# 635
Не се пита за: заплата, работно време, толериране на болнични и отпуски, социални придобивки и др. Такива въпроси (макар че това реално са нещата, които вълнуват хората), се считат за меркантилни, показващи липса на желание за работа и стремеж към скатаване от първия ден. Ако ще ги задавате, по-добре направо ставайте и си тръгвайте.
За заплата и толериране на болнични съм съгласна, но за соц. придобивки, отпуск, работно време - не. Всъщност самият работодател би трябвало сам да даде инфо за всички тези неща в хода на интервюто, а не да чака кандидатът да попита. За търговски позиции, за които съществен  процент от дохода се формира от бонуси, също е нормално да се изговори като принципи и основни положения (примерно при постигане на търговските цели ще имате между 10%-20% бонус, който се плаща на тримесечие.

# 636
Такива неща (раб. време, заплата, бонуси, проценти) се изговарят преди оферта или назначаване, т.е. най-рано на последно интервю, но и на него пак под условие в зависимост от предразположението на работодателя.
Съгласна съм, че са важни, но не мисля, че трябва да се пита на ранен етап.
Питайте на първо-второ интервю, като ви поканят за зададете въпроси и вижте какво ще стане: студени физиономии и "Ще ви се обадим, довиждане."
Няма защо да се възмущавате, никого не задължавам да пита каквото и да било. Има си време и място за всяко уточняване и всеки въпрос. Един зададен въпрос не намясто и всичко се срутва.
Допълних си и поста по-горе, че става дума за началните интервюта, защото май не става ясно и взехте да се изненадвате.

# 637
  • София
Може би си права. Аз не съм свикнала на тази система с множество интервюта. Октомври си говорихме с две компании по мейл и тел и даже не знаех къде им е офиса. Явно това са новите правила на играта.
Не знаеш къде и кога ще работиш, но трябва да си много мотивиран. Мда.

Едните даже нямаха адрес в България в интернет.

# 638
Имах намерение да си потърся работа,но ще се откажа като ви чета.Това с развъртането на няколко интервюта и не питане за работно време и заплата на мен повече ми прилича на подигравка.Явно работодателите нямат нужда от служители,а търсят къде да си избият комплекса да се правят на важни.Кажете някаква работа за която няма такива изисквания.Няма да гоня кариера,вече съм на 46,а и не търся висока заплата,само искам да е по-лека.

# 639
Глупости, това са просто мнения на хора от техните камбанарии. Всеки може да пита каквото си иска на итервю.
bubolina73, какви изисквания да няма?

# 640
Да не се ходи на няколко интервюта,  да не ме питат защо съм избрала точно тях,каква ми е мотивацията и др. такива глупости.Последно съм търсила работа преди 13 години и като чета изобщо не съм в час.А не ми се стои в къщи,нямам деца за гледане,мъжа ми го няма по цял ден,никой не ми цапа и нямам никаква работа.Възраста ми не е за кариера,че да се впрягам много,затова търся нещо леко,даже да е ниско платено и неквалифицирано.

# 641
bubolina73, за нискоквалифицирана работа не се ходи на няколко интервюта, и е много малко вероятно да те питат защо си избрала точно тях и каква ти е мотивацията. И все пак, не виждам нищо лошо да те питат. Ако не можеш да отговориш, значи не можеш да си изразиш мислите, което за теб е минус пред тях. Ако те мърси пък да отговаряш, значи не ти се и работи. Намери си някакво занимание, щом парите не са причината да си търсиш работа.

# 642
Друго си е на работа,да знаеш,че всеки ден има какво да правиш.Но не ми се работи това,което съм работила преди-счетоводител и началник логистика.Много е натоварващо и за това търся нещо по-леко.А пък и физическа работа не мога да работя, понеже не трябва да вдигам тежко.Мислила съм за продавачка,но не знам дали не ги начитат и работното време май е дълго.

# 643
  • София
Не се шашкай. Аз говорех за компании с английски. Първо мейл, после тел интервю на български, после на английски, после...
На единственото интервю, на което отидох на живо, ме взеха.

# 644
Какво е "начитат"?

Общи условия

Активация на акаунт